- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
-
- Konu Sahibi pigme pofuduk
Bence sen o yuzugu takma. Hatta alyansi da takma. Cunku cocugun omrunu yer bitirirsin. Ne var ki bunda. Derler ya cenenle bezdiriyorsun. Aynen onu yapiyorsun.
Nerden biliyorsun seker kayinvalidelerimiz oldugunu ? Bu arada kayinvalidenin bu kadar karismasina niye izin veriyorsun anlamadim. Umarim evlenince katlanarak devam etmez bu.herkesin kendi yapısı tabi. kimseyi kırmadan çözüm arayınca çeneye vuruyor biraz. ben o yüzüğü daraltıp taksam annesi çenesiyle bezdirecek.
sizin de ne şeker işinize karışmayan kayınvalideleriniz varmış.
Nerden biliyorsun seker kayinvalidelerimiz oldugunu ? Bu arada kayinvalidenin bu kadar karismasina niye izin veriyorsun anlamadim. Umarim evlenince katlanarak devam etmez bu.
Yuzük senin ve elbette daralttiracaksın. Bunun icin kv izin vermiyorsa gelecekte yandıgının resmidir. Iyi kadın falan gercekten degisiyorlar yani burada cok gorduk. Ayrica kv nin konusmalarini cok rencode edici ve kirici buldum. Kendi yapamamis en iyisini istiyor demissin bence herseyi kendi istedigi gibi yaptirma ihtimali var. Ayrica kimseyi kırmamak icin herseye evet deme kaybeden sen olursun birde yaptigin iyiliklerle kalakalirsin ne aptalmisim diye.
Edit: cok sert olmus olabilir ama gercekten cogu konularda bu tarz muhabbetler var eminim bana hak veren olacaktir.
Canim derler ya ne yardan ne serden misali ( aslında tam anlamıyla ne emmeye ne gommeye derler ama ayıp kaçmasın diye demiyorum) hic bir şeye olurun yok. Daralttir diyoruz yok aman diyorsun, değiştir diyoruz olmaz diyorsun, hiçbir şeyi kabul etmiyorsun ne diyelim sana biz?
Biraz mesajlarini okudum yazmadan edemedim. Gecen haftalarda arkadasim surpriz evlilik teklifi aldi (gercekten surpriz) cocuk olcusunu bilmesine ragmen yinede buyuk geldi bir kac gun sonra gidip ayni yerde daralttirdilar. Sende git yaptir. Bu ne ayip nede nankorluk. Once bunu idrak et. Kv nisanlini laflariyla bezdirecekse bezdirsin bosver. Sana 2 beden buyuk kiyafet alsa kusmesin diye giyinip dolanacak halin yok ya. Buda onun gibi birsey
Çok garipsin , birincisi gerçekten kapris yapmissin, çocuk ozenmis tek taşı süpriz yoluyla almış sana evlenme teklifi etmek için, sen çocuğun hevesini kursağında bırakmışsin... Kendi hevesinden bahsetmiyorum bile ...
İkincisi ben 10 yıllık bir iliskiye sahibim ki 1 yili evlilikle geçen... Yüzüğümu kaç kişi denedi ben bilmiyorum...seve seve de denetirim... Bu batıl şeylere inanmayın lütfen ...
Birde su var, biz nisan yuzuklerini aldik ve icine isim yazdirmak icin kuyumcuda biraktik ve ben kv de deyken esim yuzukleri getirmisti tabi ben daha bakmadan esim kutuyu actiginda hemen gorumcem bakip denemisti ve acayip bozulmustum. Ugursuzluk demiyeyim ama hoslanmamistim. Senin dusuncende bu tarzda olabilir
Amin amin canim :)öncelikle allah tamamına erdirsin, sizin adınıza çok sevindim.
ama burda bir iki kişi kapris yapmışsın diyor da cidden anlayamadım kapris nerde. herkes takmış kısmı için sevgilime bi şey demedim. annesini arayana kadar da "daraltılır ya bi şey olmaz" modunda gülüşüyorduk. ben "nasıl ya, benim mi şimdi bu, ay sen mi aldın" gibi değişik şok tepkileri veriyordum. sonra annesini aradı işte.
Amin amin canim :)
Kapris işi surda , yüzüğü denediklerini duymana rağmen gecemizi zehir etmeyecek, kv dene güzel cevaplar verecektin, sorduğu soruya cevap verseydin mesela.. kadın sormuş sen cevap vermemissin o da daha da gicik etme boyutuna ilerletmis işi...
Sen insanların yanmasına icerlemissin, ilk ben takayim istemissin... Ne yap ne et bu gerçeği kabullen maalesef gerçek olmadı bu hayalin... Hayat bu bu kadar küçük bir meseleye takip kalma lütfen.. yüzüğü daralt keyfince tak derim :)
İyi o zaman ne diyeyimw durum tamamen normal...yuzuugu gidip küçültürursunuz...yüzüğün denenmesine bi şey demedim zaten, onu burda soruyorum. sevgilimin o konudaki rahatsızlığımdan haberi yok.
annesinin sorularına da güzel güzel cevap veriyordum, on dakika önce evlenme teklifi almışım, "nasıl yaptı ne dedi" diye sorunca anlatmak istemedim, özel bi durum çünkü. hemen arayıp anneme de anlatmadım. kısaca "eh işte, yaptı bi şeyler" dedim. ondan sonra "şekilcisin" falan dedi.
anlatmak zorunda mıydım?
En mutlu gününü batıllık ugruna mahfetmişsinkızlar öncelikle iyi geceler.
inanın burda ne dertler okuyoruz, "seninki de dert mi" diyebilirsiniz belki ama herkesin derdi kendine işte.
2 gün önce evlenme teklifi aldım, çok aşırı mutlu olmam gerekir ama olamıyorum.
çok fazla derine inmeden konuyu özetlemeye çalışacağım. ama özeti bile uzun olacak, baştan uyarayım.
beklemiyordum, şaşırdım çünkü tek taşı gider beraber seçeriz diye konuşmuştuk. içime sinsin istemiştim. neyse sevgilim de sürpriz olsun istemiş, almış gelmiş.
alyanslarımızı önceden almıştık, alyans numaramı söylemiş ona göre almış. ama kuyumcu onu kalın alyansla ince tek taşın numarasının farklı olacağı konusunda uyarmamış. haliyle büyük geldi. ama kesimi falan tam istediğim gibi. taşında sıkıntı yok yani.
büyük gelince biraz bozuldum çünkü hemen takasım gelmişti, sonuç olarak 9 yıldır beraberiz ve ben bu yüzüğü gerçekten çok bekledim. bi de iç kısmı kalın olup taşa doğru incelen bi model, alyansla takınca alyans ekleme doğru yanaştığı için sıkıyor, tek taş da alyansın üstüne biniyor, avuç kısmı çok rahat değil yani.
sevgilim önce kardeşini aradı söyledi, ki aramız iyidir ben de konuştum, sonra dedi ki "annem "teklif edince haber ver" demişti bi de onu arayayım".
aradı, konuştu, annesi beni istemiş bana verdi. ben de konuştum mecburen.
büyük gelmiş falan filan konuşuyoduk, "üstüne alyans takınca alyans onu tutar" dedi, "evlenince kilo alırsın zaten o zaman takarsın" dedi. "ama istiyorsan küçülttür tabi" diye de ekledi.
ay ben senden akıl istemedim ki. "büyük geldi, düşüyor" dedim sadece. ya benim o yüzüğü takabilmem için 9 aylık hamile falan olmam lazım. annem evlendikten sonra 20 kilo almış mesela ama yüzük ölçüsü hâlâ aynı. baktım olmuyor, "başparmağıma bile büyük geliyor" dedim, "ona tak o zaman" dedi. "peki" dedim ama benim gözler doldu. "nasıl teklif etti" dedi, ya ben sana niye anlatayım, çok istiyorsa oğlun anlatır. "eh işte" dedim, "sen çok şekilcisin, hiçbir şeyi beğenmiyorsun, benim oğlum çok doğal, çocuk sana yaranamıyor" falan dedi, iyice ağlamaya başladım, sonrasında söylediklerini dinlemedim, "evet, peki, haklısınız"la geçiştirip kapattım.
kardeşiyle annesi durumdan haberdar olunca ben de benimkini biraz sıkıştırdım, o da döküldü. benim için asıl sorun burda başlıyor:
bu yüzük iki gün evde ortada gezmiş, herkes görmüş falan. ki sülale geniştir bi de yakın oturuyorlar, herkes görmüş yani. "ben görmedim" falan diyor ama muhtemelen beni üzmemek için söylemiyor, yüzüğü sülalenin bütün kadınları denemiş.
şimdi kızlar derdim şunlar:
ben nazara, uğursuzluğa falan çok inanırım, başkasının evlilik yüzüğü, tek taşı falan takılmaz. biz de cahiliye dönemlerimizde başkalarının yüzüklerini gizli gizli denerdik, hepsi bi şekilde ayrıldı. yüzüğü görmeyen, denemeyen kalmamış, bana böyle bi nazarı, uğursuzluğu var gibi geliyor, parmağıma denemeye kalksam içim daralıyor. resmen pırlantaya pul muamelesi yapıyorum ama aldım tıktım çekmeceye. görmeye dayanamıyorum. yüzüğe ısınamadım. annesinin onca lafından sonra da daralttırmak istemiyorum, zaten takmak da istemiyorum.
bu sefer benimkiler başladı, çocuk sürpriz yapmış ama ben onun hevesini kırmışım, mis gibi yüzükmüş istediğim model almışmış, herkes takmışsa takmış noluyomuş falan filan.
ben de dedim buraya yazıp fikir alayım çünkü kimseye bi şey diyemeyince bunaldım.
ya ben bu yüzüğü sahiplenemedim, takasım yok, daralttırasım yok, göresim bile yok. ya ailede evlisi bekarı boşanmışı hepsi takmış yüzüğü ben nasıl takayım onu ya. öbür taraftan sevgilim çok mutsuz, "annem biraz büyük sanmıştır ya bu kadar olduğunu anlamamıştır, hem ona ne yüzük senin gider parmağına göre yaptırırız" diyor.
takmak istemiyorum, sevgilimi üzmek de istemiyorum.
bi de pırlanta dediğin tencere tava değil ki birkaç ay sonra yenisini alasın. yıllarca takılacak bu, içime sinmesini çok istemiştim, sinmedi. "değiştirelim" desem çok üzülecek.
bi orta yol bulamadım.
napıcam ben?
En mutlu gününü batıllık ugruna mahfetmişsin