bir garip yüzük meselesi

teklif 6 sene önce yapıldı ama sözden önce tek taş alınması gerekiyormuş.

Cidden merak ettiğim için soruyorum.

Müstakbel kayınvalideniz size evlilik teklifi nasıldı dedi, siz de eh işte dediniz öyle mi?

İletişimle ilgili ciddi problemleriniz var. Sevgiliniz büyük geldi demiş peki, telefonu alıp birazcık büyük geldi ama hallolur çok güzel falan demeniz yeterli. Tek cümle yani. Hatta ikisine de söylemeyin gerekirse gidip daralttırın, gelip ölçüyorlar mı?

Söylenmekten mi hoşlanıyorsunuz? Başparmağıma bile büyük, hayır, eh işte diye cevapların normal mi olduğunu düşünüyorsunuz? Normal sohbet gelişimi olarak kadın aklına gelen çözümleri sıralayacak tabi ki.

İlk sorumun cevabına inanamadığım için şu an o kısmı yazamıyorum ama buradaki insanların ve kayınvalidenizin kapris ithamlarının sebebini cidden mi anlayamadınız?

Not: Ailelerin hiçbir şeye ama hiçbir şeye karışamayacağını ve gelinlerin asla karşılıksız saygı göstermesinin gerekmediğini- hayır hatta göstermemeleri gerektiğini- düşünen biri tarafından yazılmıştır.

Yarın öbür gün kaprisleriniz yüzünden bu süreçte sıkıntı yaşanırsa hiç kendinize dönüp bakmayıp tüm olayı yüzüğün başkaları tarafından görülmesine/denenmesine bağlayacaksınız ya ona yanarım ben.

Bence sen nikini bayan kapris diye değiştir...

Alt tarafı yüzük büyük gelmiş değiştirirsin olur biter. K.valide adayın zaten bu konuda seçenekleri söylemiş. Asla değiştiremezsin cesedimi çiğnemelisin demiş gibi davranmak niye?

Kuyumcuda bir sürü insan deniyor o yüzükleri, senin batıl inancına göre herkesin yuvasının yıkılması lazım...

Ne yüzükmüs be... Ayrica dügün tarihi bile belli olduktan sonra evlenme teklifi ne oluyor yahu... Görmedigin oglu olmus misali... Nekadar bos ve sacma mevzular... Evlilik teklifinin anlami ve özelligi, hic evlilik konusulmuyorken plan program yokken ortada,olan biseydir, gerisi göstermelik iste... Hey allahim yaaa... Gidin degistirin yüzügü amba sorun etmissiniz...

yahu senin yuzugunden kaynana ne ben o kimi anlamadim sormadan soylemeden git daralttir o ne karisir canim allah allah.sijir oldum ha bende de var boyle bi tip.peki anne diyip gecistiriyorum yine yapicagimi yapiyorum sende oyle yap.adim atarken ondan izin mi alicaksin canim.yuzuk konusuna gelince kendinde soylemissin bi garip yuzuk meseledi diye.gercekten garip ve gereksiz

çok televizyon seyrediyoruz ondan oluyo bunlar
hayatın normal gidişatını algılıyamıyoruz herşey toz pembe olsun bende içinde keklik gibi sekiyim düşüncesiyle dünyaya bakınca herkes etrafımızda sevgi pıtırcığı gibi dolaşsın dolaşmıyosa allah onu nasıl biliyosa öyle yapsın modunda geziyoruz

bide şu geldi aklıma benim pırlanta olmayan söz yüzüğümü kayınvalidem sandıktan çıkarmış vermiş eşime ne zaman alındı niçin alındı hiç açıklama yok ondan mı arada goncama kapris yapıyorum acaba

Benim bildigim, tektas evlilik teklifi edilirken surpriz bir sekilde takdim edilir. Dugun tarihi bile belli olduktan sonra boyle surprizimsi hareketlerin pek anlami yok. Gidin birlikte alin yani...

Nedemek o yaptıracaklarmış ?
Sana sormadan mı ?
Totonu koyup bacaklarını sen uzatacaksın o koltuğa
İlginç

herkes kaprisli demiş yahu bence haklısın konu sahibi valla ne yalan söylym gerçekten hiç kaprisi olmayan rahat bir insan olarak yazıyorum senin yaptığından da daha beter tepki verirdim hiç tepki vermemişsin ki (ki verme de şimdi gaza gelip)
bence haklısın yani diyeceğim o kaprisli de değilsin....

hemen gelişme ve sonucu özet geçeyim çünkü bi konunun başını verip sonunu vermemek çok tarzım değil.

kuyumcuya gittik yüzüğün halkasını değiştirmek için. hem küçük hem ince halka takılacak. yüzük tam 3 numara büyükmüş. adam ziyan olmasın diye haftaya getirin dedi, farklı bi yere gönderecekmiş.

tam çıkıyorduk, kuyumcu "annesi en iyisi olsun istedi, diğer yüzüklerin halkası 1 gramken sizinki 4 gram" dedi.

yani annesi benimkini "sen bilemezsin" diye kenara itmiş yine, yüzüğü kendi seçmiş. o fazladan 3 gram altına da pırlanta parası ödediği için oynansın istemiyor.

önce evlilik yüzüğümü bile annesi seçtiği için böğüre böğüre ağladım tabi. eve gelince de yüzüğü kaldırdım. almışlar sağolsunlar ama kullanmak zorunda değilim.

bütün düğün ve ev hazırlıklarından da elimi eteğimi çekmeye karar verdim, bizi bu kadar mutsuz etmeye hakkı yok. ne istiyorsa alsın, beğenmediğimi atar yenisini alırım çünkü 9 yılda etmediğimiz kavgayı 3 haftada ettik, değmez. ama bu saatten sonra da güler yüz göstermek zorunda değilim.

çok güzel gümüş tek taşlar var, gider sevgilimle seçeriz, bi ömür mutlu mesut takarım. zaten düğüne de hevesim yoktu. sonbahar olmayacaksa gerisi beni ilgilendirmiyor.

vakit ayırıp okuyan, yorum yapan herkese teşekkür ediyorum.

yahu kızların "uvv ne kadar kaprislisin" demelerine tepki göstermiştim de haksız değillermiş yahu.
ne demek annesi seçti diye böğüre böğüre ağlamak ya, kadın en iyisi olsun diye uğraşmış verdiğin tepkiye bak.
sen bu kafayla..
evlerden ırak senin gibi gelin.

Benim evlilik teklifimde de misminicik bir yuzuk geldi. Kahkaha atip kücük parmagima takip fotograflar cektirmistik. Kuyumcu 7 numara cok kucuktur diye uyardiginda benim askim da kucucuk demis almis
Muhtesem bir gundu. 2 gun sonra kuyumcuya gidip genislettik oldu bitti :)

arkadaşım vallahi sana inanamıyorum. kadın iyisi olsun diyerek oğluna bırakmamış anlamaz diyerek,, sen ona bile mana buluyorsun. bence de sen düğün hazırlıklarından elini ayağını çek. bir yüzük meselesi 3 hafta sürüyorsa koltuk takımı bir ömür sürer. en temizi hiç karışma, kim aldı diye de sorma. sen mutlu onlar mutlu.

Bu kadar ufak şeylere anlam yükleyip (annesi seçti vs vs) hayatınızı zehir ederseniz ohooo... Sevgilinizi idealinizdeki evlenme teklifi yapan adamlarla kıyaslıyorsunuz bence. Evlenmeyin derim, kafanız salim olur.

Valla ne analar var aman en dandiğinden al da az para gitsin diyen:)
Erkek ne anlasın takıdan tokadan, hem belki parasını kaynanan vermiştir paraya değen bi şey seçmek ister tabiki:)
Bence artık yüzük meselesini ne nişanlına aç ne de kendine..
Yoksa bi yüzük nelere malolacak.

ben böyle şeylerin maddi değerinden çok manevi değerini düşündüğüm için pek anlaşılamadı sanırım. hayatım boyunca hiçbir şeyin en iyisini istemedim, sadece özel olsun istedim. şu an o yüzden mutsuzum.
annesi sağolsun esirgemiyor, her şeyin en iyisini seçiyor, alıyor, yapıyor ama hem sevgilim hem ben kenara itildiğimiz için özel olmuyor.
alışverişe gitmekten de o yüzden vazgeçtim, biz ne beğenirsek beğenelim "iyisi değil, cahilsiniz, bilmiyorsunuz, el gün ne der" diye kendi beğendiğini alacak.
eşyaya, hediyeye maddi değer verenler anlamıyor biliyorum ama bu yüzden mutsuzum şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…