• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir garip yumurta:-D

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.341
448
Cankuşlar yaa ben şu yumurtlama şeysime alışamadım hiç. Telefonuma program indirdim ama bnm adetlerim garip bişey oldu. Period süresi die bişey kalmadı. Bakın adetin ilk gününden diğer adetin ilk gününe kadar olan süreler şu şekilde. Son adettem geriye doğru 23 gün,27 , 21 ,29, 28. Gibi düzensiz düzensİ hep. Misal benm ortalama döngü günü sürem Ne oluyor bu durumda. Hani adetten bu gün sayısının yarısı kadar gün sonra ya yumurtlama günü e benimki hep başka. Nerden bilcem ben hangi gün:'(:'( poffffff
Birde kontrol amaçlı iki program birden indirdim.misal ayın 14ünde oldum. Bugün bitti gibi. aynı değerleri girmeme rağmen biri diyor 24ü yumurtlama günün biri diyor 28i. Neye göre hangisine göre. Ayrıca onların yumurtlama günü dediklerinde bwn hiçbir farklılık hissetmiorum ne bilim bi kasık ağrısı, bel ağrısı, hassaiyet yani çoj aynı. Offf kafam çorba bana yardım edinn:-D bu bnm garip yumurtalar ne olcak?
Birde sizce bu sürelerle adet düzenaizliğim var diyemem demi?yani tamm üç beş oynuyor ama sonuçta düzenli olarak adet görüoruö?

en az 21 günde bir oluyorsun canım, bu normal bir şey. ama gelelim yumurtlama hesaplama yöntemine göre 28 günde bir adet olmak gerekiyor.
1-5. Gün

Dönem: Menstrual periyot
Hormon seviyesi: Normal
Vücut ısısı: Normal
Rahim salgıları: Adet kanaması

6-9. gün

Dönem: Doğurganlık nispeten az
Hormon seviyesi: Normal, östrojen artmaya başlarken FSH azalır.
Vücut ısısı:Normal
Rahim salgıları: Kuru, salgı yok

10-12. gün

Dönem: Nispeten doğurgan dönem
Hormon seviyesi: Östrojen aniden yükselir.
Vücut ısısı: Düşmeye başlar.
Rahim salgıları: Nemli, yapışkan, beyaz ve bulutlu salgılar görülür.

13-15. gün

Dönem: DOĞURGAN DÖNEM!
Hormon seviyesi: LH ve FSH hormonlarında ani yükselme
Vücut ısısı: Düşer ve aniden yükselir.
Rahim salgıları: Islak, kaygan, gergin ve temiz
Ovulasyon yaşanır, yumurta yumurtalıklardan bırakılır.

16-19. gün

Dönem: Nispeten doğurgan
Hormon seviyesi: LH ve FHS normale döner, östrojen azalır, progesteron artar
Vücut ısısı: Normalin biraz üzerinde
Rahim salgıları: Nemli, yapışkan, beyaz ve bulutlu

20-28. gün

Dönem: Doğurgan olmayan dönem
Hormon seviyesi: Östrojen ve progesteron oldukça yüksektir ancak sonunda düşer.
Vücut ısısı: Normale dönmektedir.
Rahim salgıları: Kuru ve çok az salgı görülür.

Genel olarak 10 ile 19. günler arası hamile şansınızın en yüksek olduğu zamanlardır, Bu günler dışında günlerde hamile kalma şansı çok azdır.

yani doğurganlık dönemi aslında uzun bir dönem. ama bazı zamanlar diğer zamanlara göre nispeten az ya da fazla. :D

Cankuşlar yaa ben şu yumurtlama şeysime alışamadım hiç. Telefonuma program indirdim ama bnm adetlerim garip bişey oldu. Period süresi die bişey kalmadı. Bakın adetin ilk gününden diğer adetin ilk gününe kadar olan süreler şu şekilde. Son adettem geriye doğru 23 gün,27 , 21 ,29, 28. Gibi düzensiz düzensİ hep. Misal benm ortalama döngü günü sürem Ne oluyor bu durumda. Hani adetten bu gün sayısının yarısı kadar gün sonra ya yumurtlama günü e benimki hep başka. Nerden bilcem ben hangi gün:':-)'( poffffff
Birde kontrol amaçlı iki program birden indirdim.misal ayın 14ünde oldum. Bugün bitti gibi. aynı değerleri girmeme rağmen biri diyor 24ü yumurtlama günün biri diyor 28i. Neye göre hangisine göre. Ayrıca onların yumurtlama günü dediklerinde bwn hiçbir farklılık hissetmiorum ne bilim bi kasık ağrısı, bel ağrısı, hassaiyet yani çoj aynı. Offf kafam çorba bana yardım edinn:-D bu bnm garip yumurtalar ne olcak?
Birde sizce bu sürelerle adet düzenaizliğim var diyemem demi?yani tamm üç beş oynuyor ama sonuçta düzenli olarak adet görüoruö?
Canım benim telde de var program ama ben fazla inanmıyorum ona ovulosyon testi sipariş verdim bakalım yarın gelir sanırım onu deniycem birde sanada tavsiye ederim ;)

Canım benim telde de var program ama ben fazla inanmıyorum ona ovulosyon testi sipariş verdim bakalım yarın gelir sanırım onu deniycem birde sanada tavsiye ederim ;)
Evet ya bende güvenemiorum. Testi dene bakalım . Rde makine gibi olandan mı aldın. Çünkü birde gebelik testi gibi olanlar var ama onlar 30 günlük falan oluor fiyatlarıda 30 40 lira. Yani her ay o kadar para vermek fazla gelior bana. Ama makine gibi aldıysan hani ömürlük en azından. Birde makine gibiden aldıysan kaç tl acaba?

Evet ya bende güvenemiorum. Testi dene bakalım . Rde makine gibi olandan mı aldın. Çünkü birde gebelik testi gibi olanlar var ama onlar 30 günlük falan oluor fiyatlarıda 30 40 lira. Yani her ay o kadar para vermek fazla gelior bana. Ama makine gibi aldıysan hani ömürlük en azından. Birde makine gibiden aldıysan kaç tl acaba?
Test olandan aldım canım 20 ovulasyon+ 6 gebelik testi 20 lira kargo ücretsiz, denemelik aldım merak ettigim için gelecek ay aşılama yapılcak sanırım yarın eşimin sperm test sonucunu göstercem doktora ne derse bakalım

Test olandan aldım canım 20 ovulasyon+ 6 gebelik testi 20 lira kargo ücretsiz, denemelik aldım merak ettigim için gelecek ay aşılama yapılcak sanırım yarın eşimin sperm test sonucunu göstercem doktora ne derse bakalım
Hım hayırlısı olsun tatlım hakkınızda. Umarım istediğin sonuçlara ulaşırsın. Ayrıca baya uygun almışsın ya valla benmi pahalılarına denk gelmişim acaba?

kızlar merhaba, bende laboquick yumurtlama testi kullanıyorum, başka bir konuyada sordumda sizede danışmak istiyorum, dün 12. günümdü ve dun sabah koyu çizgi vardı, bu sabah silikleşmiş gene . sizce bu normal mi, bigünde silikleşmesi. gittimi yani yumurta . ben anlamıyorumda bu işi.

Ben 7 gündür övü testi yapıyordum, sonunda 7. Günde yakaladım iki kırmızıyı. İnsan sinir oluyor. Yumurtlamıyorum sandım resmen. Bu arada yumurtlama belirtileri hiç belli olmuyor. Benim bir haftadır kasıklarımda, bazen karnımda rahatsızlık hissediyordum test yapınca sonuçlar hep negatifti. Dün fazla ağrım yoktu ama test pozitifti. Bir de telefondaki programlara en son adet tarihini yaz. En son kaç günde olmuşun oraya onu yaz. O zaman hemen hemen doğru çıkıyor yumurtlama dönemin. Bu arada bende laboquick kullandım

kızlar merhaba, bende laboquick yumurtlama testi kullanıyorum, başka bir konuyada sordumda sizede danışmak istiyorum, dün 12. günümdü ve dun sabah koyu çizgi vardı, bu sabah silikleşmiş gene . sizce bu normal mi, bigünde silikleşmesi. gittimi yani yumurta . ben anlamıyorumda bu işi.
Yumurtlamışsın canım. İki kırmızı çizgi çıkınca yumurtlama günün oluyor. İster o gün ister ertesi gün istersen iki gün üst üste ilişkiye giricen. Ama sperm kalitesi açısından gün aşırı ilişki öneriliyor. Yani 1 gün ara vermek daha iyi

Back