Bir garip mezuniyet meselesi

o nasıl olacak bir sınıfa farklı farklı öğretmenler çıkıp diploma verecek. keşke en başından öğrencilere sorulmasaydı. sınıf öğretmenleri verseydi. sınıf sınıf öğrencileri çağırıp ayrı ayrı öğretmenlerden diploma vermek saçma geldi bana.
benim oğlanın geçen hafta yapıldı sınıf sınıf çıktılar hepsinin kendi sınıf öğretmenleri verdi mevzuda uzamadı.
ama siz baştan öğrencilere sorduysanız ya planladığınız şekilde yada müdür yardımcılarının bütün sınıflara vermesi şeklinde ilerleyin.

Sizin duzenlediginiz bir organizasyon icin sizden habersiz karar mi alinmis?

Normali aınıf öğretmenlerinin veya idarecilerin vermesidir bence.
Ben olsam sınıf öğretmenlerine verdiririm, muhtemelen bahsettiğiniz sınıf öğretmeni vermek istemeyecek işi çıkacaktır. Onu da bir idareci verir.
Normalde de istediğin öğretmenden almak karmaşa değil mi? Kaç tane öğrenci var sonuçta.

Neden etik olmasın ki? Kaç yaşında öğretmen olmuş insanların egoları bu kadar kırılgan olmamalı. Demek ki öğrencilerle o kadar iyi bağ kuramamislar ki seçilmemişler. Bu kendilerine özeleştiri yapmaları için de bir fırsat olabilir. Neden öğrenciyle ilgili bir etkinlikte öğrencinin değilde öğretmenin istekleri ön plana alınsın ki?

Müdür yardımcıları versin
Heyecanınızı anlamakla birlikte çok abartmamak gerektiğini düşünüyorum
10 sene sonra diplomamı şu vermişti diye hatırlamayacak kimse
Ben şahsen şuan lise diplomamı kim vermişti bilmiyorum
Tören yapılmıştı sahneye çıkmıştık kalabalık ama kim neyi dağıttı hatırlamiyorum
Önemli olan o günü gün olarak güzel hatırlamak

Öğretmenler de etkinlikte görev alacağı için olabilir mi acaba? Bir de ergenlerin öğretmenleri sağlıklı değerlendirebildiğini falan mı düşünüyorsunuz

Tüm yorumları okumadım ama müdür yardımcıları iyi bir fikir eğer öğrenciler razıysa.
Yine de bu öğrencilerin özel günü öğretmenlerin değil. Abartıldığından çook daha özel hissediliyor. Öğrencilerin isteğinin olması önemli. Eğer öğrenciler ilk kurulan düzenden memnunsa, farklı bi seçenekten yana değillerse bozulmaması daha iyi olabilir.

3 isim istedik hocam zaten ordan seçtik proje ödevi dağıtır gibi tercihler yığıldıysa yaydık çok da onların isteğine kalmadık derslerine yada stajlarına giren hocaları seçtik .ama öğrenci sayısı 80 (bir sınıfa komple sınıf öğretmeni verecek toplam 100 kişi) .80 öğrenciye 70 öğretmen mi nasıl dağıtacağız eninde sonunda birileri vermeyecek diploma . sorduk biz de müsait misiniz gelecek misiniz ona göre listeyi oluşturuoruz diye.

Öğrencilere söylemiyeceğiz hepsi karşı çıkacaktır eminim bu kararı alırsak sahnede öğrenecekler maalesef

Şöyle ki sizin okulda sınıf öğretmenleri organize etmiştir muhtemelen bizimkiler törenin saatini ,planlamayı vs hiçbirley sormadılar haberleri de yok aman iş çıkmasın bizi bulaştırmasınlar kafasındalar

Görev almayacaklarsa gelmek istemeyebilirler ve gelmeyebilirler bu durumda. Dram yapmaya ne gerek var. Siz bilirsiniz demek yeterli

Bahsettiğim kişi en başta gelip kurulacaktır hazır etkinliğe öyle bir adam.hatta mikrofonu alıp konuşma yapmaya bile yeltenebilir.sınıfta kızlara okuyan kızların sonu belli ,buraya ne yapmaya geldiğiniz aşikar yarın koca evinde terbiye edilirsiniz siz diyen bir adam .bu adamı 12lere sınıf öğretmeni yapan okul idaresi asıl problem aslında .o olmasa biz direk sınıf öğretmenlerine atacaktık topu onlar en azından sınıflarında karar alacaklardı

O zaman neden gerildiniz gayet normal bir durum

gelin zümrem sarılalım , ben de anadolu lisesinde mezuniyet töreninden sorumlu bir ingilizce öğretmeniyim
töreni mümkün mertebe öğrencilerin isteği doğrultusunda planladık lakin diplomayı hangi öğretmeninizin elinden almak istersiniz şeklinde öğrencilere soru yöneltmek biraz gereksiz olmuş. her kafadan bir ses çıkar çünkü, bir iki öğretmen tüm sınıfların favorisi olabilir. bu durumda kaos çıkar. direk sınıf öğretmenlerini görevlendirebilirdiniz, bahsettiğiniz tuhaf hoca için de idareyle durumu paylaşıp öğrenciler onun elinden almak istemiyor nasıl ilerleyelim, siz verin diye topu onlara atabilirdiniz. biz işin içinden çıkamadığımız her durumda idareyi arkamıza aldık açıkçası, idareciler bunun için varlar.

İdareniz baştan yanlış yapmış. Bu iş sadece iki öğretmenle hallolacak bir iş değil ki. Bizim okulda tüm 12. sınıf rehber öğretmenleri ile komisyon kuruldu. Görev paylaşımı yaptılar, herkes işin icine katıldı. Yukarıdan görev gelince mecbur ucundan kıyısından herkes katılıyor. Diplomaları nasıl verdiler onu bilmiyorum törene gitmedim ben. Ama herkes çok güzel geçtiğini söylüyor. Ama tek tek öğrencilere kim diploma versin diye sorulmadı onu biliyorum. Neyse tecrübe olmuş. Nasıl biliyorsanız öyle yapın bence. Düzenleyen sizsiniz triplere göre hareket etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…