• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bir garip bakici sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Zuzushh the YARGI Machine

KK gece nöbetçisi ve sitenin şövalyesi
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2017
6.175
38.463
548
33
Selam kadinlar.
Site normale dondugune gore aklimdaki bakici sorunumu sizle paylasabilirim. Önden konuyu dini / siyasi polemige getirmemenizi (getirenleri konudan engelleyecegim) rica edecegim.

Simdi malumunuz minnak bir bebegim var, Nisan ortasinda ise geri donmem gerekiyor. Haliyle guvenilir bir bakici arayisimiz var. Bebegi 3 ayliktan bakmaya baslayip 3 yas anaokulu seviyesine kadar getircek.

Kvmin bakicilik yapan bir akrabasi var su an bosta. Kadin yan mahallemde oturuyor. Daha once 6-7 sene bakicilik yapmis. Kv cok guvenilir oldugunu, cok guzel cocuk baktigini, akraba oldugu icin fiyati piyasanin altinda tutacagini ozetle gozumuzun arkada kalmayacagini soyluyor. Ben henuz tanismadim ama cok olumlu dusunuyordum.

Amma velakin 3 gun once soyle garip bir olay yasadik. Benim 3 alt sokagimda bilindik buyuk bir tarikatin merkezi var. Kendilerine ait hastane, cami, sosyal alanlar var. Kadin benim kvyi arayip …yerde sohbet var seni de gotureyim dedi. O …yerin tarikat mekanlarindan oldugunu ben biliyorum ama kv bilmiyor. Ama zaten daha once kadinin ablasina mevlite diye gitmis konu tarikat ve siyasi parti ovmeye gelince kv rahatsiz olup kalkmis. Ordan tecrubeli oldugu icin kadini nazikce reddetti. (Bebekle ilgileniyorum cikamam) Ben de ogrenince kvye “ben seni oralara gondermem oralar duzgun yerler degil” dedim. Kadin ondan sonra kvyi 2 kere daha arayip israr etti. Kv reddetti.

Boyle olunca da ben kadindan sogudum. Sizler ne dusunuyorsunuz. Ozellikle bakicisi olan calisan annelerden yorum rica ediyorum.

Selam kadinlar.
Site normale dondugune gore aklimdaki bakici sorunumu sizle paylasabilirim. Önden konuyu dini / siyasi polemige getirmemenizi (getirenleri konudan engelleyecegim) rica edecegim.

Simdi malumunuz minnak bir bebegim var, Nisan ortasinda ise geri donmem gerekiyor. Haliyle guvenilir bir bakici arayisimiz var. Bebegi 3 ayliktan bakmaya baslayip 3 yas anaokulu seviyesine kadar getircek.

Kvmin bakicilik yapan bir akrabasi var su an bosta. Kadin yan mahallemde oturuyor. Daha once 6-7 sene bakicilik yapmis. Kv cok guvenilir oldugunu, cok guzel cocuk baktigini, akraba oldugu icin fiyati piyasanin altinda tutacagini ozetle gozumuzun arkada kalmayacagini soyluyor. Ben henuz tanismadim ama cok olumlu dusunuyordum.

Amma velakin 3 gun once soyle garip bir olay yasadik. Benim 3 alt sokagimda bilindik buyuk bir tarikatin merkezi var. Kendilerine ait hastane, cami, sosyal alanlar var. Kadin benim kvyi arayip …yerde sohbet var seni de gotureyim dedi. O …yerin tarikat mekanlarindan oldugunu ben biliyorum ama kv bilmiyor. Ama zaten daha once kadinin ablasina mevlite diye gitmis konu tarikat ve siyasi parti ovmeye gelince kv rahatsiz olup kalkmis. Ordan tecrubeli oldugu icin kadini nazikce reddetti. (Bebekle ilgileniyorum cikamam) Ben de ogrenince kvye “ben seni oralara gondermem oralar duzgun yerler degil” dedim. Kadin ondan sonra kvyi 2 kere daha arayip israr etti. Kv reddetti.

Boyle olunca da ben kadindan sogudum. Sizler ne dusunuyorsunuz. Ozellikle bakicisi olan calisan annelerden yorum rica ediyorum.
kurumsal profesyonel bi şirketle görüşmeyi tercih ederdim

Tamamen benzer süreçlerden geçmişiz. Aynı soru işaretlerini ben de yaşadım.
Ben de bebeğim 6 aylıkken işe başladım. Benim avantajım her gün ofisten çalışmıyorum. Bu sebeple ablamiz ile kızım haftanın her günü bir arada değil. 2-3 gün beraberler.
Bizim ablada da şöyle bir durum var; fal, falcılık, durugoru vb şeylerin içinde. Hem aktif bakıyor, hem de ilgileniyor. Hatta ilk başlarda ben de çok tereddütle kalmıştım. İster istemez enerji çekme durumu var. Ancak ben ablaya bir ara ben fal baktirmaya tövbe ettim falan demiştim laf arasında. Açıkçası bizim evimizde falin f'si bile konusulmuyor. Bize veya kızıma empoze etmeye çalıştığı bir şey de yok Allah korusun. Ayrıca Allah razı olsun gerçekten torunu gibi bakıyor. Benim bu konuyu düşünmeyi aşmam da 2-3 ayı buldu. Kızım 1 buçuk yaşında hala beraberiz.
Demem o ki; eğer çocuğa gerçekten gözü gibi bakacaksa ve cocuğa veya eve böyle bir şeyi empoze etmeyecekse ben sorun yaşanmayacagini gördüm kendi deneyimlerinden. Gerçi bizim durum ile sizinki ne kadar kiyaslanir ona da tam emin olamadım ama detaylı ornek vermek istemedim.
Ancak bu örnekte, sizin ablanın durumuna ben hayır derdim.

Tamamen benzer süreçlerden geçmişiz. Aynı soru işaretlerini ben de yaşadım.
Ben de bebeğim 6 aylıkken işe başladım. Benim avantajım her gün ofisten çalışmıyorum. Bu sebeple ablamiz ile kızım haftanın her günü bir arada değil. 2-3 gün beraberler.
Bizim ablada da şöyle bir durum var; fal, falcılık, durugoru vb şeylerin içinde. Hem aktif bakıyor, hem de ilgileniyor. Hatta ilk başlarda ben de çok tereddütle kalmıştım. İster istemez enerji çekme durumu var. Ancak ben ablaya bir ara ben fal baktirmaya tövbe ettim falan demiştim laf arasında. Açıkçası bizim evimizde falin f'si bile konusulmuyor. Bize veya kızıma empoze etmeye çalıştığı bir şey de yok Allah korusun. Ayrıca Allah razı olsun gerçekten torunu gibi bakıyor. Benim bu konuyu düşünmeyi aşmam da 2-3 ayı buldu. Kızım 1 buçuk yaşında hala beraberiz.
Demem o ki; eğer çocuğa gerçekten gözü gibi bakacaksa ve cocuğa veya eve böyle bir şeyi empoze etmeyecekse ben sorun yaşanmayacagini gördüm kendi deneyimlerinden. Gerçi bizim durum ile sizinki ne kadar kiyaslanir ona da tam emin olamadım ama detaylı ornek vermek istemedim.
Ancak bu örnekte, sizin ablanın durumuna ben hayır derdim.
Kuzum onla bu aynı değil ama. İleride siyasi bir problem olursa kimin evine girip çıkmış kimle iletişimde vs herşeyi sorun ederler. Çok da yazamıyorum banlanırım diye ama bence uzak durulsun

Kuzum onla bu aynı değil ama. İleride siyasi bir problem olursa kimin evine girip çıkmış kimle iletişimde vs herşeyi sorun ederler. Çok da yazamıyorum banlanırım diye ama bence uzak durulsun
Doğru canim benim. Oncelikle bebiş ve sen iyidir. Ben aslında sadece olaylara farklı birç.ok açıdan bakmasını istedim. Dediğim gibi en sonda da yazdım aslında cok karşılaştırilir iki durum değil bu durum

Ben de sogudum zaten. Acaba yanlis mi dusunuyorum diye yazdim.

Zuzucum bu işler çok zor. Biz şu an mevcut ablayı gönderdik bakıcısız idare etmeye çalışıyorum kreş olduğu için. sürekli birileriyle görüşüyorum çünkü evde her türlü birine ihtiyaç var bizde biliyorsun konuşmuştuk.
O kadar saçma sapan insanlar var ki.
Benim fikrim tarikat da olsa en azından bildiğin biri. Eğer anlaşabileceksen belki o kısmı görmezden gelebilirsin. Kadını birkaç gün alıp deneme şansın olur mu? Her şeyi çok okeyse kadının bu konu bir tık daha önemsiz.
Hiç tanımadığın birinin hangi tarikatta olduğunu hiç bilme şansın yok bunu biliyorsun en azından.
Tanımadığın kadınların psikiyatrik nörolojik rahatsızlığı var mı yok mu bilmiyorsun.
Ben bunlardan çok baymış durumdayım.:(

Bu arada ben kadının cahil olduğunu düşünüyorum ve bu bence tehlikeli. çünkü bi tanıdığım böyle saçma sapan insanlara takıldı. En son bileziğini bozdurup farklı şehirlere gitti lider görmeye. Resmen hipnoz ediyorlar. Belki çocuk yanında saçma sapan sohbeti açıp dinleyecek. Ve böyle tanıdık akraba vs bakıcı konusunda da iyi olmuyor. Arkadaşımın bakıcısı tanıdıktı uzaktan sürekli izin alarak mağdur etti. Eve kamera desen kabul etmez. Ben de çalışıyorum ve hamileyim evden çalışıyorum. 2 yaş sonrası kreş düşünüyorum. 0-24 ay kreşi bile bundan daha iyidir

Önden konuyu dini / siyasi polemige getirmemenizi (getirenleri konudan engelleyecegim) rica edecegim.
Hiç mesaj yazmamış insanları yasaklamanız önyargılı bir yaklaşım, ki yasakladığınız üyeler konunuzu okumuyor bile, ayrıca bildirim olarak da gönderilen konudan üye yasaklama özelliğinin kurallarını da okumamışsınız.

Konudan yasaklama özelliğini sadece Bir Derdim Var bölümünde kullanabilirsiniz, diğer bölümlerde kullanmanız halinde ceza verilecektir.

Tarikat demeseydiniz bir nebze sıcak bakılabilirdi güvenilir olduğu için. Ama malum tehlikeli. Evinizi bu şekilde mimlemeyin derim ben. Kamera da olsa bazı durumlarda ispat edene kadar paket ediyorlar insanları. İçinde adınızın geçmesini bile istemezsiniz.
Bakıcı tek değil illa bulunur diye düşünüyorum. Bunun şu an önünüze çıkması bile bir işaret diye düşünüyorum

Back