• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip avukat meselesi

Biologicca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2019
21
33
88
35
Merhaba... Forumu uzun zamandır takip ediyorum, birçok konuda da sizlerin yazdıklarından akıl aldım ancak ilk kez konu açıyorum, bu bakımdan yazım biraz uzun ve dağınık olabilir. :)
Bir buçuk yıl evvel eşimden şiddet görüp (ilk de değildi) iki çocuğumla beraber bir gece yarısı kapıya atıldım. Ailemin evine döndüm, çekişmeli olarak boşanma davası açtım, avukat olarak da kızkardeşimin çok yakın bir arkadaşının çalıştığı hukuk bürosu ile anlaştım. O kadar buhranlı günlerdi ki, sözleşmeyi bile okumadım doğru dürüst... Sadece "hak etmediğim bir parayı istemiyorum, hakkım neyse onu alalım yeter, yalan dolanla iş yapmayalım." dedim. Davanın başında eski eşim "benden tek kuruş alamayacaksın nafaka da dahil, gururun varsa git imzayı at, hiçbirşey talep etmeden boşan" modundaydı. Yani hiçbir şekilde anlaşma imkanı yoktu. Dava sürecinde bir sürü tatsız olay oldu, çok detaya girmeyeceğim, ancak sonunda karşı taraf anlaşmayı kabul etti. Zaten oturduğumuz ev annesinin, kendi üzerine yalnızca bir araba var, onun yarısını vereyim, nafaka da ödeyeceğim, anlaşalım bitsin dedi.
Ben de düşününce, daha dava istinaf hariç 1 yıl daha sürecek, tazminat en fazla 200 bin çıkar, bu kadarcık bir miktar için 2-3 sene bekleyeceğime anlaşayım gitsin diye düşündüm. Aradım, avukata söyledim anlaşmaya karar verdik diye.
Dananın kuyruğu da burada koptu :)
"biz bu dava sonucunda çok daha fazlasını alacağız, şu kadar miktar vermezse anlaşamazsınız" dedi. Üzerine bir de karşı vekalet ücretinden bahsetti, ki daha önce hiç söylememişti bunu.
Ben de hem benden, hem ondan nasıl vekalet ücreti alıyorsunuz, sizin anlaşmanız benimle değil mi? diye sormuş bulundum.
Bu noktadan sonra tamamen çirkefe bağlayıp "emeğimizi küçümseyemezsiniz, o ücret bizim hakkımız, çok bildiğinizi iddia ediyorsunuz ya, gidin araştırın, benim keyfim bilir artık, beğenmiyorsanız azledebilirsiniz" gibi cümleler sarfetti. Mesajlar duruyor.
Üstüne, kızkardeşimi arayıp olayı çarpıtarak anlatmış ve benim ona gönderdiğim mesajları göndererek dava süreci ile ilgili bilgi vermiş.
Sonra da bizim hazırlayıp okeylediğimiz protokole benim talebim dışında maddeler ekleyerek (350 bin tl evdeki eşyalarım için ekstra ücret istediğime dair) bana geri gönderdi.
Şimdi ben bu avukatla ne yapayım? Bi akıl verin kızlar, bi beladan kurtuldum derken bi de avukat belası çıktı başıma. Beynim durdu valla. :)

Yakın zamanda eşimle bir firmaya dava açmıştık. Davayı biz kazandık fakat avukatımız hem bizden hem de karşı taraftan vekâlet ücreti aldı. Zaten dava sonucunda karşı tarafın ödeyeceği vekâlet ücreti mahkeme tarafından hesaplanmıştı, avukatın bizden talep ettiği miktarı da biz davaya konu olan ve maddi olarak kazandığımız miktarın içinden hesaplayarak ödedik. Sizinki de benzer bir şey olabilir fakat avukatlar daha iyi bilir tabi.

Yakın zamanda eşimle bir firmaya dava açmıştık. Davayı biz kazandık fakat avukatımız hem bizden hem de karşı taraftan vekâlet ücreti aldı. Zaten dava sonucunda karşı tarafın ödeyeceği vekâlet ücreti mahkeme tarafından hesaplanmıştı, avukatın talep ettiği miktarı da biz davaya konu olan maddi olarak kazandığımız miktarın içinden hesaplayarak ödedik. Sizinki de benzer bir şey olabilir fakat avukatlar daha iyi bilir tabi.
Benim derdim karşı vekalet ücreti değil ki, bunu gayet makul bir üslupla sorduğum hâlde (çünkü bilmiyordum hakikaten) çirkefleşerek anlaşmaya engel olmaya çalışması.
Yani avukatın müvekkilin suratına telefon kapatması, bağırıp çağırması, beğenmiyorsan azlet diye mesaj atması, davayı daha fazla ücret alabilmek için uzatması normal mi?
Başka bir avukat arkadaşa danıştım, karşı vekalet ücreti dava sonlanınca alınır, sizin dava devam ederken bunu isteyemez, öyle bir hakkı yok, bu avukat kötü niyetli, sen direkt azlet dedi. Ama kafam karışık, hukuki işlerden çok anlamıyorum, sonradan bi dava vs açarsa sıkıntıya düşmek istemiyorum açıkçası...

Davayı kazanınca mahkeme zaten avukata vekalet ücreti hükmediyor.karşı taraf onu ödüyor onun sizle alakası yok.sizin davanızı alırken sizden ayrıca ücret alıyor kazansada kazanmasada bu ücreti ödüyorsunuz.

Benim derdim karşı vekalet ücreti değil ki, bunu gayet makul bir üslupla sorduğum hâlde (çünkü bilmiyordum hakikaten) çirkefleşerek anlaşmaya engel olmaya çalışması.
Yani avukatın müvekkilin suratına telefon kapatması, bağırıp çağırması, beğenmiyorsan azlet diye mesaj atması, davayı daha fazla ücret alabilmek için uzatması normal mi?
Başka bir avukat arkadaşa danıştım, karşı vekalet ücreti dava sonlanınca alınır, sizin dava devam ederken bunu isteyemez, öyle bir hakkı yok, bu avukat kötü niyetli, sen direkt azlet dedi. Ama kafam karışık, hukuki işlerden çok anlamıyorum, sonradan bi dava vs açarsa sıkıntıya düşmek istemiyorum açıkçası...
İçiniz rahat değilse azledip güvenilir başka biriyle çalışın. Dava sürecinde avukat değiştirilebiliyor, sorun olacağını sanmıyorum.

Karşı taraf vekâlet ücretinin sizinle hiiiç alakası yok, o tamamen yasal olarak mahkeme tarafından vekile hükmedilen bir hak, sizin ödediğiniz vekâlet ücreti değil davanıza bakması için dava ücreti. Avukatın üslubu yanlış olabilir ama sizin de hem ondan hem benden nasıl alırsınız demeniz yanlış, bilmiyorum diyorsunuz ama zan altında bırakır gibi sormuşsunuz bilmiyorsanız daha yumuşak bir üslupla sorabilirdiniz, bence de azledip başka bir avukatla anlaşın aranızdaki güven ilişkisi sarsılmış.

Avukat arkadaslar daha net bilgi verecektir ama bizim bu alma verme davalarımızda avukatımızda karşıdan ücret talep ediyor. Bazen kendi parasını da üstüne koyup anlaşıyor. Bize diyor ki size 100 bin geliyor atıyorum ama karşıdan aslında anlaşma için 140 almış oluyor. Bizim aile avukatımız benim yakın arkadaşım bu yüzden genelde söyler bana. bu kadar anlaşma olur davaya değmez dava sürecine girmeyelim benim masrafım size daha pahalıya patlar diye.

Back
X