Çatlaklar Bir Fikrim Var.!?

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

inspectorgadget

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
235
2
Buzlu terapiyi araştırırken şöyle bir bilgiye ulaştım: "Ciltte kesinlikle acı yara olmadan üst deriyi (epidermis) kurutarak değişimini sağlar."
( kaynak : Sindy Estetik | Buzlu Terapi | Kyro Terapi | Buz Ile Tedavi )

Asetonun da "dimetil keton olarak da bilinir, alifatik ketonların en basit üyesidir. saf aseton renksiz, hoş kokulu, kolayca alevlenebilen, uçucu bir sıvıdır. suyla her oranda karıştırılabilir, suda çözünür. cam üzerindeki klişelerin kurumasını hızlandırır ve fototiplerin korunmasına yarayan verniklerin yapımında kullanılır. kalsiyum asetatın kuru olarak damıtılmasıyla elde edilir. bir çok organik maddenin çözücüsüdür. kimyasal olarak ketonların tüm özelliklerini taşır.
normal olarak idrarda bulunmaz. mikroplu hallerde ve lipitlerin metabolizma bozukluklarında değişik oranlarda ortaya çıkar. deri hastalıklarının tedavisinde çözücü olarak kullanılır. ayrıca deriyi kurutma özelliği de vardır."
Şimdi kısacası, deriyi kurutup soyarak çatlaklar geçiyorsa asetonun deriyi kurutması buzun yarattığı etkiyi yaratabilir mi dedim.? Benim bacağımda 1-2 tane çatlak vardı kese yerine pomza taşı kullandığımda tahriş etti ve yara gibi oldu kabuk oldu yani. Kabuk geçtiğinde çatlak da geçmişti. Böyle bir alaka kurdum sizce olabilir mi.?

Dipnot: Sadece varsayım ve fikirdir, denemedim deneyeni de görmedim. Sadece olabilir mi diye düşünüyorum.lmaz:

Son düzenleme:
Bi keresinde o kadar dalmışım ki. Yüzüme tonik sürücem, pamuğa tonik yerine aseton dökmüşüm. Sildim yüzümü, burnuma gelince yanmaya başladı, anaaa bi baktım aseton..
Burnuma parmağımla dokundum, pürüzsüz olmuştu. Ama ben tek başına aseton cildi yıpratır diye düşünmüştüm o zaman..
Çatlak için nasıl bir çözüm olur orasını bilmiyorum, ufak bi yerde denemek gerek...

ilginç bi mantık CADIARZU kimyasal oldugundan ufak bi yerde test edilse daha ii olur.belki direkt uygulamak yerine suyla karıstırıp onu dondursak buz olarak evde buzlu terapi:roflol::roflol: saçmaladım zannımcakaydirigubbakcemile3

hahaha kızlarr siz şu ojelerimizi çıkarmak için kullandıımı zbildiimiz asetondadnmı bahsediosunuzz yaa eer öleysee ben popomdaki çatlaklarıma deilde baldırımda küçük bir çatlak varona uygulucam

Şimdi ben şöyle yaptım, çatlaklarımdan birini gözüme kestirerek bir miktar aseton döktüm üstüne kuruyana kadar elimle yedirdim. görünümünde hafifleme oldu o an gerçekten hatta uzaktan bakınca hiiç görünmüyordu, ama ertesi gün yine bir beliriginlik vardı. 2. gün tekrar yaptım aynı işlemi sürünce gerçekten gözle görülür bir kayboma oldu. tahriş ya da kuruma yapmadı ama belki düzenli kullanımda yapar mı bilemiyorum. Düzenli kullanmaya da cesaret edemiyorum bilgim olmadığı için. Şu aralar loliferin kahve-limon karışımını deniyorum. Eğer sonuç alamazsam başlayacağım asetona, ne zarar çıkar denemekten diye. :dance:

yaa kesin sonuç alırsann bildirr.uff aklımaa girdimm asetonda varrr napsamkii yapsam mıkiii

ufak bir alanda dene istersen yani bir çatlağın üstüne biraz aseton dök ve yedir. Sonuçtan memnun kalırsan devam edersin istersen. Ben bir süre daha loliferin karışımını deneyip sonuç alamazsam asetonu ciddi olarak deneyeceğim.

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy anammmmmmmm yandımmmm.yaram vardıı bacaktaa asetonn hoşurt die fazla kaçtıı oraya bocaa olduuuuu tepindim resmenn öffff.denedimm bakalım bi 2 yerdee nolcakk

saol canımm.ufak bi yerde denedim tahriş etmiyim her yerimi diee.bi derin bi çatlak bi de ince bi çatlaktaa.aMA ŞU AN BıŞE YOKK

saol canımm.ufak bi yerde denedim tahriş etmiyim her yerimi diee.bi derin bi çatlak bi de ince bi çatlaktaa.aMA ŞU AN BİŞE YOKK

iyi yapmışsın ben de öyle yaptım ama senden farklı olarak kuruyana kadar elimle yedirdim. yalnuza ben asetonun kurutma ve soyma özelliği olduğu için bu fikre kapıldım ama kurutup soymadı bende:bbo:

bende kuruyna kdar elimle yedirdim.hattaa yeterli olmadıgına ikna olup biras bol döküp yediriyim derken yaktım kndimi:)bende de kurutma ya da herhangi bişe yokkk

bende kuruyna kdar elimle yedirdim.hattaa yeterli olmadıgına ikna olup biras bol döküp yediriyim derken yaktım kndimi:)bende de kurutma ya da herhangi bişe yokkk

Bir kerede kurutmuyordur belki, bir süre kullanmak gerkeiyordur. Aslında bir kerede kurutmaması normal gibi sanki. Çünkü bir kerede kurutsaydı oje silerken parmağımıza değdiğinde pul pul dökülürdü. Uzun vadede kurutup soyuyordur muhtemelen.sositososito

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…