bir derdim var:) bi çözüm söyleyene çok minnettar kalacağım

merallde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
316
83
merhaba arkadaşlar
sorun midemde
iki gündür sosyal hayattan koptum çünkü mide suyum ağzıma geliyor ve beş dk ağzım tükmükle doluyor. yutamıyorum. mecburen tükürmek zorunda kalıyorum. dermanım kalmadı. uykudan bile uyandırdı. hiç odamdan çıkamadım. bende reflü ve gastirit vardı. sanırım sitresten iyice ilerledi.
ne yapacağımı bilmiyorum. tükürmekten bir hal oldum.
lütfen bir öneride bulunun bana.
şimdiden teşekkürler

Çiğ patatesi rendeleyip suyunu içmek iyi geliyor, bi kere denedim işe yaradı. Öyle mesuliyet falan kabul etmem, içindeki nişasta mide asitlerini yumuşatıyor mu öyle bir şey oluyormuş.

Reflu olabilir mide ağzı tam kapanmiyordur geri ağzınıza geliyordur beilirti reflu gibi

Zaten reflu gastritiniz varmış, tekrar tepmiştir. Doktora gidin belki farklı bir evreye geçiyordur sorununuz, engellemesi mümkünse ; zamanı geçince üzülmeyin sonra.

Yağsız tuzsuz patlamış mısır tüketin bir süre.Özellikle akşamları yatmadan önce. Patlamış mısırın midenin fazla suyunu emme özelliği var.İle yarayabilir.

ilk defa duyuyorum. yağsız derken yine de yağda patlatılan mısır değil mi? yani az yağda mı patlatayım?
deneyeceğim teşekkürler

Bence doktora gidin ve etkili bir tedaviye başlanılsın. Reflü basit bir şey gibi durabilir fakat tedavi edilmezse, şiddetlenirse özefajite de neden olur, zedelenen özefagus dokusunda metaplazi gelişebilir; bu da özefagus adenokarsinomuna yani kansere sebep olabilir. Reflünüzün temelinde hiatal herni denilen, midenin fıtık yapması durumu gibi özel sebepler bile olabilir, bu da tedavinin uygulanmasında değişiklik yapılmasını gerektirir.
Eğer Nonsteroidal antiinflamatuar ilaç kullanıyorsanız veya stres altındaysanız böyle bir artış gerçekleşmiş olabilir, başka sebepleri de olabilir, H. Pylori bakterisi gibi. Kısacası en iyisi bir doktora görünmek, düzenli bir tedavi uygulanması.

teşekkür ederimm

Sari leblebi ye mise suyunu emdigi icin agzina gelme olayi azalir. Bir de gaviscon diye bir surup var babamin ve benim reflumu bu surup gecirdi. Ama sen yine de doktora gitmeden ilaca baslama o asamaya kadar leblebiyi dene derim

Refluyu bilmem ama hamilelikten dolayı benimde mide sikintim var yediklerim hep agzimda bir cay kaşığı karbonatı bir cay bardağı suda karıştırıp icitorum anında etki sağlıyor çok geçmiş olsun

dün tvde doktor sakız ve su reflu için iyi geldiğini söylüyordu canım denemekte fayda var

Kesin bir çözüm istiyorsan kudret narı...bunu zeytin yağda bir ay bekletiyorsun ama güneş ve ışık görmeyecek bir yere koy. Her sabah aç karnına. Tam bir mide dostu internetten araştır istersen..Ben hamileliğimde patlamış mısır çok tükettim hemen etki eden bişey ama geçici çözüm o yüzden kudret narı en kesin çözüm. geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…