• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir damal bile sütü gelmeyen annler buraya...

fulyahnm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2012
55
13
98
İstanbul
Merhaba doğum sonrasında süt problemi yaşamanın ne kadar kötü birşey olduğunu yaşayan biri olarak gayet iyi biliyorum.Bu yüzden tecrübelerimi paylaşmak istedim.Hele hele sütü hiç olmayan anneler yazdıklarımı iyi okusunlar.
Normal doğum yapmama ve doğum sonrası hemen bebeğimi emzirmeme rağmen sütüm gelmedi.Bir damla bile süt yoktu.Pompayla emzirmeyle vs sürekli uğraştım.Tam 4 gün böyle eziyet ettim kendime.Bu arada her kafadan bir ses çıkıyordu kompostolar yapıldı baharatlı karışımlar bozaymış malt içeceklermiş bulgurmuş soğanmış herşey boştu.süt yoktu.4 gün sonra pompoya 1 damla süt geldi.Ama benim göğüslerim okadar yıpranmıştıki bırakın çatlamayı yaralar açılmıştı uçlarında.1 damla sütü çoğaltmak için bebeğimi emzirmek zorundaydım ama okadar canım yanıyorduki yapamıyordum.Yerleri tekmeleyerek dişlerimi sıkarak emziriyordum.sürekli göğüslerim kanıyordu.Doktor ilaçlı merhemler verdi.her gelen bir ilaç yada bitkisel yağlar önerdi fayda etmedi.daha kötü oldu kaşıntılar alerjiler çıktı...
ama yılmadım.doktorun verdiği tüm merhemleri etraftan söylenen yağları vs leri kestim göğüs pedi göğüs kalkanı herşeyi çıkardım.kendimi zorlayarak emzirdim.asla doymuyordu sürekli aptamil içiriyorduk kimsenin benim sütüme itimadı kalmamıştı aman zaten gelmiyor yap çocuğa biberon diyorlardı.Tam 2 ay uğraştım.Bunu yılmamanız için yazıyorum 2 ay sonra bile 1 damla olan sütünüzü arttırabilirsiniz.Yaralar merhemleri kesince kurudu.iyileşmeye başladı.daha çok emzirdim daha çok daha çok...ve komposto vs yerine sürahiler dolusu su içtim.suyu içtikçe sütüm geldi çok içtiğim günler hep sütüm daha çok oldu.Gecede 10 kez emzirdiğimi biliyorum.Gündüz 15 dakikada bir emziriyordum çünkü doymuyor sürekli istiyordu ama istedikçe çoğalıyordu süt.yarım saat pompayla sağıyordum 1 parmak seviyesine kadar çıkıyordu onu dolapta saklıyordum.hep mamayla tamamlıyordum bundan dolayı kendimi çok üzdüm ama şimdi düşünüyorumda ne gereksizmiş bebek doymuyorsa ne çare tabiki ek mama verecektim.hatta bir ara okadar anne sütüne kafayı takmıştımki hiç mama vermeyip anne sütüyle beslemek istedim o günlerde bebek kilo almayı kesti o zaman çekilen fotolarına baktıkça çok kızıyorum kendime çok zayıflatmışım bebeği.Evimize gelen temizlikçi kadın bile bakıp beni uyarmıştı.ona bile tepki göstermiştim.yani herkesin sütü çok olacak iyi besleyecek diye bir kural yok bunu kabullenmek gerekir
diyeceğim o ki yılmayın 1 damla çok geç bile gelebilir.olsun onu çoğaltabilirsiniz.verebildiğiniz kadar anne sütü verin zaten bebek doymaz kilo almazsa doktorunuz ona mama önerecektir.Yazımın size ilham olacağını umarım.Yarunuzu bol anne sütü verebilmenizi dilerim...

merhaba çok duygulandım okuyunca...ben ilk günden beri mama takviyesi yapıyorum bebeğime 3.5 aylık olduk artık ama son 10 gündür beni emmiyor hastane tipi pompa kiralamıstım gecen ay sütümü epey arttırmıştı ama bozuldu tamire gitti günler geçti bebiş emmeyi kesince süt birden çekildi. elektrikli pompam da var 2 damla zor sağar olmuştm şimdi 2 gündür sağınca biraz biraz gelmeye başladı ama kızım emmiyo memeyi yalayıp bırakıyor sadece ben mama takviyesine razıyım bunca aydan sonra az olsun ama olsun ben de 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum çok imreniyorum kana kana emziren annelereeeeee

merhaba çok duygulandım okuyunca...ben ilk günden beri mama takviyesi yapıyorum bebeğime 3.5 aylık olduk artık ama son 10 gündür beni emmiyor hastane tipi pompa kiralamıstım gecen ay sütümü epey arttırmıştı ama bozuldu tamire gitti günler geçti bebiş emmeyi kesince süt birden çekildi. elektrikli pompam da var 2 damla zor sağar olmuştm şimdi 2 gündür sağınca biraz biraz gelmeye başladı ama kızım emmiyo memeyi yalayıp bırakıyor sadece ben mama takviyesine razıyım bunca aydan sonra az olsun ama olsun ben de 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum çok imreniyorum kana kana emziren annelereeeeee

bence emzirmenin peşini bırakmayın.acıktığı zaman ilk önce memeyi önerin.gerekirse mamayı az hazırlayın birde daima ucu az akan biberon kullanın.yani bebek biberondan çekmek için uğraşsın çok fazla akarsa onun akışına alışıyorlar.ben 1 yaşındaki oğluma sütünü hala 0 ay bireron ucu ile veriyorum.umarım bebişiniz anne memesine geri döner.Kendi sütünüz sizin düşündüğünüzden daha fazla.Bebeğin çektiği sütte pompanın çektiğine göre fazla.Bu yüzden yılmayın.iyi şanslar...

ben de 2 ay süt mücadelesi verdim çok üzüldüm hemen hemen hergün ağlıyodum sütüm yetmiyo diye. sonra arttı kendiliğinden 4. aya kadar sadece anne sütü verdim kızıma. sonra o sütüm yetmiyo psikolojisiyle gece yatarken mama vermeye başladım günde 1 kere hala da veriyorum.
ben de şunu diyebilirim ki kesinlikle ısrarcı olmak lazım her annenin az veya çok sütü oluyo yeter ki emzirilsin bebişler. gerisi de mamayla takviye edilir kimse kendini yıpratmasın bu yüzden.
anne sütü gerçekten mucizevi bebekler için. hiçbir teknolojiyle elde edilemeyecek kadar eşsiz Allah'ın inanılmaz bir lütfu annelere.
o yüzden sevgili anneler ısrarla emzirin bebişlerinizi günde 1 çay bardağı bile olsa onun katkısı eşsiz unutmayın.
herkese bol sütlü günler...

Merhaba hanimlar. 4 gunluk lohusayim ve hala sutum gelmedi . Birinci oğlumda sutum geldi oğlum emmedi inat etti. Yetmedi ve daha fazlasini istedi. Biberonla verince mamayi beni emmeyi birakti. Coj yipratici surecler gecirdim. Zor gecen bir normal dogumdan sonra emzirme probkemi yasayinca da süre kendime gelemedim. Oglumun ilk zamanlarini hatırlamıyorum bile. Tek hatırladığım durmadan ağlayan sorgulayan mutsuz bir kadin. Allah nasip etti ikinci oglum oldu. Bu seferde oglum deli gibi emmek istiyor ama sutum 4 . Gun oldu gelmedi. Simdi dusunuyorumda bazı seylerde nasip aranmali . Elimden geleni yapacagim ama istahla gogsume yapusip 2 cektikten ve bif şey bulamayinca aglayan oğluma bakinca bazen zorlamamak gerektigini düşünüyorum nedense.

Merhaba hanimlar. 4 gunluk lohusayim ve hala sutum gelmedi . Birinci oğlumda sutum geldi oğlum emmedi inat etti. Yetmedi ve daha fazlasini istedi. Biberonla verince mamayi beni emmeyi birakti. Coj yipratici surecler gecirdim. Zor gecen bir normal dogumdan sonra emzirme probkemi yasayinca da süre kendime gelemedim. Oglumun ilk zamanlarini hatırlamıyorum bile. Tek hatırladığım durmadan ağlayan sorgulayan mutsuz bir kadin. Allah nasip etti ikinci oglum oldu. Bu seferde oglum deli gibi emmek istiyor ama sutum 4 . Gun oldu gelmedi. Simdi dusunuyorumda bazı seylerde nasip aranmali . Elimden geleni yapacagim ama istahla gogsume yapusip 2 cektikten ve bif şey bulamayinca aglayan oğluma bakinca bazen zorlamamak gerektigini düşünüyorum nedense.
merhaba sezaryen mi oldunuz? eğer öyleyse sütün geç gelmesi normal.bebeğiniz eğer emmeyi istiyorsa size boş gelsede verin memeyi.Çektikçe gelecektir.Sütü olmayan anne değilsiniz öyle olsa birinci çocukta da aynı sorunu yaşardınız.Bol bol dua edin.Çok ağlamışım, çok yalvarmışımdır rabbime, sütüm gelsin yavrum bol bol emsin diye.Bizdeki problem de bambaşkaydı:)Yeni doğum yaptığımda kzım deli gibi emdi.hatta öyleki gece uyuduğumu hatırlamıyorum sürekli uyanık bir bebek vardı ama bir şeyler ters gidiyordu, hissediyordum.Bebeğim emdiği ve de sütümün çok bol olduğu halde yavrum kilo almıyordu.Bu çocuk zayıflıyor dedikçe, herkes sana öyle geliyor şişini veriyor diyorlardı.maşallah 4.300kg doğmuştu yavrum ama birinci ayın sonunda tam 4.450kgdı .O kadar çok şaşırmıştım ki.Doktor sütümün olduğumdan emin olup olmadığımı sordu eminim dedim.Mama takviyesi dedi ,peki dedim ama içim buruk buruk.Önce meme,sonra mama ve az miktarda dedi peki dedim.önceleri az verdim sonra baktım olmuyor sütüm gerçekten de çok fazla.rabbim bu sütü vermişse bu bebek içmeli dedim içmeli ama nasıl? Çünkü sonradan da memeye isteksizliği başladı.Pompa aldım .o uykuya yakın emiyordu ben arkasından hemen sağıyordum,sağdığım sütüde o uykudayken veriyordum.Resmen başında bekliyordum uyanmaya yakın tekrar emziyordum sonuç kızım bir ayda 2.500 kg almıştı:))9 şimdi 9 5 aylık oldu nasıl mıyız? Hala aynı:))) hala memeye çok düşkün bir çocuk değil ama yılmıyorum size tavsiyem yılmayın.Bol bol sütünüz olur inşallah ve de bebeğiniz kana kana emer inşallah.

Merhaba ne kadar ugrasmıssınız tebrık ederım sizi. Ben 3 hafta emzırdım. Bıgece bızımkı delı gıbı agladı.emzırdım memede ağladı. Sagma makinesiyle denedık bı damla sut gelmedı. Hemen cok sıcak suya attım kendimi resmen haşlandım. Bebegı emzırdıgım gıbı uykuya daldı yavrum. Açmış meger. Ertesı gun eşimi dogru eczaneye yolladım. Gene öyle bı gece geçirmeye dayanamazdım.once emzırdım sonra mama verdim bende. Şimdi her gak guk dedıgınde emzırıyorum. Doymak ıcın mama ara öğün olarak meme alıyor yada ağladığında sakinleşmek için kullanıyor memeyi

merhaba sezaryen mi oldunuz? eğer öyleyse sütün geç gelmesi normal.bebeğiniz eğer emmeyi istiyorsa size boş gelsede verin memeyi.Çektikçe gelecektir.Sütü olmayan anne değilsiniz öyle olsa birinci çocukta da aynı sorunu yaşardınız.Bol bol dua edin.Çok ağlamışım, çok yalvarmışımdır rabbime, sütüm gelsin yavrum bol bol emsin diye.Bizdeki problem de bambaşkaydı:)Yeni doğum yaptığımda kzım deli gibi emdi.hatta öyleki gece uyuduğumu hatırlamıyorum sürekli uyanık bir bebek vardı ama bir şeyler ters gidiyordu, hissediyordum.Bebeğim emdiği ve de sütümün çok bol olduğu halde yavrum kilo almıyordu.Bu çocuk zayıflıyor dedikçe, herkes sana öyle geliyor şişini veriyor diyorlardı.maşallah 4.300kg doğmuştu yavrum ama birinci ayın sonunda tam 4.450kgdı .O kadar çok şaşırmıştım ki.Doktor sütümün olduğumdan emin olup olmadığımı sordu eminim dedim.Mama takviyesi dedi ,peki dedim ama içim buruk buruk.Önce meme,sonra mama ve az miktarda dedi peki dedim.önceleri az verdim sonra baktım olmuyor sütüm gerçekten de çok fazla.rabbim bu sütü vermişse bu bebek içmeli dedim içmeli ama nasıl? Çünkü sonradan da memeye isteksizliği başladı.Pompa aldım .o uykuya yakın emiyordu ben arkasından hemen sağıyordum,sağdığım sütüde o uykudayken veriyordum.Resmen başında bekliyordum uyanmaya yakın tekrar emziyordum sonuç kızım bir ayda 2.500 kg almıştı:))9 şimdi 9 5 aylık oldu nasıl mıyız? Hala aynı:))) hala memeye çok düşkün bir çocuk değil ama yılmıyorum size tavsiyem yılmayın.Bol bol sütünüz olur inşallah ve de bebeğiniz kana kana emer inşallah.
Evet umut etmektekten bâska carem yok. Bu gun 5. Gunum tsm biraz geldi ve oglum emmeye basladi derken sarilik degeri 19 cikti ve fototerpiye basladik. Simdi bir hastane odasinda o ısın alťndayken basini bekliyorum. Coplak oldugu icin hapsiriyor ve acaba usuyor mu diyorum. Ama uzulup gelecek olduguna inandigim sutumu de kacirmak istemiyorum . Inaniyorummm her sey yoluna girecek

canım benim ya seni o kadar iyi anlıyorum ki benim kızım da sarılıktan yattı 4 gün.Üstelik aynı odada olma şansımız da yok o yeni doğan ünitesinde yattı ben sandalye tepelerinde onu emzirme saatini bekledim sabah 7 de gittim gece 11 de eve geldim.Hapşırmaya gelince o ışının altında üşümesi mümkün değil buna emin ol.Sadece yeni doğan hapşırması deniliyor.Tüm bebeklerde görülen bir şey aksırma tıksırma korkma her şey çok güzel olacak biliyorum orda beklemek çok zor

Canim humana still tea ic gunde 3 defa falan kuru inciri 3 4 parcaya bol 6 7 tane 2 su bardagi kadar suda 10 15 dk kaynat alti kisik olarak onu iç cok fark ediyor

Sohbet geçeli olmuş epey ama olurda bi bakmak isteyenlere tecrübemi paylaşmak isterim.Ben kader derim,kimi psikoloji,kimi fizyoloji vs ama gelmedi mi o süt (inanın tam bu kelimeyi yazarken burnum sızladı) gelmiyor arkadaşlar.39. Haftada spinal sezeryanla doğumumu yaptım bebeğim ters olduğu için.hamileliğimde güzel geçti doğumumda.yardım edenlerim çoktu sevip ilgi gösterenlerimde.kolostrum denilen ilk sütü verebildikten sonra 3. Gün mama takviyesi yapıldı kızıma.açlıktan karnının gurultusundan uyuyamadı,açlıktan gaz oldu minicik bağırsakları.yılmadım tabi emzirmeliyim mutlaka dedim.66 gün emek harcadım.kah ağlıyor kâh hazır mamaların varlığına şükrediyordum.memeler kuru kuruydu,kızım yutkunmuyordu emerken ve ben hiçbirzaman sütün damarlardan geçtiğini hissetmedim(bılenler öylen tarif edıyordu,bebek cektıkce ındıgını hıssedersın dıye ama yoktu) mama oncesı emzırmeye çalıştım,uykusunda bıle memeye tuttum sanırım manyak gibiydim ve kızım artık öğürüyordu memede.hergun duş alıyorum kokmuş olamam dedim günde 2,3 kez almaya başladım son hafta.ama terden Sultan değil,boş memeden öğürdüğüne kanaat getirince teslim oldum kadere:( Allahım dedim şahitsin herşeyi denedim candan istedim emzırmeyı ama nasip değilmiş,nolur yavrum bana süt konusunda hakkını helal etsin.ve dedim ki ona hiç hastalık verme çünkü o öksürse ben sütümü veremediğimden bilirim:(

Sohbet geçeli olmuş epey ama olurda bi bakmak isteyenlere tecrübemi paylaşmak isterim.Ben kader derim,kimi psikoloji,kimi fizyoloji vs ama gelmedi mi o süt (inanın tam bu kelimeyi yazarken burnum sızladı) gelmiyor arkadaşlar.39. Haftada spinal sezeryanla doğumumu yaptım bebeğim ters olduğu için.hamileliğimde güzel geçti doğumumda.yardım edenlerim çoktu sevip ilgi gösterenlerimde.kolostrum denilen ilk sütü verebildikten sonra 3. Gün mama takviyesi yapıldı kızıma.açlıktan karnının gurultusundan uyuyamadı,açlıktan gaz oldu minicik bağırsakları.yılmadım tabi emzirmeliyim mutlaka dedim.66 gün emek harcadım.kah ağlıyor kâh hazır mamaların varlığına şükrediyordum.memeler kuru kuruydu,kızım yutkunmuyordu emerken ve ben hiçbirzaman sütün damarlardan geçtiğini hissetmedim(bılenler öylen tarif edıyordu,bebek cektıkce ındıgını hıssedersın dıye ama yoktu) mama oncesı emzırmeye çalıştım,uykusunda bıle memeye tuttum sanırım manyak gibiydim ve kızım artık öğürüyordu memede.hergun duş alıyorum kokmuş olamam dedim günde 2,3 kez almaya başladım son hafta.ama terden Sultan değil,boş memeden öğürdüğüne kanaat getirince teslim oldum kadere:KK43: Allahım dedim şahitsin herşeyi denedim candan istedim emzırmeyı ama nasip değilmiş,nolur yavrum bana süt konusunda hakkını helal etsin.ve dedim ki ona hiç hastalık verme çünkü o öksürse ben sütümü veremediğimden bilirim:KK43:
aynı kaderi yaşıyorum doğduğu ilk günden beri oğlumu mama ile besliyorum çok ama çok üzülüyorum ne yaptıysam olmadı Her gece sadece benmiyim mama ile besleyen acaba sütüm niye gelmiyor diye araştırıyorum İnsanların alaycı bir şekilde neden meme vermiyorsun sen rahat edersin diye saçma sapan anlayışsız davranışlarına katlanıyorum artık bir umudum kalmadı

Ben de sutu hic gelmeyen annelerdenim :( tecrubesizdim dogum yaptim 3 gun emzirdigimi sandim bilmiyorum ki hissetmiyorum megerse bos bos cekiyomus oglum. Sarilik oldu benim yuzumden :( hemen mama takviyesine baslandi. O kadar cok agliyodum uzuluyodum ki.. denemedigim sey kalmadi akliniza gelen her seyi denedim. Ama yok yok yok. Mamayla buyuyor. Oyle de doyuyor oglum. Buna da sukur rabbim saglik versin.

Insanların kınayan bakışlarını pek takmam ama bazen can sıkıyor:( birinde mamalar pahalı neden emzirmiyorsun diyen bir kadına memelerim sarkmasın dedim sinirden. Ya hangi anne sütü varken emzirmez yavrusunu.sokak köpeklerini yavrularına süt verirken görüyorum ağlıyorum inanın.diyorum ki; şu köpek kadar olamadım:( :( :(
Tarifi zor dostlar.zamanla alıştığını sanıyor insan 6 ay oldu mesela,arkadaşlarım emzirdikçe kuzularını imrenecek bakıyorum.yavrumun yüzünü çeviriyorum göstermemeye çalışıyorum emen bebekleri:(

Hep
Insanların kınayan bakışlarını pek takmam ama bazen can sıkıyor:KK43: birinde mamalar pahalı neden emzirmiyorsun diyen bir kadına memelerim sarkmasın dedim sinirden. Ya hangi anne sütü varken emzirmez yavrusunu.sokak köpeklerini yavrularına süt verirken görüyorum ağlıyorum inanın.diyorum ki; şu köpek kadar olamadım:KK43: :KK43: :KK43:
Tarifi zor dostlar.zamanla alıştığını sanıyor insan 6 ay oldu mesela,arkadaşlarım emzirdikçe kuzularını imrenecek bakıyorum.yavrumun yüzünü çeviriyorum göstermemeye çalışıyorum emen bebekleri:KK43:[/QUOTE merhaba hep beni emmiyor diye uzuluyordum 26 gundur ugrasiyorum benim sutum var ama kizim emmiyor iste sizin bu yazdiklariniz beni aglatti... Bende haberlerde kedi gormustum dogurmus ve emziriyordu yavrularini aglamistim kedi kadar olamadim hem dogurmus hem emziriyor diye cunku normal dogum cok istememe ragmen sezeryanla dogum yaptim..

Sohbet geçeli olmuş epey ama olurda bi bakmak isteyenlere tecrübemi paylaşmak isterim.Ben kader derim,kimi psikoloji,kimi fizyoloji vs ama gelmedi mi o süt (inanın tam bu kelimeyi yazarken burnum sızladı) gelmiyor arkadaşlar.39. Haftada spinal sezeryanla doğumumu yaptım bebeğim ters olduğu için.hamileliğimde güzel geçti doğumumda.yardım edenlerim çoktu sevip ilgi gösterenlerimde.kolostrum denilen ilk sütü verebildikten sonra 3. Gün mama takviyesi yapıldı kızıma.açlıktan karnının gurultusundan uyuyamadı,açlıktan gaz oldu minicik bağırsakları.yılmadım tabi emzirmeliyim mutlaka dedim.66 gün emek harcadım.kah ağlıyor kâh hazır mamaların varlığına şükrediyordum.memeler kuru kuruydu,kızım yutkunmuyordu emerken ve ben hiçbirzaman sütün damarlardan geçtiğini hissetmedim(bılenler öylen tarif edıyordu,bebek cektıkce ındıgını hıssedersın dıye ama yoktu) mama oncesı emzırmeye çalıştım,uykusunda bıle memeye tuttum sanırım manyak gibiydim ve kızım artık öğürüyordu memede.hergun duş alıyorum kokmuş olamam dedim günde 2,3 kez almaya başladım son hafta.ama terden Sultan değil,boş memeden öğürdüğüne kanaat getirince teslim oldum kadere:KK43: Allahım dedim şahitsin herşeyi denedim candan istedim emzırmeyı ama nasip değilmiş,nolur yavrum bana süt konusunda hakkını helal etsin.ve dedim ki ona hiç hastalık verme çünkü o öksürse ben sütümü veremediğimden bilirim:KK43:
bayağı olmuş ama bende aynı durumdayım ve sürekli araştırıyorum sadece benim bebegim mi mama yiyor diye.çok üzülüyorum ya 3. Ayimiz bitti bugün yine karar verdim bu sütü artiricam diye ama 3 aydır aynı 30 cc ya cikiyo ya cikmiyo.kafayı takmakta canimi sıkıyor.

Arkadaşlar merhaba, benimde 2 aylık bir bebegim var sizinle aynı kaderi paylaşıyorum.İlk günden beri mama vermek zorunda kaldım.ne yapsam damla damla olan sütüm çoğalmadı.Çevremde emziren anneleri gördükçe daha çok depresyona giriyorum.Kendimi çok kötü hissediyorum.Bebegimin Allah korusun sağlık sorunu olsa sorumlusu benmişim gibi hissedecegim.Siz bu psikolojiyle nasıl başa çıktınız?Duygularınızı paylaşırsanız sevinirim.

C Cibelgen neden bu kadar uzuyorsunuz kı kendınızı anlamıyorumanne sutu almasa ne olacak kolostrum u bır sekılde verdı ısenız emzırerek yada sagarak gerısıne cokta takılmayın, benımde sutum cok cok azdı bebegım ememyı reddettı kı gebelıgım ve dogumum cok rahattı, ustelık normal dogum yaptım. ilk bır yıl aptamıl mama ile beslendı, anne sutunu ılk on gun kadar sagıp bıberonla verdım ondada gunde toplasan 30 cc ancak ıcmıstır o kadar bıle olmadıgı oldu sonrada keısldı sutum zaten ....
anne sutu almadı dıye saglıksız degıl, hatta gayet saglıklı ve akıllı...

bu kadar takamyın herkesın rızkı kendısıne , emmıyorsa emmesın karnı doyuyormu keyfı yerınde mı ben ona bakarım...

evet kolostromu damla damlada olsa verdim baslarda.elimde olan birşeymiş gibi hep kendimi sucluyorum ama yalnız olmadıgımı bilmek guzel tesekkur ederim E eftelya2015
Rabbim tüm yavrularımızı saglıkla buyutmeyi nasip etsin insallah

Merhaba doğum sonrasında süt problemi yaşamanın ne kadar kötü birşey olduğunu yaşayan biri olarak gayet iyi biliyorum.Bu yüzden tecrübelerimi paylaşmak istedim.Hele hele sütü hiç olmayan anneler yazdıklarımı iyi okusunlar.
Normal doğum yapmama ve doğum sonrası hemen bebeğimi emzirmeme rağmen sütüm gelmedi.Bir damla bile süt yoktu.Pompayla emzirmeyle vs sürekli uğraştım.Tam 4 gün böyle eziyet ettim kendime.Bu arada her kafadan bir ses çıkıyordu kompostolar yapıldı baharatlı karışımlar bozaymış malt içeceklermiş bulgurmuş soğanmış herşey boştu.süt yoktu.4 gün sonra pompoya 1 damla süt geldi.Ama benim göğüslerim okadar yıpranmıştıki bırakın çatlamayı yaralar açılmıştı uçlarında.1 damla sütü çoğaltmak için bebeğimi emzirmek zorundaydım ama okadar canım yanıyorduki yapamıyordum.Yerleri tekmeleyerek dişlerimi sıkarak emziriyordum.sürekli göğüslerim kanıyordu.Doktor ilaçlı merhemler verdi.her gelen bir ilaç yada bitkisel yağlar önerdi fayda etmedi.daha kötü oldu kaşıntılar alerjiler çıktı...
ama yılmadım.doktorun verdiği tüm merhemleri etraftan söylenen yağları vs leri kestim göğüs pedi göğüs kalkanı herşeyi çıkardım.kendimi zorlayarak emzirdim.asla doymuyordu sürekli aptamil içiriyorduk kimsenin benim sütüme itimadı kalmamıştı aman zaten gelmiyor yap çocuğa biberon diyorlardı.Tam 2 ay uğraştım.Bunu yılmamanız için yazıyorum 2 ay sonra bile 1 damla olan sütünüzü arttırabilirsiniz.Yaralar merhemleri kesince kurudu.iyileşmeye başladı.daha çok emzirdim daha çok daha çok...ve komposto vs yerine sürahiler dolusu su içtim.suyu içtikçe sütüm geldi çok içtiğim günler hep sütüm daha çok oldu.Gecede 10 kez emzirdiğimi biliyorum.Gündüz 15 dakikada bir emziriyordum çünkü doymuyor sürekli istiyordu ama istedikçe çoğalıyordu süt.yarım saat pompayla sağıyordum 1 parmak seviyesine kadar çıkıyordu onu dolapta saklıyordum.hep mamayla tamamlıyordum bundan dolayı kendimi çok üzdüm ama şimdi düşünüyorumda ne gereksizmiş bebek doymuyorsa ne çare tabiki ek mama verecektim.hatta bir ara okadar anne sütüne kafayı takmıştımki hiç mama vermeyip anne sütüyle beslemek istedim o günlerde bebek kilo almayı kesti o zaman çekilen fotolarına baktıkça çok kızıyorum kendime çok zayıflatmışım bebeği.Evimize gelen temizlikçi kadın bile bakıp beni uyarmıştı.ona bile tepki göstermiştim.yani herkesin sütü çok olacak iyi besleyecek diye bir kural yok bunu kabullenmek gerekir
diyeceğim o ki yılmayın 1 damla çok geç bile gelebilir.olsun onu çoğaltabilirsiniz.verebildiğiniz kadar anne sütü verin zaten bebek doymaz kilo almazsa doktorunuz ona mama önerecektir.Yazımın size ilham olacağını umarım.Yarunuzu bol anne sütü verebilmenizi dilerim...

Back