nişanlıma anlattım zaten o ailesini sevmiyor ama iyi niyetli düşünelim ikimizde günahlarını onlar gibi düşünüp paylaşmayalım diyorfena bir aileye gelin gidiyorsun..daha şimdiden bunları yapacak cesaretleri varsa ilerisini düşünemiyorum..nişanlına durumu anlat..sonra annen konuşsun...
birde biz birden çıkıp evlencez demedik.bunlar iki yıl önce ısrar kıyamet istemeye gelmek istediler ben atandım ilk maaşımı aldım öyle bu ısrar oldu tabi.ben kabul etmedim.bir de kv atandın parmağında yüzük yok kızım dedi.ben yıllardır oğlnuzlayım ve parmağımda yüzük yok yıllardır bir sürü dünürcüde geldi ben farklı şehirlere ortamlarada girdim ama bunu ozaman düşünmediniz şimdide düşünmeyin dedim.hem durumunuz mu var her istediğimi yapmaya oğlunuzun işi yok dedim.siz birbirinizi sevin borçla bile yaparız diyordu şimdi oğlunun işi var bu kadar yıldır sen annesin bir birikim yapamadın mı.görümcemin kocasının zihinsel problemleri var ve borç içinde ama kız keyfine yaşıyor.fatura yatıramaz kp ödemez ama kv fazlasıyla öder.kızda evde oturuyor öyle.bende patladım en sonunda nişanlıma o da annesini uyardı sanırım görümcem artık temizliğe gidecekmiş.İlk basta nasil baslarsaniz oyle gider. İyi bir uyariyi haketmisler. Ne cirkin tavir bu boyle elti cikip para benim falan diyor. Ayraniniz yoksa icmeye arabayla gitmeyeceksiniz bilmem ne yapmaya. Oglunu evlendirecek durumun yoktuysa kalkismayacaksin o islere. Hele o gorumceyle hic samimi bile olma. İyi biri degil belli..sen nisanlinla coz herseyini
nişanlıma anlattım zaten o ailesini sevmiyor ama iyi niyetli düşünelim ikimizde günahlarını onlar gibi düşünüp paylaşmayalım diyor
Ama hata sizin askerde olan oğullarına müstakbel kvalide para gönderirse ağırlığı kalmaz ki.kızlar merhaba kısaca konuyu anlatayım.benim 6,5 yıllık bir ilişkim var 6,5 ay önce nişanlandık.ailelerimiz en baştan beri biliyordu ilişkimizi.görümcemle anlaşamıyorum nişanlım dahi anlaşamıyor.kız evli 3 yıllık.ve kocasıyla yattığında dahi bana mesaj atardı kıskandırmak için.ne zamanki kocası bundan soğudu dayak yedi kocasını övmeyi bıraktı.ama nişanlımın fotoğraflarını evine asıp beğenen kızları bana anlatıyor özellikle.herneyse nişandan önce aileler birbirine gelip gitti tanıştılar.nişanda bana hiçbir takı takılmadı.ayrıca yüzük almaya giderken görümcem anneme abimin yüzüğünü siz alacaksınız değil mi filan dedi halbuki haddi değil ve ben çalışıyorum zaten.
bunlar bizi 2 ay önce davet ettiler düğüne takı almak içinmiş.bilezik ölçüsü verdik modeli ben beğenecekmişim neyse ailecek gittik çünkü farklı şehirlerdeyiz.takının lafı bile açılmadı.annemle kv altın gününe gittiler gün sırası nişanlımdaydı.kv ve eltisi mufağa girip gizlice konuşmuşlar ve mutfaktan çıkar çıkmaz gün parasını bana veriyorsunuz kimse karışmasın demiş elti.sanki annem o paraya muhtaç annem nişanlımın askerdeyken harçlığını bile hazırlıyor rahat etsin diye.annemde bozulmuş bunların bu tavrına.ne bohça getirdiler ne takı taktılar.kurbanda nişanlımla bohça gönderdi.kp köye gitti kv eşine kızıp kardeşine gitti.yani pek takmıyorlar beni nasıl olsa cepte bu kız ailemin durumu da iyi.
ama annem haklı olarak üzüldü ben dul mu veriyorum bunlara diye.uyarıcam diyor karşı tarafı ben devamlı uyar diyordum zaten ben lafımı esirgemiyorum ama ailemin arkamda olması daha farklı.
sizce isteklerimi açıkça aileye belirteyim mi yada nasıl bir yol izlemeliyim
Sizi cok cok cok iyi anliyorum. İki sene dile kolay her ay kenara 100 lira koysaymis 2400 tl para eder..tamam belki cok degil ama bir anda kimse kimseyede vermiyor. En azindan bilezik parasi cikardi. Bunlarin senin paranda gozu yoktur umarim ayricada? Esinin oldugunu sanmiyorumda kv icin dedimbirde biz birden çıkıp evlencez demedik.bunlar iki yıl önce ısrar kıyamet istemeye gelmek istediler ben atandım ilk maaşımı aldım öyle bu ısrar oldu tabi.ben kabul etmedim.bir de kv atandın parmağında yüzük yok kızım dedi.ben yıllardır oğlnuzlayım ve parmağımda yüzük yok yıllardır bir sürü dünürcüde geldi ben farklı şehirlere ortamlarada girdim ama bunu ozaman düşünmediniz şimdide düşünmeyin dedim.hem durumunuz mu var her istediğimi yapmaya oğlunuzun işi yok dedim.siz birbirinizi sevin borçla bile yaparız diyordu şimdi oğlunun işi var bu kadar yıldır sen annesin bir birikim yapamadın mı.görümcemin kocasının zihinsel problemleri var ve borç içinde ama kız keyfine yaşıyor.fatura yatıramaz kp ödemez ama kv fazlasıyla öder.kızda evde oturuyor öyle.bende patladım en sonunda nişanlıma o da annesini uyardı sanırım görümcem artık temizliğe gidecekmiş.
kv nin gözü var paramda yoksa atandım maaşımı aldım hemen arkasından istemeye gelmek için ısrar etmezdi o kadar.o zaman ağzının payını verdim.tanışmaya geldiklerinde de soğuk davrandım peşimden ayrılmadı ama ailem hoşgörülü bunu anladıkları için onlara sarıyor kadın.nişanda da ben nişanlımla sarmaş dolaş fotoğraf çektirmemiş bir çekeyim sizi dedi.ben böyle şeylerden hoşlanmam bir daha teklif etmeyin dedim.suratını astı gitti.Sizi cok cok cok iyi anliyorum. İki sene dile kolay her ay kenara 100 lira koysaymis 2400 tl para eder..tamam belki cok degil ama bir anda kimse kimseyede vermiyor. En azindan bilezik parasi cikardi. Bunlarin senin paranda gozu yoktur umarim ayricada? Esinin oldugunu sanmiyorumda kv icin dedim
Kim ne derse desin dogrusu sizin yaptiginiz. Herkes yerini yurdunu bilsin. Benim bir yengem var dunyanin en soguk kadini ama kv sine karsi :) diger insanlara daha iliman. Neyde en az 40 yillik evliliklerinde ben bilmem ki babannem cat kapi gidebilsin. Cok ornek alinasi bir davranis :)kv nin gözü var paramda yoksa atandım maaşımı aldım hemen arkasından istemeye gelmek için ısrar etmezdi o kadar.o zaman ağzının payını verdim.tanışmaya geldiklerinde de soğuk davrandım peşimden ayrılmadı ama ailem hoşgörülü bunu anladıkları için onlara sarıyor kadın.nişanda da ben nişanlımla sarmaş dolaş fotoğraf çektirmemiş bir çekeyim sizi dedi.ben böyle şeylerden hoşlanmam bir daha teklif etmeyin dedim.suratını astı gitti.