Bİr Çİft Yürek - Marlo Morgan

• Konu Sahibi Konu Sahibi cemrem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

cemrem

Ziyaretçi

50 yaşında. Amerikalı bir kadın sağlıkçının GERÇEK İNSAN la tanışma serüveni...

Yazar, Avustralya yerlilerinden "Aborijin" kabilesiyle çıktığı her anlamda zor, bir o kadar da yararlı çöl yolculuğunu anlatıyor. Bu uzun ve çetin yolculuğun her aşamasında bedenen ve ruhen olgunlaştığını, sağlamlaştığını ve bilgeleştiğini hissediyor. Aborijinlerin tabiriyle gerçek insan olmanın yolunu ve daha önemlisi güzelliğini yaşayarak öğreniyor.

Yaşamın -tüm varlıklarla birlikte- bir bütün olduğunu ve insanların bunu kabul ettikleri andan itibaren hayatın gerçek anlamını kavrayabileceklerini görüyor.

Şehirde yaşayan "uygar" toplumun, "ilkel" sıfatıyla niteledikleri bu insanların doğaya, canlılara, evrensel bütünlük içinde tüm varlıklara ne denli duyarlı olduklarını, hiçbir varlığa zarar vermeden hayatlarını en iyi şekilde nasıl idame ettirdiklerini izliyor. Ve istisnasız her insanın kendine has "üstün" niteliklerinin olduğunu ve bunu geliştirip ortaya çıkarmanın da yine insanlara bağlı olduğunu kavrıyor. Aynı zamanda geliştirdikleri inanılmaz şifa yöntemlerine şahit oluyor.

Beni en çok etkileyen bölümün, kabilenin, sesi, bir iletişim aracı olmaktan çok bir şifa aracı olarak görmeleri olduğunu söylemeliyim. Hareket, bakış, hatta beyinleriyle birbirlerine yolladıkları dalgalar vasıtasıyla iletişim kurmaları ve beyinlerini-yüreklerini birbirlerine karşı daima "açık" tutmaları inanılmaz etkileyici...

Karşılaştıkları ve kendisinden o veya bu şekilde yarar sağladıkları tüm varlıklara takdirlerini sunmaları, tüm bunları sağlayan, adeta düzenleyen YARATICI GÜCE her an teşekkür etmeleri etkilendiğim bir başka ayrıntı.

Kitabı bitirip, aslında "gerçek"ten asırlarca uzak "gerçek" yaşama döndüğünüzde bir süre aptallaşıp bocalıyorsunuz. Ama korkmayın! Şu ana adapte olmak maalesef çok uzun sürmüyor.)

Yaşamdan ayrılırken, geldiğimiz güne kıyasla maddi hiçbir artımızın olmadığını- olmayacağını hepimiz biliyoruz. Gerçek insan olabilmenin hiç zor olmadığını düşünüyorum. Ve inanıyorum ki; bu şekilde, diğer boyuta, buraya geldiğimiz günkü kadar saf ve temiz, ayrıca bize sunulanı en iyi şekilde tüketmiş olarak geçebileceğiz...

Okuyun ve düşünün!!!

okuduğum en içerikli en güzel kitaplardan hatta ilk üç ümdedir

İnanaılmaz güzel bir kitap okudum okumaz olurmuyum tek kelimeyle muhteşem favori kitaplarım arasımda bence okumamak kayıp mutlaka edinip okuyun herkes kendince bir ders çıkarır bence ben çok çıkardım mesela artık böcüklerden korkmuyorum :dance:

harika bir kitap. okumayanlar kesinlikle okusun

Yıllar önce okuduğum çok güzel bir kitap okumamış olanlara mutlaka tavsiye ederim

2-3 yıl once okumustum cok begendımm cok guzel bır kıtap herkese tavsıye ederım yazar yasananların gercek oldugunu söyluyor eger gercekse super herkese tavsıye ederım

arkadaşımın tavsiyesi ile aldığım bir kitap herkesin söylediği gibi mükemmel bir kitap!

Hayatta insana aslında öğrenilecek ne çok şey olduğunu anımsatan, sabrın, hoşgörünün, sevginin, şaşkınlığın, elinde olanla yetinmenin... vermiş olduğu huzurla, doğallığın ta derinliklerine yapılan müthiş bir ruhsal yolculuk hikayesi. Okuduğum ve sevdiklerimin okunmasına vesile olduğum için mutluyum.

Bir çift yürek'i ben de yıllar önce bir arkadaşımdan ödünç alıp okumuştum harikaydı. Bakış açımı değiştirmişti. Tavsiye ederim.

bu kitabı bende okumuştum.çok ama çok beğendim.hatta 2. kez tekrar okudum.zaman zaman okuyasım geliyor.insana elindeki maddeden sıyrılıp kendi değerini ,önemini,herşeyin sadece kendi inancıyla ,sevgisiyle olabileceğini anlatıyor.tabi bunlar benim çıkarımlarım,baş ucu kitaplarına dahil edilmeli.

İlk okuduğum da ne kadar etkilemişti beni, Aborjinlerin yaşantısı, dünyaya bakış açıları ,hayatı basite indirgemeleri, hele doğan çocuklara isim vermemeleri ve kişilerin büyüyünce kendi isimlerini kendilerinin seçmeleri! Bu kitabın devamı da çıkmıştı ama ilkinden aldığım tadı alamadım!

bu muhteşem kitabı 1 gecede bitirdim
benim i,çim bir rekordu bu
mutlaka okuyun:))))

Kitabı yıllar önce okumuş ve uzun süre etkisinde kalmıştım. Okumayanlara şiddetle tavsiye ederim. Bence harika bir kişisel gelişim kitabı. Sırf bu kitabı çok beğendiğim için aynı yazarın şu an adını hatırlayamadığım bir başka kitabını da alıp okumuştum ama aynı tadı alamadım.

aborjin kabilesi .................
lisede okumuştum sanırım cok güzeldi

7-8 yıl önce çok severek okuduğum,etkisini bırakan güzel bir kitap...
Okumayanlara tavsiye ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…