C
cemrem
Ziyaretçi
- Konu Sahibi cemrem
50 yaşında. Amerikalı bir kadın sağlıkçının GERÇEK İNSAN la tanışma serüveni...
Yazar, Avustralya yerlilerinden "Aborijin" kabilesiyle çıktığı her anlamda zor, bir o kadar da yararlı çöl yolculuğunu anlatıyor. Bu uzun ve çetin yolculuğun her aşamasında bedenen ve ruhen olgunlaştığını, sağlamlaştığını ve bilgeleştiğini hissediyor. Aborijinlerin tabiriyle gerçek insan olmanın yolunu ve daha önemlisi güzelliğini yaşayarak öğreniyor.
Yaşamın -tüm varlıklarla birlikte- bir bütün olduğunu ve insanların bunu kabul ettikleri andan itibaren hayatın gerçek anlamını kavrayabileceklerini görüyor.
Şehirde yaşayan "uygar" toplumun, "ilkel" sıfatıyla niteledikleri bu insanların doğaya, canlılara, evrensel bütünlük içinde tüm varlıklara ne denli duyarlı olduklarını, hiçbir varlığa zarar vermeden hayatlarını en iyi şekilde nasıl idame ettirdiklerini izliyor. Ve istisnasız her insanın kendine has "üstün" niteliklerinin olduğunu ve bunu geliştirip ortaya çıkarmanın da yine insanlara bağlı olduğunu kavrıyor. Aynı zamanda geliştirdikleri inanılmaz şifa yöntemlerine şahit oluyor.
Beni en çok etkileyen bölümün, kabilenin, sesi, bir iletişim aracı olmaktan çok bir şifa aracı olarak görmeleri olduğunu söylemeliyim. Hareket, bakış, hatta beyinleriyle birbirlerine yolladıkları dalgalar vasıtasıyla iletişim kurmaları ve beyinlerini-yüreklerini birbirlerine karşı daima "açık" tutmaları inanılmaz etkileyici...
Karşılaştıkları ve kendisinden o veya bu şekilde yarar sağladıkları tüm varlıklara takdirlerini sunmaları, tüm bunları sağlayan, adeta düzenleyen YARATICI GÜCE her an teşekkür etmeleri etkilendiğim bir başka ayrıntı.
Kitabı bitirip, aslında "gerçek"ten asırlarca uzak "gerçek" yaşama döndüğünüzde bir süre aptallaşıp bocalıyorsunuz. Ama korkmayın! Şu ana adapte olmak maalesef çok uzun sürmüyor.)
Yaşamdan ayrılırken, geldiğimiz güne kıyasla maddi hiçbir artımızın olmadığını- olmayacağını hepimiz biliyoruz. Gerçek insan olabilmenin hiç zor olmadığını düşünüyorum. Ve inanıyorum ki; bu şekilde, diğer boyuta, buraya geldiğimiz günkü kadar saf ve temiz, ayrıca bize sunulanı en iyi şekilde tüketmiş olarak geçebileceğiz...
Okuyun ve düşünün!!!