• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir buçuk yaş etkinlik önerisi

Zarm

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
1.004
1.560
333
34
Merhaba arkadaşlar sizden fikir almak istiyorum.
Bebeğim biraz sıkıntıları vardı.kolik bebekti fıtığı vardı bir kaç sağlık sorunu daha vardı.Zor bı bebekti çok ağlardı.
İlk bebeğim çok acemiyim biraz fikir almak istiyorum sizden.
Şuan 17 aylık gün içinde 3 4 kere dışarı çıkarıyorum kendi başına yürümekten çekiniyo elimden tuttuğu zaman daha rahat yürüyor.
Emeklemedi surunmedi bı yerden tutunup hiç kalkmadı mesela.
Ekran maalesef çok izledi öncelikle bi sakatlık geçirdim omiriligimde olan bi sıkıntıdan dolayı çocuğumu çok kucağıma alamadım veya eğilip kalkamadım o sürede ekrana alıştı bu durum geçince de sabahtan akşama kadar ekran önünde durmasa bile ben işlerimi halledene kadar izledi her gün.
Göz teması çok nadir kuruyor,söylenenlere çok tepki vermiyor bir şeyleri işaret etmiyor. bu durumu düzeltmek istiyorum
Öncelikle ekranı bitirdim tamamen.günlerdir TV hiç acilmadi evde.
oyuncaklarla fazla v akit geçirmeyi sevmiyor 10 dakika en fazla oynar.
Çocuk psikiyatriden randevu aldım orayla da gorusucez.
Farklı neler yapabilirim ilgisini çekecek şeyler neler olabilir.
Siz çocuklarınızla neler yaptınız mesela bana örnekler verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.

Ayına uygun zeka kartları ve kitaplar var, onlardan alabilirsiniz. Dokunsal, görsel ve işitsel anlamda dikkatini çekebilir diye düşünüyorum.

Bir de 0 3 yaş için oyun grupları oluyor, oralara götürebilirsiniz, dilerseniz sizinle, dilerseniz başka çocuklarla da oynama fırsatı bulabilir. En önemlisi ise, bir doktorla hareket ederseniz daha mantıklı olur. Bizim önerilerimiz geçici çözümlerle sadece günü kurtarır.

Zeka kartları kullanıyorum ama oyun grubu hiç aklıma gelmemişti araştırıyim bunu

Merhaba, bebeginiz henuz cok kucuk, 10 dk oyun suresi kotu değil bence. O aylarda cocuklar cabuk sıkılıyorlar. Benim kızım da oyunu begenmeyince ya kalkip giderdi yada bitti bu derdi :) Diger konular icin uzman destegi alacaginizi soylemissiniz o yuzden buradan birsey onermeyeyim, sadece sunu belirteyim isaret parmagini kullanma sonradan ogrenilebiliyor. Siz sıkca kullanırsanız o da kullanmaya baslayacaktir.

Etkinlik olarak renkli halka dizme, renkli bardaklarla ic ice gecirme/ust uste dizme, şekilleri küp icerisine atma, oyun hamuruna fasulye (dugme de olabilir) gizleyip buldurma (ama bu oyunlarda mutlaka eslik ediyor olun, kucuk nesne oldugu icin), ahsap hayvanlı puzzlelar (bunun balik tutmali olanlari da var), ahsap oyuncak cekic, plastik yazi tahtasi ve su bazli keceli boyalar (tamamen zararsiz ve su ile giysilerden, ciltten, vs cikabiliyor),vs.

Kitap olarak cok guzel hareketli kitaplar var, siz okurken bebeginiz kitaptaki hareketli kısımlarla oynayabilir, boylece sıkılmaz ve kitap dinleme aliskanliginin ilk adimlarini atmis olur.

O donemler icin aklima gelenler bunlar. Anlasilir sekilde tarif edememis olabilirim, isterseniz ozelden yazarsanız ilginizi ceken oyuncaklar varsa bulmanizda yardimci olurum.

Merhaba, bebeginiz henuz cok kucuk, 10 dk oyun suresi kotu değil bence. O aylarda cocuklar cabuk sıkılıyorlar. Benim kızım da oyunu begenmeyince ya kalkip giderdi yada bitti bu derdi :) Diger konular icin uzman destegi alacaginizi soylemissiniz o yuzden buradan birsey onermeyeyim, sadece sunu belirteyim isaret parmagini kullanma sonradan ogrenilebiliyor. Siz sıkca kullanırsanız o da kullanmaya baslayacaktir.

Etkinlik olarak renkli halka dizme, renkli bardaklarla ic ice gecirme/ust uste dizme, şekilleri küp icerisine atma, oyun hamuruna fasulye (dugme de olabilir) gizleyip buldurma (ama bu oyunlarda mutlaka eslik ediyor olun, kucuk nesne oldugu icin), ahsap hayvanlı puzzlelar (bunun balik tutmali olanlari da var), ahsap oyuncak cekic, plastik yazi tahtasi ve su bazli keceli boyalar (tamamen zararsiz ve su ile giysilerden, ciltten, vs cikabiliyor),vs.

Kitap olarak cok guzel hareketli kitaplar var, siz okurken bebeginiz kitaptaki hareketli kısımlarla oynayabilir, boylece sıkılmaz ve kitap dinleme aliskanliginin ilk adimlarini atmis olur.

O donemler icin aklima gelenler bunlar. Anlasilir sekilde tarif edememis olabilirim, isterseniz ozelden yazarsanız ilginizi ceken oyuncaklar varsa bulmanizda yardimci olurum.
Oyun hamuru dışında hepsi var bizde. Kitap okumaya çalışıyorum ama anında sıkılıp kalkıyo bir sayfayı bile bitiremedim henüz.

Oyun hamuru dışında hepsi var bizde. Kitap okumaya çalışıyorum ama anında sıkılıp kalkıyo bir sayfayı bile bitiremedim henüz.

Bahsettigim kitaplar bitirilecek sekilde degil de, her sayfada icinde o yasa uygun bir/birkac basit cumle olan kitaplar, asagida ornek olarak video ekledim. Yine de ilgisini cekmiyorsa biraz zamana birakin, belki bir kac ay sonra ilgilenebilir.

Back