• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bilgisayarda ka sistem......

DryaSzr

Edeple gelen lütufla gider
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
2.985
1.453
698
bilgisayara bir format atılmıştı bundan 4 5 ay önce pc 2 ye bölündü açılışta 2 seçenek sunuyor bana alttakine tıkladığımda ekran simsiyah üsttekine tıkladığımda wındows normal olarak açılıyor fakat format aslında hiç bir şeyi silmemiş gibi duruyor ahmet belgeler mehmet dökümanlar diye C ve D'nin içinden bir sürü gereksiz bilmediğim dosya çıkıyor bunları silsem birşey olur mu ?

hangisi benim asıl kullandığım o^nu da anlayamıyorum.hem C'ye hem D'ye format mı atıldı acaba ? karşıma olur olmadık kişilerin dosyaları klasörleri çıkıyor silsem sistemi etkilermiyim..bir bilene danışsam dedim aklıma Siz geldiniz hadi bakalım HELP PLS....CADIARZUCADIARZUkafamçokkarıştı

Windows Kurmuşlar fakat format atmadan kurmuşlar yani windows kurulurken şu seçeneği seçmişler

Eski dosya sistemini olduğu gibi bırak seçeneği ile dewam etmişler. format atsalardı kesinlikle nokta ya da virgüle dahi rastlayamazsın.

peki canım benim bu kadar sık format bilgisayara zarar vermez mi? ya da ben bunlardan kurtulmak için yeniden format atsam...?

Bu halde kullanmak zaten zararlı bir durum yani bilgisayarda geçmiş bir işletim sisteminin dosylarını tutmak hiç iyi bir durum değil, düzgün bir şekilde formatlayıp kurmak en sağlıklısı.

Format atmanın bilgisayara pek bir zararı olduğu söylenemez, aksine beyni tazelendiğinden daha hızlı bir sisteme sahi olacaksın...

Canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederi,m.Bir format bir musibetten iyidir dedim ve formata yöneldim iyi de oldu.
Fakat C'nin içinde dokuments & settings in içinde bir sürü dosya var örn; X ,X belgeler,Guest,Ahmet,Mehmet ve ben bunlardan sadece 2 tanesini biliyorum formattan sonra bana kalan.
Diğerleri daha önceki hatta pcyi ilk aldığımızdaki şeyler içleri de boş genelde.Ben bunlardan nasıl kurutlacam yani hiçbir programı doğru dürüst yüklemediğim halde C sürücümdeki kullanım alanı neredeyse doldu taştı görünüyor...Bi yardım lütfen :sinifsinif:

Back