• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bebeğin zorunlu masrafı ne kadar oldu?

yercekimli karanfil

Güzel günler de bizi görecek mi?
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
11.644
22.255
598
Döviz kurundaki artış ve enflasyondaki yükselişle mama ve bebek bezi fiyatları ikiye katlandı. Bebeği olan ailelerin aylık zorunlu masrafı 700 TL’yi geçti.

Ekonomik kriz ve zamlar bebek sahibi aileleri zor durumda bıraktı. Mama ve bebek bezi fiyatlarına bir yılda yüzde 120’yi aşan zam geldi. Bir yaşından küçük bir bebeğin zorunlu masrafı 324 TL’den 724 TL’ye çıktı. Ancak giderler bununla da sınırlı değil. Pişik kreminden ıslak mendile biberondan giyime kadar pek çok kalemde zam yapıldığı için bebeği olan aileleri maddi açıdan sıkıntılı günler bekliyor.

https://www.vaziyet.com.tr/yasam/bir-bebegin-zorunlu-masrafi-ne-kadar-oldu-h36230.html

2 hf once aldigim bez ve mamanin fiyati 2 katina cikmis. Bi dahaki almama ne kadar olur Allah bilir

DepresifPolyanna DepresifPolyanna sanırım çok eğleneceğuk :KK31:
Neyse ki elektrikli süt pompam var ne kadar şanslıyım:confused:

Biz eğlenmeye başladık bile. Ekim ayında baya bir eglenecez :27: Benimde var süt pompasi insallah çalışır. Gecen oğlumdan kalma bir kac parça esya varmış saklamışım, çıkardım, valla hazine bulmuş gibi oldum. Kızım dua edelim de mama kullanmak zorunda kalmayalım.

Döviz kurundaki artış ve enflasyondaki yükselişle mama ve bebek bezi fiyatları ikiye katlandı. Bebeği olan ailelerin aylık zorunlu masrafı 700 TL’yi geçti.

Ekonomik kriz ve zamlar bebek sahibi aileleri zor durumda bıraktı. Mama ve bebek bezi fiyatlarına bir yılda yüzde 120’yi aşan zam geldi. Bir yaşından küçük bir bebeğin zorunlu masrafı 324 TL’den 724 TL’ye çıktı. Ancak giderler bununla da sınırlı değil. Pişik kreminden ıslak mendile biberondan giyime kadar pek çok kalemde zam yapıldığı için bebeği olan aileleri maddi açıdan sıkıntılı günler bekliyor.

https://www.vaziyet.com.tr/yasam/bir-bebegin-zorunlu-masrafi-ne-kadar-oldu-h36230.html
Haftada 150 TL sadece maması zaten bunun ıslak mendili iki haftada bir bezi de var etti 200 e yakın bı para ayda bir bir kat kıyafet alabiliyorsak ne mutlu bize

IMG_3132.JPG

Kızlar için pembe, erkekler için mavi muşamba tedarik edilir, ilçemizdeki manifaturacıya gidilip 3-5 metre patiska, birkaç metre mermerşahi kestirilir, mermerşahilerden tükürük ve kusmuk bezi yapılır kenarları oyalanır, patiskadan bebek bezleri kesilip kenarları dikilir, hepsi beyaz sabunla yıkanır ve güzelce ütülenir.

Markete gidilir bir kilo kırık pirinç alınır, bir kısmıyla pirinç sütü, bir kısmıyla pirinç maması yapılır.

Bunların yanısıra bir de çamaşır kazanı almanız tavsiye olunur, bezleri önce sudan geçirip sonra kazanda kaynatmak hijyen açısından önemlidir.

IMG_3133.JPG

Emziremeyen ne yapsin? Mecbur mama kullanmak zorunda olan insanlar yok mu? Mama bin lira olsun umrunuzda olmaz gibi gorundunuz bu yorumunuzla. Basina gelmeyen anlamaz diye bir laf var anadoluda...
Yok niye anlamayayım.Sadece bu şekilde herşeye zam yapanların mantığını yansıtmak istedim.Gerçekten herşey uçmuş durumda.Dolaba birşeyler koymak için ve turşuluk için ğazara çıkmıştım.Ve bir baktım cebimde para kalmamış.

Eki Görüntüle 2193496

Kızlar için pembe, erkekler için mavi muşamba tedarik edilir, ilçemizdeki manifaturacıya gidilip 3-5 metre patiska, birkaç metre mermerşahi kestirilir, mermerşahilerden tükürük ve kusmuk bezi yapılır kenarları oyalanır, patiskadan bebek bezleri kesilip kenarları dikilir, hepsi beyaz sabunla yıkanır ve güzelce ütülenir.

Markete gidilir bir kilo kırık pirinç alınır, bir kısmıyla pirinç sütü, bir kısmıyla pirinç maması yapılır.

Bunların yanısıra bir de çamaşır kazanı almanız tavsiye olunur, bezleri önce sudan geçirip sonra kazanda kaynatmak hijyen açısından önemlidir.

Eki Görüntüle 2193497
Çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olur.Bebek bezi de ciddi kirlilik.Doğada kaç yılda çözünür ki?

Back