• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR BARDAK ÇAY 35 BİN LİRA!

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333

Adana'da kredi kartı dolandırıcılığı

Adana'da akıl almaz dolandırıcılık... Bir bardak çay içti, 35 bin lirasını kaptırdı

• Adana'da oto galerici 40 yaşındaki Esef B., işyerine bırakılan kataloğu incelerken beğendiği beyaz eşyaları almak için verilen adrese gidince bir bardak çay ikram edilip, kredi kartından 35 bin lira çekildi. Biri kadın 2 dolandırıcının tuzağına düştüğünü fark edince polise şikayetçi olan Esef B., "Bir bardak çayı 35 bin liraya içtim" dedi.

Oto Galericiler Sitesi'nde araç alım satımı yapan Eser B., katalogdan beğendiği beyaz eşyaları satın almak için Yenibaraj Mahallesi'nde bulunan bir apartmandaki ofise geldi.

Tabelası bile olmayan lüks eşyalarla döşenmiş olan ofiste Eser B.'yi biri kadın 2 kişi karşıladı. Katalog üzerinden buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın ve çamaşır makinesi beğenen Eser B., ortağına ait kredi kartı ile ödeme yapmak istedi. Kartı alan şüpheliler, kendi aralarında kısa bir görüşme yapacaklarını söyleyerek diğer odaya geçti.

Bu sırada ikram edilen çayı içen Eser B., uzun süre beklemesine rağmen dönen olmayınca merak edip odaya girdi ancak kimseyi bulamadı. Zemin kattaki dairenin arka kapısından çıkan dolandırıcıların dönmesini bekleyen Eser B.'nin ortağı cep telefonundan arayarak, "Ortak ne aldın böyle, bankadan sürekli mesaj geliyor, 10 dakika içinde toplam 35 bin lira para çekildi" diye sordu. Bu uyarı ile dolandırıldığını fark eden Eser B., polise başvurdu.

'BEN DE KENDİMİ UYANIK SANIYORDUM'

Tabelası bile bulunmayan ofise gelen polis, işyerindeki eşyalarda parmak izi araştırması yaptı. Dolandırıcıların oyununa geldiğini belirten Eser B., "Kendimi uyanık sanıyordum. Böyle şeyleri duyduğumda insanların nasıl kandırıldığına anlam veremezdim. Demek ki başına gelebiliyor. Ortağım beni arayınca da dolandırıldığımı anladım. Bir bardak çayı 35 bin liraya içtim" diye konuştu.

Polis, daireyi kısa süre önce kiralayan dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1165131-adanada-kredi-karti-dolandiriciligi

İyi olmuş bir daha k.kartını kimseye vermez.
Hergun onlarca k.kartı cekıyorum. Adamlar bana bırakıp gidiyor. Her seferınde beyefendı kartınızı alın kaybolursa sorumluluk almam demekten dilimde tüy bitti. Böyle böyle olaylarda toplumumuz bilinçlencek inşallah.

O çay içinden çıkmaz artık.
Allah esirgesin.

İyi olmuş bir daha k.kartını kimseye vermez.
Hergun onlarca k.kartı cekıyorum. Adamlar bana bırakıp gidiyor. Her seferınde beyefendı kartınızı alın kaybolursa sorumluluk almam demekten dilimde tüy bitti. Böyle böyle olaylarda toplumumuz bilinçlencek inşallah.
Neden sana bırakıyorlar kredi kartlarını?

Bilsem. Adam şifrem şu deyip dışarı gidiyor .s
Gelde butun parasını alma :KK70:
Allahtan korkum olmasa köşeyı dönerdım :KK70:
Yeminle şaka gibi.
Kafaları sağlam değil bence onların. Aklı resmen kıt. Karta bile gerek yok artık ödeme yapıyor gibi göstermek için.
Alla alla enteresan.

Bilinçsiz çok insan var bence herkese k.kartı verılmemeli .
Sonra paraları çalınınca ağlanıyorlar paralarım gitti diye.

Yeminle şaka gibi.
Kafaları sağlam değil bence onların. Aklı resmen kıt. Karta bile gerek yok artık ödeme yapıyor gibi göstermek için.
Alla alla enteresan.

kurda kuzu emanet etmek gibi:KK53:

al kartımı şifrem şu:KK70:

allah akıl fikir versin böyle insanlara

35 bin lira limiti olan kart, hey maşallah...
İşyeri sahibiysen tüm ödemelerini ve alacaklarını aynı banka üzerinden yapıyorsan, cari hesabın varsa, çeklerinde hiç geri dönmemişse 35 bin limit verilir kartına, hatta banka her yıl arayıp limiti yükseltmek isteyip istemediğini bile soruyor.

İşyeri sahibi için bu limit normal bir düzey, ki 35 bin çekebildilerse limiti daha yüksektir.

İşyeri sahibiysen tüm ödemelerini ve alacaklarını aynı banka üzerinden yapıyorsan, cari hesabın varsa, çeklerinde hiç geri dönmemişse 35 bin limit verilir kartına, hatta banka her yıl arayıp limiti yükseltmek isteyip istemediğini bile soruyor.

İşyeri sahibi için bu limit normal bir düzey, ki 35 bin çekebildilerse limiti daha yüksektir.

Memur kafası işte naparsın mune. Fakiriz biz ;)

Memur kafası işte naparsın mune. Fakiriz biz :KK66:

Ay tövbe tövbe deme öyle Sephoraa:KK14: dükkan sahibi olunca bankalar cazibeli hale getiriyorlar ki başka bankaya gitmesin müşterisi.

Adamlar galerici, sağlam para dönüyordur işyerinde, müşteri de yolluyorlardır bankaya otomobil kredisi için, yani öyle olunca bu limit çerezlik oluyor.

Ay tövbe tövbe deme öyle Sephoraa:KK14: dükkan sahibi olunca bankalar cazibeli hale getiriyorlar ki başka bankaya gitmesin müşterisi.

Adamlar galerici, sağlam para dönüyordur işyerinde, müşteri de yolluyorlardır bankaya otomobil kredisi için, yani öyle olunca bu limit çerezlik oluyor.

Şaka yapıyorum cicim... Memur halimizle onun neredeyse yarısı kadar limitli kart var. Maaş bankası verdikçe veriyor. Ama sadece tek kart kullanıyoruz, öyle dengede tutabiliyoruz. Her gelen kartı kullansak bataktaydık şimdi. Tehlikeli şeyler kredi kartları. Hiç sevmiyorum ama çok fazla kullanıyorum malesef.

Biz böyleysek esnaf kim bilir neler harcıyor o kartlardan.

Şaka yapıyorum cicim... Memur halimizle onun neredeyse yarısı kadar limitli kart var. Maaş bankası verdikçe veriyor. Ama sadece tek kart kullanıyoruz, öyle dengede tutabiliyoruz. Her gelen kartı kullansak bataktaydık şimdi. Tehlikeli şeyler kredi kartları. Hiç sevmiyorum ama çok fazla kullanıyorum malesef.

Biz böyleysek esnaf kim bilir neler harcıyor o kartlardan.

Bizde de tek kart var, birkaç banka kart düzenleyip yolladı, tabii hangi akla hizmetle bilmiyorum ama yolladılar, bizde kullanmadan iptal ettik, bende kartı çok kullanırım lakin dikkatli ve bilinçli tüketicilerdenim, 20 yıldır aynı bankanın müşterisiyiz, çok şükür şimdiye kadar hiç sorun yaşanmadı.

Çok tehlikeli hemde benim birkaç tanıdığım var, her bankadan kart alınca asgari ödemeyi öpücükle yapacaklarını sanıp gelirlerinden çok harcayan, sonu haciz oldu tabii, bankaların kara listelerine girdiler.

Back