• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baltaya sap olamamak..

Suheyda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
287
190
53
29
24 yaşındayım.
Hayatım boyunca hep 1 illeri 10000 geri gitt.
Hiç bir şeyi beceremedim. Herşeyi yüzüme gözüme bulaştırdım.
Yaşıtlarım evli, ya işli, ya nişanlı. Ben tek benim.
Okulu uzatıkça uzattım. 21 yaşında bitmesi gereken okulu ben 25 'te bitireceğim.
Ehliyet mi? O da yok. Çok stresli ve salakım. Yapamıyorum.
Elimden bir b*k gelmiyor, ne yemek yapabiliyorum ne birşey.
Aklıma yine babamın "bir şeyi de becer artık, herkes senle dalga geçiyor" demesi geliyor.
Yine içim içimi yiyor, yine miğdem bulanıyor.
Eve de sığmıyorum artık sürekli annemin bana komşunun kızının evliliği, başarıları, kuzenimin yeni işi ... den bahsetmesinden bunaldım.
Bunlar yetmezmiş gibi 1 yıldır beri burada söylemekten çok çekindiğim bir şey var, söylesemi bilemiyorum...
Çok kötüyüm.

24 yaşında yaşıtlarınız hep evli veya nişanlı mı?Onlar bir kriter değil çünkü evlilik yaşı pek 24 değil artık. Hele bir okulunuz bitsin iş falan bulamazsanız o zaman düşünürsunuz bunları. Onun dışında okuyan arabası olmayan biri için ehliyet şart değil. Işinizi elinize alın bi onu da o zaman düşünün.

Aklıma 24 yasında aynı dusuncelere sahıp oldugum zamanlar geldı. Hey gıdı ne kafaya takardım. Şimdiki aklım olsa keske. 24 yas bana daha oyle kucuk gelıyor kı su an. Dunya resmen ayaklarımın altında olurdu. Keske 24 olsam da ne ısım ne esım olsa babam da hergun yıne soylense. En buyuk servet senın, genclık.. ileride anlayacaksın. Senın ıcın hayat daha yenı baslıyor.

24 yaşındayken ayrı evim vardı kafam rahattı karışan görüşen yok işten gelip keyfime bakıyordum gece yarılarına kadar kitap okuyup müzik dinliyordum hayat o zaman çok güzeldi.

27 yasında mezun oldum evlendim 28 yasımda atandım ve anne oldum. Akrabalar beni hep küçümserdi kendi çocuklarıyla kıyaslardı şimdi herkes yalakalık yapıyor. Hiçbirşey için geç kalmazsın hayatta sadece çabalaman gerekir. Bir yol olmazsa başka yolu dene. Evlilik çocuk bunlar 40 yaşında da olur. Sen mutlu olacağın yönü seç

Hayatinizi kurmak icin herhangi bir engeliniz yoksa net tembellik bu. Herkes istedigini yapiyor bu hayatta yeterki istek olsun. Elalemin hayatina bakmayin yaptiklariniz onlara gitmeyecek, kendi hayatinizda ufak ufak adimlar atin. Hersey sihirle bir anda olmuyor. Once okulu bitirin, bitirince guzel hir is bulun somrasina bakarsiniz

Sizinle yaşıtız çoğumuz aynı git gelleri yaşıyoruz bu yaşlarda emin olun. Atanmak zor, güvenebileceğin birini bulmak ve onunla bir hayatı paylaşmayı seçmek zor. Hayatta su gibi akıp gidiyor. Ehliyet, diploma, iki bilezik, eş, çocuklar bunlar artık başarı değil çevreye kulak asarsanız çok mutsuz olursunuz. Evde kalacağım korkusuyla alelacele yapılan birçok mutsuz evliliklerin sonu da o çevre baskısı. Ben şahsım adına insanlar ne der ne düşünür şeklinde yaşamayı bıraktım. Canım evlenmek istemiyor mis gibi de bekarlığın tadını çıkarıyorum emin olun evlilerin birçoğundan daha mutluyuz hem günümüzde birine uzun süre tahammül etmek çok zor. İş bulma, ehliyet gibi konulara gelirsek sakinleşip, rahatlmaya ihtiyacınız var, kendinize bu kadar yüklenmeyin hallolmayacak bir şey değil.

Yalnız değilsin emin ol aynı yaştayız ve aynı şeyleri hissediyorum. Bende üniversiteyi uzattım benle aynı sene üniversiteye giren arkadaşlarım benden çok önce mezun oldu. Dalga da geçtiler bakışlarından küçümsediklerini görebiliyodum. Çok da üzüldüm okulu uzattığım zaman ama şunu farkettim hayat çok çabuk geçiyor o yüzden bu yıllların değerini iyi bilmek lazım. Değerlendirebildiğin bir şeyler yapabildiğin kadar yapmaya çalış en iyi olmak zorunda değilsin hayat bir yarışma değil, istediğin gibi yap bir şeyler yapmaya çalıştığın için mutlu olmaya bak yapamadığın için kendini harap etmek yerine .
başarı zamanını boşa geçirmemekte bence geriye bakınca bir şeyler yapmaya çalışmışsan senin için verimlidir yapmışsan değil bak sen elinden geleni yapmaya çalışmışmısan gerisi nasip işi . Hayatta sürekli başarı olmak zorunda değil kimse herkesin başarısız olduğu zamaları çoğunlukta önemli olan ne kadar çabaladığında .
başkasının düşüncelerini kafanda yer edinirsen takarsan mutsuz olursun duymamazlıktan gelen herkes mutlu oluyor hayatta sadece bir kere yaşıyoruz o yüzden kendini harap etmek yerine tadını çıkarmaya bak. Hayatta sen ne kadar uğraşıyosan başarılısın kendi başarı ölçtünü kendin belirle başkalarının ölçütleri ile kendini kıyaslama evlilik de başarı değil nasip işi

ay ben 34 um, benim arkadaslarimin cogu evli nisanli degil, yanlis cevreye dustum diyorum hep ben de zaten :KK47:

24 yasinda nasil bir negatifliktir bu,
yapmayin kendinize bunu.

Sizden yemek yapmanız beklendiği için değil içinizden geldiği için yapın ve artık her tarifin videolu anlatımı var heves gerekiyor yapabilmek için gerekirse 10 sefer çöpe döker 11.de illaki lezzetli yemek yaparsınız.
Yaş olayı ise matematiksel olarak 1 yıl geçtikçe +1 eklediğimiz bir durum bunun yaşamımızla pek ilgisi yok çünkü genel geçer bir kural yok 24 evlilik yaşıdır 25 iş bulma yaşıdır falan gibi. Hayat sizin ve sanki siz hep yönlendirilmeye alışmış kendiniz sırtlanmak istememişsiniz ben öyle anladım.
Sorumluluk almaktan, risk almaktan kaçınmayın yaşınızda sorun yok ehliyeti hedef koyun kendinize mesela, yemek işi kolay sorun olarak görmeyin bile, evlilik ise çok heves edilesi bir durum değil görüyorsunuzdur açılan konulardan çok takmayın yani onu. Kıyaslanmaya müsaade etmeyin tepkinizi koyun başta siz kendinizi ezerseniz böyle elbette başkaları çok rahatlıkla ezer

Hayatım boyunca deyince sanırsın 60-70 yaşında. 24 yaş ne kuzum. Daha hayatının baharındasın. Hayattaki tek başarı ölçütün evlenip çocuk yapmaksa Bir daha düşün.
Sen anne babanın seni tanımlamasına izin veriyorsun. Suheyda96 kim? Nelerden hoşlanır? Ne yaparsa mutlu olur? Asıl istediği nedir? Önce kendini tanı.
Okulunu bitir. Paranı kazan. Gez dolaş. Yaşıtlarının evli ve çocuklu olduğu çevrenden uzaklaş.
En öncelikli yapacağın şey özgüvenini kazanmak. Bunu yapmadan evlenirsen zaten vay haline. Burada eşin ve kv ile ilgili konu açarsın.

27 yaşındayım
Araba kullanamıyorum, yemekte bilmem.
Evli de değilim.
Üniversiteye kadar da çok başarısız bir öğrenci oldum. Sınava 2. Girişimde kazandım
Ama herşeyden önce kendime dair inançlarım var. Bir mesleğim var. Hayatımda sahip olduğum şeylere emek vererek sahip oldum . Kimse size altın tepside hayatı sunmayacak. Böyle olumsuz düşüncelerle bu yaşta kendinizi beslerseniz hayatı kaçıracaksınız.
Üniversiteyi bitirince herkese iş imkanı olmuyor maalesef. Bu nedenle kendinize iş bulabilecek donanımlar kazandırın. Herkes iyi yemek yapmak zorunda değil herkes erken evlenmek veya biri ile flört etmek zorunda değil. Yapacağınız herşey kendiniz için olsun.
24 yaşında bütün olumsuzlukları düşünüp kendinizi dibe cekmeyin

Ben 25 yaşında mezun oldum ve okulu uzatmam sayesinde tanıştığım bir arkadaşımın referansıyla çok güzel bir işe girdim, okulu zamanında bitirsem o arkadaşımla hiç tanışmayacaktım. 32 yaşında da evlendim, yani bazı şeyler için geç kaldım diye düşünmeyin belki de öyle olması gerekiyordur.

33 yasindayim. Evli degilim calismiyorum cocukta yok. Ben de bazen umutsuzluga düsüyorum ama sonra neden olmasin diyorum. 30 yasindan sonra bir üniversite daha okudum yakinda bitiyor insallah sonra ilk hedefim ise baslamak sonra karsima uygun biri cikarsa da evlenirim. Demek istedigim 24 yas nedir ki millet 40tan sonra sifirdan basliyor. Yeter ki siz isteyin.

Back
X