Bir bakın lütfen,sorunum ne anlamadım

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.625
arkadaşlar yaklaşık bir senedir tuvaletimle ve karnımla ilgili problemim var ama tam olarak anlamadım gitti,benim durumumda olan varsa yazsın lütfen.geçen sene sağ kaburga kemiğimin altına doğru hafif bir sızım vardı,bazı günler çok ağrıyor bazı günler az ağrıyordu,oturunca elimle bastırdığımda sanki içten hırt hırt diye ses çıkıyordu,stresli ve sürekli oturmam gereken bir işim var,belli bir süre sonra rahat gaz çıkaramamaya başladım,bazen öyle bir oluyorki geğirmek zorunda kalıyorum ve gazım çıktığı zamanda eskisi gibi ses çıkarmıyor ve kokmuyor bile(biraz ayıp oldu ama yazmak zorundayım)gaz sorunum aynen devam ediyor,hergün olmasada iki günde bir mutlaka tuvalete gidiyorum,ancak genelde parça parça top top geliyor ve ıkınmak zorunda kalıyorum.sağ tarafımdaki ağrı şimdi sol kaburgamın alt tarafına geçti,acaba bu ağrılar kas ağrısımı bapırsakla ilgili bir problemmi anlayamadım,her tuvalete gidişimde makatımdan kan geliyormu diye kontrol ediyorum Allahıma şükürler olsun ki yok,genel cerrah ve dahiliye uzmanlarına gittim,ultrasonda iç organlarım normal çıktı,sadece aşırı gaz çıktı,büyük idrarımda gizli kan aranması için test yaptırdım birşey çıkmadı,doktorlar bol bol yürü ve sebze meyve ye diyorlar,yürümüyorum ama sebzeyi bol tükettiğim halde bunlar oluyor,bağırsakla ilgili kötü bir hastalıktan korkuyorum,kolonoskobi yaptırırsam rahatlıycam ancak ama doktorlar gerek görmüyor ve ben çoook korkuyorum,boşunamı evhamlanıyorum acaba arkadaşlar,o zaman neden tuvalet ve gaz sorunu yaşıyorum ve kasık altımdaki bu ağrılar ne anlamadım,başında buna benzer durum olan varmı acaba,yada bana yardım etmek isteyen.

Son düzenleme:
valla canım başıma böyle bişey gelmedi ama mutlaka spor yapmalısın, kesinlikle, mutlaka
kola, çay kahve gibi vucudu ve bağırsakları kurutan, içeceklerden vazgeçip 2 litre su iç günde
içecek olarak sarı kantaron, melisa, rezene, yeşil çay gibi bitki çayları iç
az çok sana gaz yapan yiyecekleri biliyosundur onlardan uzak dur, ılık su iç bol bol yudum yudum
soğuk içeceklerden, yiyeceklerden, soğuk sudan uzak dur
tarişin naturel kuru incirleri şahane valla, ara öğünlerde onladan ye, bimlerde satılıyo, sabahları mutlaka 3-4 tane ye
bence tüm bunları yaparsan önemli ölçüde rahatlarsın
dr ler ileri tetkik istemediğiyse yok demekki bişeyin, ille bişeyim var diyosan bide üniverste hastanelerine git, onlar daha ayrıntılı bakar şüpheli bi durum varsa
ama tempolu en az yarım saat yürümelisin yada başka sporlarla uğraşmalısın bu kesinlikle şart bence

birde gastroentrologa görünseniz.belki kolit başlangıcı gibi birşey olabilir.eğer kolonoskopiyi önerirse de mutlaka yaptırın.öyle korku verici bir uygulama değil. belki hiç birine luzum kalmaz 1 2 ilaçla gaz sorununuz geçer. ama üniversite hastenesi daha iyi bir seçim olabilir. boşuna evham yapmayın kötü bir şey olsa bugüne kadar çoktan çıkardı.içinizin rahat olması için bence birde gastroentroloji doktoruna görünün derim ben. çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…