• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bakın kızlar

Esmerr89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.615
285
123
Adını bile söylerken ürktügüm bu illet hastalığı (depresyon) yaşayan arkadaşlar ne kadar süre tedavi gördünüz ve iyileşmek için neler yaptınız tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim

"
Her üzüntü “depresyon” değildir

Depresyon yalnızca “üzgün olma, mutsuz hissetme ” hali değildir. Gün içerisinde kendimizi biraz mutsuz, isteksiz hissetsek ağzımızdan hemen “depresyondayım galiba” gibi otomatikleşmiş cümleler çıkıyor. Her acı çektiğimizde, yorgun hissettiğimizde, sevgilimizden ayrıldığımızda, “depresyona girdim” ifadesi dilimize pelesenk olmuş durumda. Hal böyle olunca “depresyona girmek” çok basit bir hastalık gibi algılanıyor. Halbuki durum bu kadar basit değil. Klinik depresyon, normal üzüntü halinden çok farklıdır. Öncelikle klinik depresyon dediğimiz duygu durum bozukluğunun belirtilerine bir göz atalım.

En sık karşılaşılan depresyon belirtileri

• Kiloda artış/ azalış
  • Ümitsizlik, çaresizlik hissi, değersizlik, boşluk hissi
  • Öfke ve huzursuzluk hali
  • Şiddetli suçluluk duygusu
  • Günlük yaşam faaliyetlerine karşı isteğin azalması
  • Uyku düzeninde değişmeler
  • Nedeni bir türlü tespit edilemeyen fiziksel ağrılar
  • Dikkati toplamada güçlük
  • Enerji azlığı
  • Cinsel isteksizlik

Değişen şeyler yalnızca bunlarla mı sınırlı ? Elbette hayır. Acı eşiğimizden tutun da hafızamızın zayıflamasından, düşünce şeklimize kadar pek çok durumu etkisi altına alıyor “depresyon”.

Şunu da belirtmek gerekiyor ki, depresyonun belirtileri ve yoğunluğu kişiden kişiye farklılaşır. Yukarıda belirtilen semptomların kısa süreli olmasıda depresyon göstergesi değildir. Depresyon için haftalarca aylarca devam eden semptomlar olması gerekir. Depresyon tanısı için yukarıdaki bir takım kriteri taşımak yeterli değildir, depresyon tanısı için psikiyatrik ve bir dizi tıbbi muayene sonrasında tanısı kesinleşen bir hastalıktır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Depresyon, internette karşımıza çıkan “depresyonda mısınız test edin” tarzı tanımlanan online bir takım ölçekler ile tanısı koyulabilecek bir hastalık değildir. Bu testlerle kendisine depresyon tanısı koyup gezen bir sürü insan var. Siz de onlardan biri olmayın. Yalnızca alanında uzman kişilerin tanı koyabileceğini unutmayın.

DEPRESYON SEMPTOMLARINA BENZER YAŞANILAN DURUMLAR

Unutulmamalıdır ki her depresyon belirtisi, depresyon kapısını aralamaz.

• Yaşanılan her kayıp bir “yas” sürecini içine alır. Üzüntü, hayal kırıklıkları, çaresizlik, öfke yasa verilen normal tepkiler ve duygulardır. Depresyon belirtisi değildir.
  • Kronik hastalıklar depresyon semptomlarına benzer durumlar ortaya çıkarabilir ya da neden olabilir. Tanıdan önce organik rahatsızlıkların olup olmadığı araştırılmalıdır. Örn; tiroid bozuklukları, kronik ağrılar, madde kulanımı, diyabet, uyku bozuklukları, hipertansiyon ve hipotansiyon gibi durumlar depresyonla karıştırılabilir.
  • Günlük yaşamda karşımıza çıkan zorlu şartların (işten ayrılma, ekonomik koşullar vb.) ortaya çıkardığı depresif duygudurumu, depresyonda olduğunuzu göstermez.
Depresyon tedavi edilmediğinde kronikleşir. Bu nedenle kendinizi yukarıda saydığım bir dizi belirti içerisinde boğulmuş hissediyorsanız AYIRICI TANI için mutlaka bir uzmandan destek alın ve sorunun ne olduğunu birlikte tespit edin. Tek başınıza tanı koymayın.

"

ülkede depresyonda olmayan var mı ya? kendi adıma ben depresyona girdikçe çalışıyorum, kafam dağılıyor iyi geliyor.. kendimi oyalamak için yeniden sınava girip üniversite okuyacağım.. yani size iyi gelen şeyleri yapın, yoksa yataktan kalkamazsınız..

En zor hastalıklardan biri beş aydır yaşıyorum bu rahatsızlığı ne kadar anlatsam anlatsana yasadıklarımı bu illeri yaşamayan anlamaz Allah kimsenin başına vermesin

O kadar ürkülücek bir hastalik degil yahu. Ara sira girip cikiyorsun hepsi bu :KK50:
En zor hastalıklardan biri bence beş aydır yaşıyorum bu rahatsızlığı ne kadar anlatsam yasadıklarımı bu illeti yaşamayan anlamaz Allah kimsenin başına vermesin

En zor hastalıklardan biri bence beş aydır yaşıyorum bu rahatsızlığı ne kadar anlatsam yasadıklarımı bu illeti yaşamayan anlamaz Allah kimsenin başına vermesin
Tabiikide zor bir hastalık.
İnsanlar depresyonla, duygu durumu karıştırdıkları için o yazıyı gönderdim ilk sayfada.
Eğer tedavinin iyi gitmediğini düşünüyorsanız, ilaçlarla ilgili bir doktorunuzla konuşun, bazen yetersiz veya fazla ilaç verimi tedaviyi zorlaştırır.

Adını bile söylerken ürktügüm bu illet hastalığı (depresyon) yaşayan arkadaşlar ne kadar süre tedavi gördünüz ve iyileşmek için neler yaptınız tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Bu kadar korkulacak birsey degil bende kronik depresyon var he tedavi icin napiyosun dersen kendi kendime yenmeye calisiyorum artik en som bir devlet hastanesinde psikologa gitmistim dusunme gecer dedi tamam dedim :KK70:

Ben bipolar tedavisi gördüm inan depresyona gir daha iyi.antidepresan içsen çıldırırsın.epilepsi hapı içsen. Mala çevirir.biraz ondan biraz bundan ortaya karışık biseyler icmen gerekiyor
Yoksa burunda cevrilen tabak gibi dengede duramazsin.depresyonda bıkkınlık bitkinlik canlandirici özellikte antidepresanlar ile toparlaniyor.depresyonda dikkat edilmesi gereken alınan ilacın kişide uyusturucu bağımlısı etkisi yapmamasi.yoksa bir sebepten ilacı bırakmaya kalkınca girdigin depresyon devede kulak kalıyor.yoksunluk belirtilerinin yanında

Ben bipolar tedavisi gördüm inan depresyona gir daha iyi.antidepresan içsen çıldırırsın.epilepsi hapı içsen. Mala çevirir.biraz ondan biraz bundan ortaya karışık biseyler icmen gerekiyor
Yoksa burunda cevrilen tabak gibi dengede duramazsin.depresyonda bıkkınlık bitkinlik canlandirici özellikte antidepresanlar ile toparlaniyor.depresyonda dikkat edilmesi gereken alınan ilacın kişide uyusturucu bağımlısı etkisi yapmamasi.yoksa bir sebepten ilacı bırakmaya kalkınca girdigin depresyon devede kulak kalıyor.yoksunluk belirtilerinin yanında
Iki rahatsızlıkta çok zor evet ilaci birakırken bir sıkıntı bıraktıkdan sonra hastalık tekrar nükseder mi korkusu başka bir sıkıntı yani bu hastalıklardan ilacı içtim kurtuldum diyemiyor ki insan

Iki rahatsızlıkta çok zor evet ilaci birakırken bir sıkıntı bıraktıkdan sonra hastalık tekrar nükseder mi korkusu başka bir sıkıntı yani bu hastalıklardan ilacı içtim kurtuldum diyemiyor ki insan
diyemez dememli ilac tıbbi çare psikolojik çare icin terapi lazım ama terapi ile. Ilac karsilastirinca kimse terapi ile uğraşmak istemiyor.ilacı kesinlikle bitirme bitiş olarak gormeyin o yüzden cok umutlanmayin.hayal kırıklığı olur.ilac sizi depresyonun fiziki etkilerinden bir süre uzak tutar.sizde o esnada toparlanmaya çalışırsınız düzeldim dersiniz ilaçlar destektir asil siz bu destek ile kendinizi duzeltiyorsunuz.ama aileden gelen genetik etkiler ile cok sık tekrarlayabilir.asil ilaçların amacı cevresel faktörlerin hasta ettiği bireyi destek ile kendine getirmek.

Antidepresan cabuk birakabilir bi ilacsa 6 ay bir sene buyuk tramva yasamadikca bisey olmaz.çünkü insaniz böbrek karaciğerin hakkindan geliyor ilaclar. Zaten beynin kimyasını geri dönüşümsüz degistiriyor.sirf bunun icin bile koruyuci tedavi altinda muzmin hastalıklara karşı zan zaman ilaclar azaltilir yada bir sure ara veriliyor

Antidepresan cabuk birakabilir bi ilacsa 6 ay bir sene buyuk tramva yasamadikca bisey olmaz.çünkü insaniz böbrek karaciğerin hakkindan geliyor ilaclar. Zaten beynin kimyasını geri dönüşümsüz degistiriyor.sirf bunun icin bile koruyuci tedavi altinda muzmin hastalıklara karşı zan zaman ilaclar azaltilir yada bir sure ara veriliyor
Evet zaten en tehlikeli dönem antidepresanı bıraktıktan sonra ilk altı aymış depresyonun tekrarlama riski çok yüksekmiş

Evet zaten en tehlikeli dönem antidepresanı bıraktıktan sonra ilk altı aymış depresyonun tekrarlama riski çok yüksekmiş
Ama genelde depresyon hastası olupta uzun süre ilaç bırakana pek rastlamadım demek ki ilaç bırakılınca hastalık geri geliyor

Her hastalikta oldugu gibi bundada cesitleri evreleri vs var.. yani Biri basit gecirmisken biri dibini bulabilior

Back