Bir ay içinde ev bulunup satın alınır mı?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.087
19.382
Merhaba herkese,

Artık bir evlensen de hepimiz rahat etsek diyenleriniz olabilir belki :) Ama pek de normal bir evlilik süreci geçirmediğim için kafamı kurcalayan şeyler çoğunlukta. Öğretmenim ve memleketimden uzakta bir şehirde görev yapıyorum. Düğünümüz 3 ekimde. Biz nikahı mayısta yaptık. Kısmetse ağustosun sonu gibi eş durumu ataması isteyerek eşimin olduğu şehre, yani memleketime tayin isteyeceğim (İstanbul).

Atanacağım okulun neresi olduğu hiç belli olmadığı için biz şu anda nerden ev bakacağımızı bilemiyoruz ve ev bakamıyoruz. Dahası ben kirada oturmaktan yana değilim. Allaha şükür fena bir gelirimiz yok. İstanbul da malum oturulabilir eli yüzü düzgün evlerin kirası 1500 tl civarı. Her ay o kadar kira vermektense üzerine biraz daha koyar ev kredisi öderiz diyoruz. Ancak sorun şu ki ev peşinatı verebilecek birikmiş paramız yok. Düğünde takılacak olan takılar yeterli olmayacak. Ben her zaman kendi evimde oturmayı hayal ettim, ailem de bunu arzu ediyor. Kirası ucuz olan bir şehirde yaşıyor olsak bir süre kirada idare edip birikim yapıp ilerde ev almayı düşünebilirdik ancak her ay 1500 tl civarı verdikten sonra nasıl birikim yapacağız?

Eşim İstanbul Dudullu'da çalışıyor. Dolayısıyla İstanbul Anadolu yakasında evler bakıyoruz şu anda netten ama sadece bakıyoruz yani. Benim Anadolu yakasına atanıp atanamayacağım bile belli değil. Hizmet puanım düşük olduğu yeni öğretmen olduğum için çok fazla bir seçeneğim yok ama yüksek ihtimalle Anadolu yakası olur diye düşünüyorum.

Atamalar ağustos sonu gibi belli oluyor. Yani düğüne kadar tam bir ayımız kalıyor. Bir ayda bir şekilde hem benim hem onun iş yerine eşit mesafede bir ev bulup içini döşememiz gerekiyor. Sizce şu şartlarda peşinat da yokken ev almayı istemek çok mu hayalperestlik? Ev peşinatı istemeyen projeler de var. Veya bazı projelerde ev bedeli bankaya daha fazla gösteril,p bankadan ev kredisinin tamamı çekilebiliyormuş. Anca bu şekilde ev alırız alabilirsek. Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?

Düğün hazırlıklarıyla uğraşıyorum tam gaz ama ortada ne ev var ne eşya...Hem benim ailem hem eşimin ailesi önce hayırlısıyla sen İstanbul'a atan gerisi gelir hallederiz deyip duruyorlar ama bir ayda neyi halledicez hiç bilmiyorum ben iyice panik olmaya başladım ve stresimi çevreme yansıtıyorum...

Bence kiraya cikin.
pesinat istemeyenler genelde hemen teslim projeler olmuyor. Olanlarin da odemesi yuksek ya da guvenilirligi dusuk.
ev almak da oyle hemen halledeyimlik is degil ki.
keske dugunu ekimde degil de kasimda yapsaydiniz. 1 ayda yetismesi sikinti.

hmmmm çabuk karar veren insanlar iseniz olabilir
nakit paranız olsa 1 saate bile alınırdı bence :)
ama banka vs işin içine girecek prosedür nedir bilmiyorum onu.
eşya için de özel yaptıracaksanız 20 gün teslim süresi oluyor en az.

hmmmm çabuk karar veren insanlar iseniz olabilir
nakit paranız olsa 1 saate bile alınırdı bence :)
ama banka vs işin içine girecek prosedür nedir bilmiyorum onu.
eşya için de özel yaptıracaksanız 20 gün teslim süresi oluyor en az.

eşyayı hazır alırız ya :KK70:

Ben oldukça kararsız bir insanım aslında. Ama çok iyi araştırmamız gerekecek böyle bir durumda. Çok da fazla bir seçeneimiz olmayacağı için bulduğumuz en iyi yere geçeceğiz diye düşüüyorum.

Bir de bu önceden kiraya çıkıp sonradan ev satın alanlar nasıl birikim yaptılar acaba? Ben her ay 1500tl sokağa attıktan sonra kiradan bir daha asla çıkamayacağımı hissediyorum. O yüzden rahat değilim.

canım öncelikle hayırlı olsun. büyükler haklılar, önce bir ataman çıksın. daha sonra kendinizi, kiralık veya satılık diye şartlamadan istediğiniz muhitte ev bakarsınız. bu nasip işi, bir bakarsın her şey bir günde olmuş, bitmiş. kendin bile şaşarsın:KK48: çok fazla düşünmemek lazım, nihayetinde her iş olacağına varıyor.

canım öncelikle hayırlı olsun. büyükler haklılar, önce bir ataman çıksın. daha sonra kendinizi, kiralık veya satılık diye şartlamadan istediğiniz muhitte ev bakarsınız. bu nasip işi, bir bakarsın her şey bir günde olmuş, bitmiş. kendin bile şaşarsın:KK48: çok fazla düşünmemek lazım, nihayetinde her iş olacağına varıyor.

teşekkürler canım. çevremdeki herkes böyle söylüyor ama genelde çoğunluğun yaptığı şeydir ya aylar öncesinden evini tutup içini döşemek...ben daha ev adına hiçbir şey yapamadım ve o yüzden kendimi rahatsız hissediyorum. mesela bir aydır okullar kapandığından beri boş boş oturuyorum. şu zamanları evime eşya bakıp alarak geçirebilirdim ama olmuyr maalesef...

eşyalara yine bakabilirsin canım. en azından kafanda bir fikir oluşur. herkesin şartları çok farklı. sen şartlarına göre davranacaksın. stres hiç bir sıkıntıyı çözmüyor, sadece yeni sıkıntılar getiriyor. rahatla lütfen, allah sağlık versin heeeeepsi olur biter:KK28::KK68::KK68:

beyaz eşyaları tasarladım kafamda ama bazen de diyorum ki kirada oturacaksak çok kaliteli olmasına gerek yok herşeyin ucuzundan alayım.. yarın öbür gün taşınırsak çizili zarar görür vs diye. blmiyorum yanlış mı düşünüyorum.

imkanın varsa bence kaliteli al, evden eve nakliyeciler asansörlü sistemle ve sararak taşıyor, hiç bir şey olmuyor. çizilecekse temizlikte süpürge çarpar yine çizilir.

Peşinatsız kalkışılacak iş değil bence ev almak, çok aceleye de gerek yok.

İstanbul'da yaşamıyorum, ama 1500ün çok çok altına eminim ev bulabilirsiniz.
Hele ki Anadolu yakasında.
Küçük bir evde minimum eşyayla idare edersiniz bir süre.

Yalnız aldığınız eşyayı öylesine ucuzundan alırsanız kısa sürede çifte harcama yapmak zorunda kalırsınız, bir kere taşınmakla çok yıpranmaz eşya.

Sakin eşyaları ucuz almayın ev taşımakla bisey olmaz eşyalara o eski denmiş. Ben evlendi evini duzdum 2 ay sonra atamam oldu evimi tasidim başka şehre. 2 sene sonra ise başka ilçeye tayinim çıktı yine ev taşıyacağım ama eşyaların çok şükür hala sağlam. Bu arada bende İstanbul anadolu yakasindayim vız de ev almayı çok dusunduk elimizde pesinayimiz da vardı ama esim kredi cekmeye razı olmadı o yüzden yine kiraya cikicaz. Kiralar oturacaginiz yere gore değişir. Mesela biz 750 liraya 3+1site içi sıfır eve 750 lira kiraya ev bulduk. Yanı o kadar karamsar olmayın.

Hemen kafaniza yatarsa neden olmasin? Ben tez olup biten isleri daha cok seviyorum.
Allah mesut etsin

X