• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir artan bir azalan süt yardimm!

hulyaoahk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2017
3
0
1
34
Merhaba arkadaslar size bir sey danismak istiyorum 6 aylik bir bebeğim var anne sutu alarak beslendi ama benim son 3 aydir sutumde cok dengesizlik var 2 gun normal süt üretimim varsa 5 gün hic yok denecek kadar az olur sonra bi anda gogsum dolar ve artik tasmaya baslar bu az oldugu sure zarfinda bebegimi hep memede tutsam da doymuyor ve ben mama vermek zorunda kaliyorum. Kendimi takip ettim bi sure hep dikkat ederek beslendim su tuketimimin yani sira emzirmeyi destekleyen icekleri de içerek durumuma baktim. Ama degisen hic bir sey olmadi kesiliyor mu artiyor mi anlam veremedim ve bu gitgeller gercekten beni yipratti. Bu durum kesilme durumu gibi degil sanki farklı bi sorun gibi duruyor. Yediklerim ictiklerim kar etmiyor lutfen bana bi akil verin arkdaslar

Nasıl anlıyorsunuz ki sütün azaldığını.

Zaman zaman azalma olabiliyor tabiki. Regl durumu, uykusuzluk, stres hepsi etken tabi.

6 aylık olmuş zaten yavaş yavaş ek gıdaya geçilecek. Bu kadar sıkıntı yapmayın. Kafaya taktıkça da sütünüz etkileniyor olabilir.

Bende de aynısı oluyor. Tek ben miyim diyordum. Ama biz henüz tam 2 aylığız. 2 gün göğüslerim o kdr bos oluyorki. Halbuki beslenmem değişmiyor
Aynı. Bazende aşırı gergin oluyor. Nazara inanırım kesinlikle..
Genelde sütümle ilgili biriyle konuşunca veya emzirirken yanında biri olduğunda sonrasında eve geldiğimde hep başıma gelmiştir bu durum. Ben ona bagliyordum. Nette de araştırdım tıbben neden böyle olur ? Hiçbir bilgi bulamadım: /

Ben regliyken ve uykusuzken sütüm az gelirdi . Süt yokken de göğsüne tutma çoçuğa gaz olur senin de meme ucun yara olur

Bende de aynısı oluyor. Tek ben miyim diyordum. Ama biz henüz tam 2 aylığız. 2 gün göğüslerim o kdr bos oluyorki. Halbuki beslenmem değişmiyor
Aynı. Bazende aşırı gergin oluyor. Nazara inanırım kesinlikle..
Genelde sütümle ilgili biriyle konuşunca veya emzirirken yanında biri olduğunda sonrasında eve geldiğimde hep başıma gelmiştir bu durum. Ben ona bagliyordum. Nette de araştırdım tıbben neden böyle olur ? Hiçbir bilgi bulamadım: /
Ben de aynı sorunu yaşıyorum.2 aylığız.Bir gün göğüslerimden süt taşıyor, semsert oluyor, diğer gün bomboş sağıyorum az geliyor.neden böyle oluyor acaba bir cevap bulabildiniz mi?

Ben de aynı sorunu yaşıyorum.2 aylığız.Bir gün göğüslerimden süt taşıyor, semsert oluyor, diğer gün bomboş sağıyorum az geliyor.neden böyle oluyor acaba bir cevap bulabildiniz mi?
Kardeş bulamadim ya... sağlık ocagindaki hemşireye sordum. O da , beslenmenden kaynaklaniyordur. Degisiklik gösteriyorsa her gun ondan olur. Ya da stres üZüntüden dedi. Ama ben her gun ayni besleniyorum
Farklı bir sey yemiyorum ki. Stres desen tamam var biraz. Çünkü her seyi kafana takarim... sizin durumlar nasil
Bebeginizin doymadığı hissine kapılıyor musunuz mesela ?

Kardeş bulamadim ya... sağlık ocagindaki hemşireye sordum. O da , beslenmenden kaynaklaniyordur. Degisiklik gösteriyorsa her gun ondan olur. Ya da stres üZüntüden dedi. Ama ben her gun ayni besleniyorum
Farklı bir sey yemiyorum ki. Stres desen tamam var biraz. Çünkü her seyi kafana takarim... sizin durumlar nasil
Bebeginizin doymadığı hissine kapılıyor musunuz mesela ?
Boşlarken geçtim doymayı memeyi tutmuyor bile..Mecbur sağıp veriyorumZorlayınca ikisinden anca çıkıyorHormonel olabilir mi acaba?Benim hala akıntım geliyordu kahverengi, dün de regl oldum.Az geliyor normale göre ama 2 gündür az da olsa kanama var.Prolaktin hormonuyla falan alakalı olabilir mi ki?Başka hiç bir şey gelmiyor aklıma.çok sıkıntılı bir dönem,ne zaman gelecek ne zaman gidecek sütüm korkusu

Boşlarken geçtim doymayı memeyi tutmuyor bile..Mecbur sağıp veriyorumZorlayınca ikisinden anca çıkıyorHormonel olabilir mi acaba?Benim hala akıntım geliyordu kahverengi, dün de regl oldum.Az geliyor normale göre ama 2 gündür az da olsa kanama var.Prolaktin hormonuyla falan alakalı olabilir mi ki?Başka hiç bir şey gelmiyor aklıma.çok sıkıntılı bir dönem,ne zaman gelecek ne zaman gidecek sütüm korkusu
Regl ile ilgisi yok sütun. Sadece beslenme ve paikolojik bu kadar. Biraz rahat olun. Kendinizle sürekli konuşun. Sütüm var yetiyor. Bana oyle geliyor deyin.. ben oyle oyle atlattim baya. Bunu gectim simdide 2dir kizim kakasini yapmıyor bugun 10 gun oldu. Bunu kafaya takıyorum iste... :/

Bu arada sagip verdiginiz için sütünüz azalir. Çünkü sütünüz bebek emdikçe cagalir. Ve sut kanallari bebeğinize göre süt üretmeye başlar. Memenizi tutmanizi saglayin bir sekilde.. !

oğlum 1 yaşına giriyor hala emziriyorum ve 1 yıldır aynı şeyi ben de yaşıyorum. stres yapmayın bu konuda. kesileceği manasına gelmez bence. yine de içim rahat etsin derseniz bi dr a görünün derim.
ben de 3-4 aylıkken fark etmiştim. stres, yorgunluk, regl durumu, hamile ve emziriyor iken hormonlar resmen çiftetelli oynuyor. bunların hepsi etken.
ve sonuç; her bebek nasibini alıyor ( süt konusunda) bence. benim oğlum 1 aylıktan beri tek meme emiyor şu an 1 yaşında.
mastit olduktan sonra gögsüm kesildi ve bandajlardan sonra reddetti oğlum. hala o gögsümden uzak duruyor. 6-7 ay kadar düzenli sağdım ama ısrarla içmedi, dr lar diren dedi ama her gün 3 öğün sağmak ve onun stresini yaşamaktan yoruldum. en sonudna vaz geçtim. ek gıdaya geçtikten 1-2 ay kadar sonra da sağmayı yavaş yavaş azalttım. şimdi 3 damladan fazla üretmiyor gögsümün biri.
ama diğeri farkı kapatıyor olsa gerek diye düşünüyorum.
diyeceğim o ki STRES YAPMAMAK LAZIM.
stres bir annenin her döneminde bebeğinin zararına inanın ki.

Merhaba arkadaslar size bir sey danismak istiyorum 6 aylik bir bebeğim var anne sutu alarak beslendi ama benim son 3 aydir sutumde cok dengesizlik var 2 gun normal süt üretimim varsa 5 gün hic yok denecek kadar az olur sonra bi anda gogsum dolar ve artik tasmaya baslar bu az oldugu sure zarfinda bebegimi hep memede tutsam da doymuyor ve ben mama vermek zorunda kaliyorum. Kendimi takip ettim bi sure hep dikkat ederek beslendim su tuketimimin yani sira emzirmeyi destekleyen icekleri de içerek durumuma baktim. Ama degisen hic bir sey olmadi kesiliyor mu artiyor mi anlam veremedim ve bu gitgeller gercekten beni yipratti. Bu durum kesilme durumu gibi degil sanki farklı bi sorun gibi duruyor. Yediklerim ictiklerim kar etmiyor lutfen bana bi akil verin arkdaslar
Merhaba artik bebeginiz buyudu:) Naptiniz sut konusunu nasil gecirdiniz yillari merak ettim cunku suan tamamen ayni durumdayim kizim 6 aylik bu sureye kadar ite kaka geldik cokistahli degildi ama biberon almadi sadece mememle o da son 2 ay azdi memeyi bosaltamiyordu simdi de aynen bazen birnhafta memem bombos gibi 2-3 gun dolu oluyo bir hafta bos vall ayni yemek duzenim su icerim vs ama bu duzen yok bari 1 yil emzirebilsem istiyorum :( cok uzuluyorum

BENİMDE Rabbimin izni ile 6,5 aylık oğlum var bazen memelerim sert bazen boş bu süt olmadığı anlamına gelmez ki.
Tabi ki stres insanı etkiler uykusuzluk baş gösterir.bUNLArın aynısını yaşıyorum .Ama artık takmıyorum çünkü ek gıdaya geçtik bu anlamda daha rahat olduğumdan sütümde de sıkıntı olmuyo elhamdülillah.Rahat olun gerisini düşünmeyin...

Back