bir akıl verin

Sargoz

güncel 80 => 70 e inecegim inşallah :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2015
12.563
7.620
oglum 2 yasında uyumsuz çok aglayan uyku problemi olan söz dinlemeyen bi ç.ocuk elimden geldiğnce ilgileniyorum 2 yasında ama yetemiyorum az önce pepeye bakacam dedi bende açtım küçük notebok tarzı bişey var kp der vermişti kullanın biraz diye neyse reklam çıkınca sinirlendi oglum bagırııyor ben o arada yatak odasını topluyorum yere atmış aglayarak geldi baktım ekranı kırmış kızdım biraz agladı ama hiç umuru degil eşimi aradım aksam gelince isteyecek bende kavga çıkmasın diye arayıp anlattım eşeklik bende zaten vs. bişeyler kızdı bagırdı oysa ben uyardım eşimi bak aşkım çocuk laftan anlamıyor verelim insanların eşyasını diye suçlu yine ben oldum sasırdım artık döveyim mi bu çocugu yoksa elini kolunu baglayıp kötü ve sorumsuz anneymişim öyle dedi

Cocugunuzla sosyal faliyetlerde bulunuyormusunuz? Resim boyama gruplari? Futbol gruplari?
Biraz kendi yasitlari ile oynasa nerjisini atsa iyi olur diye düsünüyorum...

Çocukların sinirlenip bir şeyleri kırması gayet normal. çünkü adı üstünde çocuk. görev büyüklere düşüyor. Kırılacak değerli özellikle de emanet eşyalar çocuklara verilmemeli.

eşiniz de abartmıs ama cocuk bu sonucta olabilecek seyler bunlar..
babanın veya sizin gerginliğiniz cocuga yansiyor mu..
belki ortamdayken sizi cok yoruyor olabilir ama sosyallesmesini saglayacak ortamlarda bulunun..

Benimde kızım 2 yaşında. çocukların 2 ve 4 yaş sendromu var netten araştrın ben çok araştırdım 2 yaş sendromu çook önemliymiş.... benimde kızımda öyle inan 4 günde 2 tablet camını kırdı... ve şimdi bir tane daha aldık 3. yaniiii....

bu dönemde üstne gitmeyin fazla kızmayın bu dönemi atlatmasına yardımcı olun nette okursanız fikir edinirsiniz... benim kızımda çoook ağlıyor bağırıyor uzamanlar dikkatini sakince başka bişeye yönelendirin diyor bende eşimde bunu yapıyoruz ağlamayı unutuyor.... sakın ani tepkiler vermeyin diyor uzmanlar ....biz dikkatini başka şeye çeviriyoruz unutuyor gidiyor...

Uyku problemi varsa çocuğun sinirli olması da bir kat daha artar..
Çocuğunuzun huyunu az çok biliyorsanız ona göre davrnamanız lazım...
Döverek, kolunu bacağını bağlayarak daha iyi birşey yapacağınızı zannediyorsanız yanlıyorsunuz...
Güzelce konuşun yanlış yaptığını anlatın çocuğa..
Bu arada 2 yaşındaki bir çocuğa da tablet verip oyalamayı doğru bulmuyorum ...

Cocugunuzla sosyal faliyetlerde bulunuyormusunuz? Resim boyama gruplari? Futbol gruplari?
Biraz kendi yasitlari ile oynasa nerjisini atsa iyi olur diye düsünüyorum...
malesef hiç yaşıtı yok komşularım da suriyeli hiç görüşmüyorum anlaşamıyoruz türkçe bilmiyorlar malesef elimden geleni yapsam da yetmiyor eşim aşırı sinirli vermek istemeyince daha çok eziyet ediyor şaşırdım inanın

Çocuk daha değerli...kırılmaz. ..gibi kavramları tam olarak bilmiyordur ama sinirlenince fırlatma atma gibi hareketlerin şimdiden önüne geçmek lazım. Yanında olmadığınız için kirmis cocuk engelleyememissiniz.olsun canınızı sıkmayin kaza yani.kötü sorumsuz anne filan laflarini hiç tasvip etmedim. Gelsin kendi bakalım kaç dk dayanabilecek Eşiniz. Boşver hiç caninizi sikmayin bir daha dikkat edersiniz.

eşim genelde banada çocuga bagırıyor bende haliyle geriliyorum ama ben azıcık bişey desem ne biçim annesin diyor

Cocuktur kırar atarda. Ama şu var cok agliyorsa, uyku problemi varsa, hele ki cizgi film izlerken reklam cikti diye sinirlenip agliyorsa; bir psikologa gorurun derim.

Ben buyuk oglumu goturdum. Baska nedenlerden dolayi, faydasıni cok gördüm.

Kucuk oglum 20 aylik. O da cocuk. Aglar guler sinirlenir ama reklam cikinca aglamaz. Burasi ilgimi cekti. Muhakkak dr goturun.

Bence kendi yasitlari ile oynamasi kesinlikle sart canim!
Ayrica cocugunuzu cezalandirmak yerine güzel birsey iyi birsey yaptiginda ödüllendirin yani öyle bi deneyin cezayi anlamiyorsa ...

anlatıyorum elini kolunu baglamak derken ne yapacagımı şaşırdım diye yazdım yoksa vurmuyorum ogluma oyalamak degil inanın ilk 1 yıl tv ye bike bakmadım ama babası ndan görüyor normalde vermiyorum zaten ama susmuyor

bence hem eşimin hem benim hem de oglumun gitmesi lazım ama eşim istemiyor çocuklada dr a git gel çok zor evimin işine bile yetişemiyorum şaşırdım kaldım

Anladım :) ben biraz ciddiye aldım sanki pardon...
Babaları çok örnek alıyorlar malesef...
Ama HerYerKaranlik dediği gibi arkadaşı olması değişik şeyler yapması rahatlatacaktır onu...

eşim genelde banada çocuga bagırıyor bende haliyle geriliyorum ama ben azıcık bişey desem ne biçim annesin diyor
hııımmm ama siz oğlunuz için gerilmeyin derim eşinizlede konuşun nette araştırdıklarınızı uzmanların söylemlerini paylaşın anlatın... ben gündüz okuduklarımı akşam eşimle paylaşırım bak şöyle yapılması gerekiyormuş falan diye oda elinden geldikçe uyguluyor....

inanın çocukla inatlaşmayınca öyle dedikleirnizi yapmaya başlıyorlar kiii...sadece geçici dönem uzmanlar 2 yaş sendromunun çoook öneml olduğunu ailelerin dikkat etmesini gerektiğini söylüyorlar....

Tek çocuk mu sizin ??? benim tek olduğu için bütün ilgi alaka onun üzerine ağzının içine bakıyoruz ))

Bence kendi yasitlari ile oynamasi kesinlikle sart canim!
Ayrica cocugunuzu cezalandirmak yerine güzel birsey iyi birsey yaptiginda ödüllendirin yani öyle bi deneyin cezayi anlamiyorsa ...
yapıyorum ama eşim yardımcı olmuyor kızılması gerekene kızmazken normal bişeye aşırı tepki veriyor sonrada ben bişey söyleyince kötü oluyorum eşim iyidir hoştur ama tutarsız davranıyor hem bana hem çocuga

Benim kizim da çok sinirli, sürekli suyuna gitmek gerekiyo. Hele uykuyu alamazsa sürekli aglar, vurur hiçbir şekilde mutlu olmaz. Ben mümkün olduğunca uyku saat ayarlamasi yaptım çok faydasi oldu. Bir de mümkün olduğunca disariya cikariyorum parka, tramboline vs. Hatta simdi havalar biraz sicak diye balkona havuz aldim onda cirpindi oynadik birlikte simdi de uyuyo guzelce çok sukur.

Canim cocuklarin eline teknolojik alet vermeyin derim iyice beyinsiz bir nesil yetisiyor yazik gunah zekasini gelistirebilecegi yasina uygun pek cok oyuncak var onlardan almani tavsiye ederim

tek ilk bebgimizi kaybettik eşim artık hiç bi konuda beni dinlemiyor sorunlu bi evliliğim var neyse ki 2 aydır kavga etmiyoruz bişeyler rayına oturuyor en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…