Her an hamile kalabileceğiniz muamma.Her hamilelik kötü geçecek diye birşey yok.Bence tam zamanı.Yerinizde olsam ikinciyi düşünürdüm.Kariyer bir şekilde geliyor.
Kız nuniş nowababee yapardim diyosun bana yapmazdim diyosun. Beni mi begenmedin annelik potansiyeli gormedin?Ben tek çocuk olarak büyüdüm.Babannemin anneme baskı yaptığını bilirim birdaha doğur diye.Cok iticiydi.Bu arada benim 1.5 yaşında kardesim öldükten sonra aramızda 7 yaş vardı.Annem ile babama tekrar nasip olmadı evlat.
Ben tek çocuk olmama rağmen şu zamanda tek çocuğa bakabilecegimi düşünüyorum.İs hayatı zor.Bebege kime baktiracaksin.Kresi anaokulu birsuru sıkıntısı var.
Bebekken çocukken kardeş olması güzelde büyüyünce insanlar miras için falan birbirine giriyor ya o yüzden ben şahsen ikinci çocuğu istemem gibi.
Yok isteyen doğursun.Kız nuniş nowababee yapardim diyosun bana yapmazdim diyosun. Beni mi begenmedin annelik potansiyeli gormedin?Ben bi tane buyuttum canim sıkıntısını zorlugunu biliyorum.
Şümdi nasıl hissediyorsunuz peki?Teşekkür ederim sizin içinde en iyisi olsun dilerim
Merhaba, yani gelen başımız gözümüz üstüne ama zorluğu aynı hislerim aynı hamilelik zor bir süreç hem ruhsel hem bedenen. Sağlıkla doğsun tek temennim o :)Şümdi nasıl hissediyorsunuz peki?
Hamilelik bu kez yine aynı olacak diye bişey yok. Ama hamilelik zor bir durum zaten bence. Pek istiyor gibi de gelmediniz. Yaşınız genç. Net isteyene kadar bekleyin benceSelam hanımlar. Ben 32 yaşındayım. Bir oğlum var 6 yaşında. İkinci çocuk konusunda çok kararsızım. Bundan bir sene önce sorsanız, kesinlikle istemiyorum diye cevap verirdim fakat şimdi hormonlardan mı ne zıkkımsa bu düşünce peşimi bırakmıyorTabii bunda eşimin payı da büyük.
Gelelim kafamı karıştıran kısımlara. Oğluma hamile iken, oğlum böbreğime baskı yaptı ve böbreğim genişledi. Bu sebeple hamileliğim inanılmaz acı içerisinde ve kötü geçti. Böbrek ağrısı doğum sancısını tetikledi falan derken 5. aydan sonra hep hastanedeydim. Stent takıp, büyümeyi durdurabiliriz ama bebeğe enfeksiyon riski var dedikleri için onu da kabul etmedim, öyle böyle geçti. Tekrar aynı şeyleri kaldırabilir miyim bilmiyorum açıkcası.
Oğlum doğduktan sonrası da çok zordu. Kolik ve alerjik bir bebekti. Resmen memeye yapışık yaşıyordu. Abartısız söylüyorum emdiği süre boyunca 2 saat deliksiz uyumamışımdır.
Bir yandan da eğer yapacaksam acele etmem lazım yaş faktörü var ama şu an sektör değiştiriyorum. 1-2 yıl işin tamamen oturması gerekiyor. Şimdi yaparsam da bu karmaşada çok zorlanırım. Bir de destek olabilecek kimse yok yakınımızda sadece eşim ve ben varız. Siz olsaydınız ne yapardınız? Yapacak olsaydınız, sektör değişikliğinden önce mi sonra mı planlardınız? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
Yani 2. Çocuğu evet istiyorum ama şimdi değil dediğiniz gibi. Teşekkür ederimHamilelik bu kez yine aynı olacak diye bişey yok. Ama hamilelik zor bir durum zaten bence. Pek istiyor gibi de gelmediniz. Yaşınız genç. Net isteyene kadar bekleyin bence
Evlatlık da alabilir. Ölüm riskini almaya değer mi?Böbreğiniz genişlemiş ve berbat bir hamilelik yaşamışsınız ve artık o kadar da genç değilsiniz. Gerçekten merak ediyorum ne gerek var sağlığınızı riske atmaya. Zaten 1 tane evladınız var. Ona daha güzel bir hayat sağlayabilecekken (maddi ve daha fazla zamanınız&enerjiniz olacağı için manevi) neden ikinci çocuk. Hiç anlayamıyorum insanların şu üreme içgüdüsünü.
Şöyle, hayati bir riski yok sadece çok acı çekiyorum. Tabii kesin karar verirsem gerekli tüm kontrolleri yaptırıp öyle düşünürüm, diğer türlüsü mümkün değil zaten. Yorumunuz için çok teşekkür ederimBence hamile kalsanız bile eğer yine aynı sorunu yaşarsanız en önce size ne faydalı ise onu yapın, gerekirse çocuğu aldırın. Bir tane çocuğunuz varken 2.ni düşünüp çocuğu annesiz bırakma riskini almayın.
Evet benim de aynıydı ilk beş ay hayat felç.Şimdi tüm arkadaslar her hamilelik farklı demiş ama ben farklı bir bakış açısı için yazmak istedim. İlk hamileligimde saglik sıkıntılarım oldu her hamilelik farklı olur lafına ikna oldum ve hiç beklemediğim şekilde aynı zaman diliminde aynı sıkıntıları tekrar yaşadım. Çok şükür geçti ama aynı şeyleri yaşama ihtimalinizi de aklınızın bir köşesinde bulundurun derim. Göze alıp almamak tabiki size kalmış. Ben kardeşliği önemsiyorum ve şu an pişman değilim umarım siz de alacağınız karar sonrası pişman olmazsınız.
Ben de sizin gibi ikinci için kararsızım. Hormonlar ve kardeşi olsun hissi falan. Ama yeni bir dil ögrenmek istiyorum şuan iş gereği. Kendime vakit de ayırmak istiyorum. Aceleye gerek yok üc yıl sonra olsa da olur bence. Kesin karar verinceye kadar brkleyeceğimYani 2. Çocuğu evet istiyorum ama şimdi değil dediğiniz gibi. Teşekkür ederim
Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım tüm isteklerinizi gerçekleştirirsinizBen de sizin gibi ikinci için kararsızım. Hormonlar ve kardeşi olsun hissi falan. Ama yeni bir dil ögrenmek istiyorum şuan iş gereği. Kendime vakit de ayırmak istiyorum. Aceleye gerek yok üc yıl sonra olsa da olur bence. Kesin karar verinceye kadar brkleyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?