Bipolar

Bir gün ansızın hareketlerimin hızlandığını sürekli temizlik yaptığımı farkettim.Bu gün be gün devam ederken hiç uyumamaya ve hiç yemek yememeye başladım...kendimde bi gariplik hissediyordum ama artık çok geçti "hayal"alemine dalmıştım bile...Tv izliyemiyor ordaki seslerin bana hitap ettiklerini düşünüyordum,üst komşumda cinayet işlemiyor sanıyordum..bu liste uzar gider,çünkü Ailem farketmemişti.Hatırlamıyorum ama sanırım iki hafta kadar sonra Annem ciddi bi anormalik olduğunu anlamış..Beni dr.a götürürken takip edildiğimizi söylüyordum anneme(bazı şeyleri kısım kısım hatırlıyorum).Dr.bi takım ilaçlar verdi ve yaklaşık bi hafta uyudum evde..ve sonra BİPOLAR denen hastalıkla uyandım hayata

of ya canım
aynı şikayerler

Konuyu hortlatcam ama benzer yeni bi konu acip kalabalik etmek istemedim. Gelelim sorunuma..

Bir ay öncesine kadar her gün ağlayan bi daha hiç gulemeyecegimi düşünen, haftalarca evden cikmayan cunku yapacak gücü ve isteği kendimde bulamayan biriydim. Sürekli ölecegimizi bile bile yaşamanin korkunç olduğunu düşünüyordum.
ama son bir aydir ozellikle bu hafta aşırı bi yaşama isteği, her şeye gülen, enerjik biri oldum. "Bi insan nasil mutsuz olabilir ki" diyorum simdi de.

Bu süreçte hicbir tedavi veya destek almadim. Birkac yil once obsesiflikten dolayi prozac kullanmistim ama cok zaman oldu. Su an kpss gibi stresli bi süreç icindeyim ama nedense cok rahatim. Ben ki okul hayatım boyunca akademik başarıyı önemseyen azimli biriydim.

Evet bilgili hanımlar beni aydinlatmanizi bekliyorum. Sizce bu durum normal mi?

Arkadaşlar tek bir doktorun teşhisiyle bipolar oldugunuzu düşünmeyin.Bikaç ayrı psikiyatra gidin.bipolar bozuklul kolay herkesin teşhis koyabileceği bi durum değildir..En çok kullanılan ilacı depakin dir.ama acaip kilo aldırır 15-20 kilo..ağırlaştırır.saç dökülmesi yapar.uykulu gezersiniz..yada zyprexa bunun en iyi ilaçları.ama dediğim gibi doğru teşhis konsun iyi doktor araştırması yapın

hastalıktan kurtulmak kilo almaktan daha önemli bence..aldırıyorsa aldırsın..

meraba...ben de bir manik depresifim..İlaçla tedaviyi 1 sene önce bıraktım. Zordu ama psikanaliz ve sürekli mücadele ile şimdilik çok daha iyiyim. Yaşadıklarımı blogumda yazıyorum. Bu bir reklam değil sadece birazcık faydası olursa çok sevinirim. adresim Uzun süredir bu savaşın içindeyim, sormak istediğiniz her konuda da burdayım. Kendinizi kötü hissetseniz bile sadece yazabilirsiniz. İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…