- 28 Aralık 2024
- 10
- 2
- 1
- Konu Sahibi mermaidsdiary
Senelerdir bipolar tedavisi görüyorum. Uzman ve akademisyen olan bir doktor ile tüp mide sonrası ilaç kullanmaya ikna olmuştum. bana sizi tetiklememesi için ismini vermeyeceğim bazı ilaçlar verdi. Birkaç ay sonra sadece akademisyen olarak ilerleme kararı verdi ve randevu vermedi ama ben tedaviyi bozmadan arada başka doktorlara sorarak ilaçlara devam ettim. Bu süreçte 1.5 yılda 17 kilo aldım. Geçenlerde gittiğim doktor sana niye bu ilaçları yazdılar bu ilaçlar kilo yapar sen tüp midelisin dedi :)) ilacı kesmeye korkuyordum çünkü ulaşamadığım zaman 3 gün uyuyamadım ve uyuşturucu krizine girercesine antipsikotik krizine girdim. Doktor ilacı değiştirerek ilerledi aşırı zor bir geçiş oldu ama yeni ilaçlara geçtim fakat bu defa sorun şu oldu ki bu ilaçlar da her içtiğimde midemi aşırı ağrıttı hatta birinde acillik oldum sabaha kadar. Bende ilaçları bıraktım. Sadece uyku için olan antipsikotiği içiyorum çünkü artık ilaçsız uyuyamıyorum.
Psikiyatri kandan ilacı içip içmediğime bakıyor yani yalan söyleyemiyorum ve engelli raporunu yenilemek için takipte kalmak zorundayım ancak bu ilaçları içmeyi artık istemiyorum. Her şeyi geçtim günde 13 ilaç içiriyorlardı 8e düşürdüler ama hala intihar eder gibi ilaç içmek çok kötü hissettiriyor. İlaçları bıraktığımdan beri eskisinden çok daha dengeli ve iyi de hissediyorum. Bunu psikiyatri ile görüşüp bir atak olmadığı zamanlar ilacı kesmemin bir yolu var mıdır?
Psikiyatri kandan ilacı içip içmediğime bakıyor yani yalan söyleyemiyorum ve engelli raporunu yenilemek için takipte kalmak zorundayım ancak bu ilaçları içmeyi artık istemiyorum. Her şeyi geçtim günde 13 ilaç içiriyorlardı 8e düşürdüler ama hala intihar eder gibi ilaç içmek çok kötü hissettiriyor. İlaçları bıraktığımdan beri eskisinden çok daha dengeli ve iyi de hissediyorum. Bunu psikiyatri ile görüşüp bir atak olmadığı zamanlar ilacı kesmemin bir yolu var mıdır?