bipolar bozukluk

Atak evresi daha kisa ve gecisken diyebiliriz bildigim kadariyla.bir dakika once gulmekten yikiliyorken bir dakika sonra olsemde kurtulsam diye dusunebilir ya da tersi vs

Onlar da olur. Bi turlu cikamaz o duygudan sonrasinda pismanlik. flash beckleri olur ve ani duygu degisimleri asiriliklar vs

merhaba benim de bipolar bozukluğum var 28 yaşındayım. risperdal kullandım şuan sulinex xr kullanıyorum.4 yıldır bu hastalıklayım ve şuan doktorumu değiştirdim yeni doktor depakin yazdı ben de almadım. depakinin etkilerinden bahseder misiniz rica etsem? kötü yan etkileri var mı?

Bipolarsan eğer doktorun dediği 'depakin'i içmek zorundasın.Ne demek almadım? Sonra gelsin ataklar , intiharlar.Hemde bu aylarda yaptığın şey yani ilaçsızlık ne kadar tehlikeli farkında mısın? Hemen git ilacını al biz ne ilaçlarla ne yan etkiler yaşıyoruz ama yine de paşa paşa içiyoruz .
Sulinex'in etken maddesi 'venlafaksin'dir.Anksiyete tedavisinde anti-depresan rolünde kullanılır genellikle.Depresyondan maniye zıplatır bir anda.Bipoların kullanmasını sıkıntılı buldum ben.Özellikle şuanki gibi mevsim geçişinde.
Depakin;valproik asittir.Bipolar bozukluk tedavisinin ana ilaçlarındandır yani.Bünyeye bağlı olarak 'saç dökülmesi,kilo artışı' yapabilir kötü etki olarak.Ama bunların yanında kafanı durultur,uykunu düzenler.

Leponex hakkında bir fikriniz var mı peki?

ben mani evresinden sonra çok derin bi depresyona girmiştim. bunu doktoruma söylediğimdeyse risperdalin uzun süreli kullanımda depresyonu tetiklediğinden bahsetmişti bana. depakinin de böyle depresyon gibi bi yan etkisi olur mu kullandıysanız ya da kullanan tanıdığınız olduysa bana bu konuda bilgi verebilir misiniz?

sizde takıntılar oluyor mu sürekli?

Günaydın.
8 ay bilfiil günde 5000 mg depakin kullandım.Bütün etkilerini de yan etkilerini de biliyorum.
Depakinin depresyona sokma gibi bir yan etkisi olmaz fakat bipoların doğal seyrinde gelen depresif atağa karşı biraz yetersiz bi ilaç bana göre.(Bunlar sadece benim düşüncelerim)Yani maniyi anında bitirir baskılar fakat depresyona karşı güçsüz kalır.Ayrıca maniden sonraki depresyon bipolar 1 hastalarının genelinde olan bi durum.Manide çok fazla yorulan beynin depresyonda kendini dinlenmeye alıyor demişti doktorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…