- 5 Eylül 2016
- 56
- 34
- 3
- 44
- Konu Sahibi Morbidanqel
-
Ayni olsalar niye iki farli ad verilsin?arkadaslar bisey sorcam.borderline ile bipolar ayni midir bilen varmi
Hakketten ya ne bicim soru sormusum ben oyleAyni olsalar niye iki farli ad verilsin?
Atak evresi daha kisa ve gecisken diyebiliriz bildigim kadariyla.bir dakika once gulmekten yikiliyorken bir dakika sonra olsemde kurtulsam diye dusunebilir ya da tersi vsİlk bakışta aynı gibi gözükse de değil. Bildiğim kadarıyla bipolar bozuklukta hastaların atakları oluyor çok mutsuz, çok neşeli ya da çok enerjil / halsiz olmaları gibi ama borderline kişilik bozukluğu atak evresi olmayan bir ruh hali. Yanlış biliyorsam
arkadaşlar düzeltsin.
Kriz anlari ofke nobetlerimi oluyor yoksa baska turlumuAtak evresi daha kisa ve gecisken diyebiliriz bildigim kadariyla.bir dakika once gulmekten yikiliyorken bir dakika sonra olsemde kurtulsam diye dusunebilir ya da tersi vs
sayfada benim gibi bipolar bozukluğu olan var mi ben 22 yasina girecegim ve hastaligimin ciddiyetini yeni anladım üniv hayatımı çok ciddi etkiledi ünive girmem 1 yıl sonra oldu tam 3.sınıftaydım çok güzel gidiyordum zor bir bölüm olmasına ragmen sonbaharın vizeleri cok iyiydi finallerin hiçbirine giremedim. hastanede yattım hastalıgım aglama nöbetleriyle tekrarladı ve bir yılım heba oldu.. 7 yıldır bu ilaçlar yüzünden 30 kilo aldım doktor kullanmak zorunda oldugumu söylüyor neye bulastiysam hep elime yüzüme bulastirdim o yüzden gönül işleriyle uğrasmiyorum okulumu bitirmeden. benimle ayni hastaliga sahip olanlar nelere dikkat etmeliyim suan serequel ve depakin kullanıyorum.
Bipolarsan eğer doktorun dediği 'depakin'i içmek zorundasın.Ne demek almadım? Sonra gelsin ataklar , intiharlar.Hemde bu aylarda yaptığın şey yani ilaçsızlık ne kadar tehlikeli farkında mısın? Hemen git ilacını al biz ne ilaçlarla ne yan etkiler yaşıyoruz ama yine de paşa paşa içiyoruz .merhaba benim de bipolar bozukluğum var 28 yaşındayım. risperdal kullandım şuan sulinex xr kullanıyorum.4 yıldır bu hastalıklayım ve şuan doktorumu değiştirdim yeni doktor depakin yazdı ben de almadım. depakinin etkilerinden bahseder misiniz rica etsem? kötü yan etkileri var mı?
Bipolarsan eğer doktorun dediği 'depakin'i içmek zorundasın.Ne demek almadım? Sonra gelsin ataklar , intiharlar.Hemde bu aylarda yaptığın şey yani ilaçsızlık ne kadar tehlikeli farkında mısın? Hemen git ilacını al biz ne ilaçlarla ne yan etkiler yaşıyoruz ama yine de paşa paşa içiyoruz .
Sulinex'in etken maddesi 'venlafaksin'dir.Anksiyete tedavisinde anti-depresan rolünde kullanılır genellikle.Depresyondan maniye zıplatır bir anda.Bipoların kullanmasını sıkıntılı buldum ben.Özellikle şuanki gibi mevsim geçişinde.
Depakin;valproik asittir.Bipolar bozukluk tedavisinin ana ilaçlarındandır yani.Bünyeye bağlı olarak 'saç dökülmesi,kilo artışı' yapabilir kötü etki olarak.Ama bunların yanında kafanı durultur,uykunu düzenler.
Doktor ya da farmakolog muyum ben ayol ne fikrim olacak ??? Yok fikrim felanLeponex hakkında bir fikriniz var mı peki?
yukarıda bazı ilaçlar ve etken maddeleri hakkında farmakolog gibi yorumlar yapmışsınız o sebeple sordum biliyordur diye :)Doktor ya da farmakolog muyum ben ayol ne fikrim olacak ??? Yok fikrim felan
Bipolarsan eğer doktorun dediği 'depakin'i içmek zorundasın.Ne demek almadım? Sonra gelsin ataklar , intiharlar.Hemde bu aylarda yaptığın şey yani ilaçsızlık ne kadar tehlikeli farkında mısın? Hemen git ilacını al biz ne ilaçlarla ne yan etkiler yaşıyoruz ama yine de paşa paşa içiyoruz .
Sulinex'in etken maddesi 'venlafaksin'dir.Anksiyete tedavisinde anti-depresan rolünde kullanılır genellikle.Depresyondan maniye zıplatır bir anda.Bipoların kullanmasını sıkıntılı buldum ben.Özellikle şuanki gibi mevsim geçişinde.
Depakin;valproik asittir.Bipolar bozukluk tedavisinin ana ilaçlarındandır yani.Bünyeye bağlı olarak 'saç dökülmesi,kilo artışı' yapabilir kötü etki olarak.Ama bunların yanında kafanı durultur,uykunu düzenler.
sizde takıntılar oluyor mu sürekli?ben mani evresinden sonra çok derin bi depresyona girmiştim. bunu doktoruma söylediğimdeyse risperdalin uzun süreli kullanımda depresyonu tetiklediğinden bahsetmişti bana. depakinin de böyle depresyon gibi bi yan etkisi olur mu kullandıysanız ya da kullanan tanıdığınız olduysa bana bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Günaydın.ben mani evresinden sonra çok derin bi depresyona girmiştim. bunu doktoruma söylediğimdeyse risperdalin uzun süreli kullanımda depresyonu tetiklediğinden bahsetmişti bana. depakinin de böyle depresyon gibi bi yan etkisi olur mu kullandıysanız ya da kullanan tanıdığınız olduysa bana bu konuda bilgi verebilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?