bipolar bozukluk

arkadaslar bisey sorcam.borderline ile bipolar ayni midir bilen varmi

Bipolar bozukluk, iki uçlu duygu durum bozukluğu veya manik depresyon olarak da adlandırılan bir hastalıktır. Atak dönemlerinde davranış bozukluğu ve değişikliği gozlemlense de temelde kişilik bozukluğu olarak teşhis edilmez. Bordeline ise bir tur kişilik bozukluğudur. Atak dönemleri olmaz. Surekliligi olan, daha karmaşık bir hastalıktır. Hangisinin tedavisi ve baskilanmasi daha zordur diye sorarsaniz tereddütsüz borderline derim.

Konu sahibi öncelikle hiçbir koşulda ilaclarinizi bırakmayın. İyi hissetseniz dahi bırakmayın. Bu bir hastalık. Tıpkı şeker hastalığı yahut tansiyon hastalığı gibi bir hastalık. Nasıl ki şeker hastaları surekli ilaç kullanip hastalığı kontrol altında tutmak zorunda ise, siz de bunu yapmak zorundasınız. Depresyon veya anksiyete gibi dönemsel bir hastalık değil. Tedavinin amacı, hastalığı kontrol altında tutup depresyon-mani ataklarını hasarsız atlatmayı sağlamak ve normal hayat düzenini sağlamaktır.

Birkaç arkadaş belirtmiş ama ben de söyleyeyim. Özellikle mevsim geçişlerinde terapi ve ilaç kullanımına daha dikkat edin. Kendinizi tanıyin ve iyi gozlemleyin. Davranış değişikliklerinde yahut ruh hali dalgalanmalarinda vakit kaybetmeden doktorunuza gidin.

Hastalik, sadece hayatınızın bir parçası. Yeterli bilgiye sahip olursanız o hayatınıza değil siz ona hukmedersiniz. Bipolar bozukluğa sahip olan her birey normalin ötesinde bir beyin kapasitesine sahiptir. Tam da bu yüzden hastalığı ve kendinizi iyi analiz ederseniz rahatlıkla başa çıkabilirsiniz.

Çok pardon ben yanlış konuya yazmışım hemen cevaplayacapım.

İçsel duygu dengesini koruması adına terapi önemli rol oynar fakat nörotransmitterlerdeki dopamin seratonin noradrenalin seviyesindeki (manilerde daha yüksek depresiflerde düşük) olması nedeniyle de antidepresan kullanması gerekmektedir. Ayrıca antidepresan yanında diyet uygulanabilir kilo almaması adına. Kullandığı ilaç ismini öğrensem daha sağlıklı yorum yapabilirim.

Başlangıçta takip edilen aralıklar bunlar ve hatta bazı hallerde terapi aldıramıyorlar bir süre.
Ancak yeteri kadar gayretle ve içgörü ile antidepresanları bırakabiliyor, sadece depakin-lithuril gibi düzenleyicilerle götürebiliyor durumunu hasta. Aynı şekilde maniyi baskılamak için de vaktinde yapılan bir depo iğne yeterli geliyor.
Yerinizde olsam ilaç adı üzerine yorum yapmam, hastalık tanımları genel ama reçeteler kişiseldir bilirsiniz.
Bire bir takip ettiği doktoru ile konuşulası şeyler bence geri kalanı...

Az çok farmakolojik bilgim var o yüzden soruyorum. Tabiki ilaç bilgisiyle yeterli değil danışan bilgisi de çok önemli. Sosyalleşmek adına çevresine uyum sağmak adına vs destek alması gerekmektedir.

500 mg depakin gunde 2 tane 1 tane serequel xr

500 mg depakin gunde 2 tane 1 tane serequel xr
Depakinin yan etkilerinde kilo artışı görülür. Doktorunuza belirtin ve diyet programı uygulansın. Aslında 7 yıldır kullandığınıza göre şu an yan etkisi görülmemesi lazım. İlaçlarınızı düzenli kullanıyor musunuz? 7 yıldır dozajı değişmedimi?

yok birçok ilaç kullandim lustral, abilify vb.

öncelikle geçmiş olsun. zor bir şey ve ömrünüz boyunca sizinle olacak bir hastalık. ilkbahar aylarında yani havanın agresif olduğu dönemler duygu geçişleri yoğun olur ve riskli zaman dilimleridir. Nasıl bir tip 1 şeker hastası ömür boyu ilaç kullanacak ise siz de muhakkak kullanın iyi olduğunuzu hissettiğiniz anda da bırakmayın çünkü olay zaten çok iyi çok kötü hissetmeniz ve bunu normal süreç olarak görün. ilaç eğer kilo yapıyor ise ilaç değişikliği isteyin yada doktorunuzu değiştirin bir profesöre gidin en az doçent olmalı .umarım halüsinasyon boyutu yoktur. ikinci tavsiyem terapi görmek zorunda olduğunuz davranışçı yada bilişsel terapi görebilirsiniz. bence bilişsel terapi en iyisidir. kilo probleminiz varsa diyetisyenle bu işi yürütmeniz muhakkak ilacınıza göre yeme programı hazırlamalı ve bir spor salonu. stres faktörlerin neler bunu en iyi sen bilirsin. Bir de muhakkak ve en önemlisi nefes egzersizi kursuna katılın.bir yılda yola gelirsin sonra koruyucu tedaviye geçersin. Mutlu günler dileğiyle

Depakin bende de kilo yaptı. 12 kilo aldım. En çok saç dökülmesinden şikayetçiyim aslında.lityum çok ii geldi. Doğru doktor ve tedavi çok önemli

burdaki devlet hastanesinde akupuntur yapılıyormus ona gidecegim spora cok vaktim olmuyor odaklanma sorunu var zaten en iyisi babamla yürüyüş

Depakin bende de kilo yaptı. 12 kilo aldım. En çok saç dökülmesinden şikayetçiyim aslında.lityum çok ii geldi. Doğru doktor ve tedavi çok önemli
bir sey soracagm evlenmeden öncede var mıydı bu hastalık evlilik yapmanizi engelledi mi ya da evlilik yürütmenizi engelliyor mu

Arkadaşlar merhaba ben epilepsi hastayım ve kullandığım ilaç depakin. Depakin kullanırken adet geciktirici haplar, doğum kontrol hapları kullanabiliyor muyuz? Bu konuda bilgisi olan var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Canım bende bipolar hastayım uzun bir süredir ama 1 yıl olmadı bunun üzerine ilaç kullanıyorum Tegretol 400 Cr ve gayet iyiyim doktor en fazla 1 2 yıl dedi 7 yıl çok fazla olmuş bence ve cidden fazla ilaç alıyorsun banada doktorum depakin yazmıştı ama ben içmedim ciddi anlamda yan etkileri var saç dökülmesi ve bi çok yan etki sadece tegretol kullanıyorum sabah yarım akşam 1 bence çok fazla ilaç içme derim şuan evliyim ve çok mutluyum arada öfke şeylerim oluyo tabi ama fazla ilaç çok sakıncalı doktorunla konuş derim 7 yıldır ilaç kullanmana çok şaşırdım cidden depakini önermem ama başka bir doktorada gözük derim

Merhaba öncelikle bende bipolar hastasıyım tegretol kullanıyorum depakin tegretol gibi ilaçları kullanırken böyle haplar kullanılmaz tegretol depakin gibi haplar doğum kontrol hapının etkisini yok ediyor gibi birşey hamile kalma oranın çok yüksek sipral ile korunmanı tavsiye ederim.

Ben de bipolar bozukluk var. Seragual ve lityum kullandım ama artık ilaç kullanmıyorum. Insandan çok şey götürüyor ve çok yoruyor bu hastalık. Hiç bir şey iyi gelmiyor ama açık havaya çıkmaya çalış. Kapatma kendini eve.

ilaç kullanmadan olmazki bu hastalıkta ana ilaç olarak depakin ya da lityumu veriyorlar. depakin ya da lityum olmazsa tekrar atak olabilirmiş doktorum öyle dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…