bipolar bozukluk

Canim merak ediyorum ne gibi belirtiler gördün? Ya bende kendimi bazen tuhaf hissediyorum bi anda çok mutlu bi anda hüzünlü. .ve bazen bi düşünceye kafamı takıyorum bunlar oldu mu sende de?

ilaçlar çok kilo yapıyor.iştah açıyor

Canım bak doktorunla iletişimin çok önemli, sık ilaç değiştirmek ve her sene antidepresan bırakıp-başlamak zorunda kalmak kilo aldırır. Doktorunuzla istişare yapabileceğiniz bir vakit ayarlayın ve bu işi sadece depakin gibi düzenleyicilerle nasıl götürebileceğinizi konuşun. İçgörünüzü geliştirirseniz antidepresan kullanmanız gerekmiyor. Sorun bunu psikiyatra, ihmal etmeyin.

Canim merak ediyorum ne gibi belirtiler gördün? Ya bende kendimi bazen tuhaf hissediyorum bi anda çok mutlu bi anda hüzünlü. .ve bazen bi düşünceye kafamı takıyorum bunlar oldu mu sende de?

Her benzer belirti bipolara işaret değil, bunun tahlilini kendi kendinize yapamazsınız.
Bipolar teşhisi zor bir hastalıktır, doktorlar dahi tanısında hatalara düşebilirken, siz buradaki tarifle bunu çözümleyemezsiniz. Lütfen bir doktora danışın.

Malesef şu internet illeti yüzünden okuduğum her belirtiyi kendim de var saniyorum

Canım mutlaka ilaçlarını aksatmadan kullanmalısın ama sadece bu yeterli değil terapiste gitmen şart

Bence de psikoterapi alin arastiriyorlar kaynagini bulmaya calisiyorlar tetikleyen birsey vardir ayrica en onemlisi ibadetlerinizi aksatmayin kilmiyorsaniz namazini kilin dualarinizi eksik etmeyin ve sifa Allah (cellecelaluhu)tan tevekkul edin atlatirsinkz insaAllah

Bipolar genetik ve beyinde ki bi sıvıdan dolayı olan hastalıktır...panik atak ve anksiyete gibi değildir...öneride bulunan arkadaslar yok dua oku yok kafana takma demekle geçmez bu hastalık... Konu sahibi sana bu teşhisi hastaneye yatırmadan önce nasıl bi mani ya da depresyon atağı geçirdinde bu teşhisi koydular? Bipolar ın tanısı teşhisini koymak hayli zordur diye biliyorum ?

Bu hastalık hakkında bir fikriniz yok ise cidden yorum yapmayın, iyi niyetli yorumlarınız bile kötü sonuçlara yol açabilir.
Psikoteraplik bir şey değil canım bu, bu hastalığın tetikleyicisinin illa psikolojik kaynaklı olması gerekmiyor, basit bir alkol tüketimi vb. şeyler de atağa geçirebilir.

Ayrıca ibadetlerinizi aksatmayın filan da demeyin bu hastalara rica ediyorum; erotomani dönemindeki bir hastayı kısa zamanda manik atak geçirmeye sürüklersiniz belli olmaz.

Vebal alırsınız, bilginiz yoksa, ciddi bir şey bu.

Mazeretiniz varmis madem birsey demeyeyim simdilik...

bipolar olan bir arkadaşım ilaçla birlikte psikoterapiye devam ediyor 1,5 yıldır. adamda müthiş bir dönüşüm var bütün arkadaş grubu olarak gözlemleyebildiğimiz. elbette maddi olarak zorlanıyor ama her şeyinden kısıyor bu psikologa gitmek için. birde doğru bir uzman bulmanız şart. ortalık psikologum diye dolaşan paragöz şarlatanlarla dolu.

Lisedeyken okb idim. Rehberlik hocamiz hipnoz dersleri almisti ve uygulamayi teklif etti. Haftalik seanslar uyguluyoduk ve inanilmaz iyi hissediyodum kendimi. 1 sene icinde de ilaclari kendi istegimle biraktim zaten. Bu tip tedavilere yonlenebilirsiniz. Cok geçmiş olsun

benim bi yakınımda var bu rahatsızlık.ilaç kullanmak şart diye biliyorum dönem dönemde bi sekilde rahatsizlik hissettiğinde ilacın dozunu artirıyo doktorlar.öyleki ayakta uyuyacak hale geliyo manik halleri yatışsın diye.
bu hastalığı fazla hissettiğin duygular tetikliyomuş.fazla üzüntü,fazla mutluluk,fazla kaygı.... bu yakınımıda dini sohbetler cemaatler kötü etkiliyo bu durumda hemen altüst oluyo.
sana tavsiyem ilaclarını kullan aksatırsan hastalığın başlayabilir tekrar ve aşırı özgüven geliyomuş bu durumda ilaç kullanmayı reddediyomuş.öyle öyle hastalık ileri evrelere ulaşıyormuş ve bir süre hastanede yatırıyolar hep uyutuyolar ve uyuşturuyolar resmen.çıktıktan sonrada eski haline dönmesi biraz uzun sürüyor.ayrıca bu bahsettiğim kişide çok zeki.tabiki dua et insanı çok rahatlatan birşey dua.ama ilaclarını düzenli kullan kiloyu derdetme bu kadar kilo verilir. bi kendine gel sınavlarına gir sonra düşünürsun kiloyu

arkadaslar bisey sorcam.borderline ile bipolar ayni midir bilen varmi

İlk bakışta aynı gibi gözükse de değil. Bildiğim kadarıyla bipolar bozuklukta hastaların atakları oluyor çok mutsuz, çok neşeli ya da çok enerjil / halsiz olmaları gibi ama borderline kişilik bozukluğu atak evresi olmayan bir ruh hali. Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin.

aynı benim durumum.

Psikoterapi ilaçların yerini alamaz, ancak bipolar bozukluğun özel ruhsal iç dinamiği nedeniyle vazgeçilmezdir ve özellikle şu açılardan gereklidir

• Yetersiz gelişme gösteren öz ölçütlerin varlığı durumunda başkalarının ölçütlerine aşırı uyumun ifadesi için,
  • Özdeğer kaybı rizikosuna karşı ve depresif örneğin üstesinden gelinmesi için,
  • Depresyonda eziyete ve manide sorumsuzluğa neden olabilecek zaman algılama bozukluklarının ortadan kaldırılması için.
  • Alıntıdır. Gereksiz değil ilaç tedavisiyle paralel gitmeli canım.

Psikoterapilik bir şey değil bu ile "Psikoterapi bu hastalık için yetersizdir ve her şartta kullanılmaz"ı kast ediyorum, alıntıladığım yoruma bakacak olursanız hastalığın fiziki hali zerre düşünülmeden manevi motivasyon ve psikoterapi önerilmiş.

Bunun yetersizliği vurgusu ile yapılmış bir yorum benimki de. Şu an özel talep etmediğiniz takdirde, Türkiye'nin hiçbir yerinde Spect görüntüleme yapmazlar bu hastalara. Oysa ki bu tip psikolojik bozuklukların fiziksel ayağı daha baskındır.

Şu halde ilaç düzenini oturtamamış ve 30 kilo aldığını söyleyen birine, direkt psikoterapiyi öneremezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…