- 27 Ağustos 2014
- 861
- 375
- 323
- Konu Sahibi Morbidanqel
-
ilaçlar çok kilo yapıyor.iştah açıyorGeçmiş olsun ilaçların izi aksatmayin .spor yapsaniz dengeli beslenseniz de mi kg aliyorsunuz
ilaçlar çok kilo yapıyor.iştah açıyor
Canim merak ediyorum ne gibi belirtiler gördün? Ya bende kendimi bazen tuhaf hissediyorum bi anda çok mutlu bi anda hüzünlü. .ve bazen bi düşünceye kafamı takıyorum bunlar oldu mu sende de?
Malesef şu internet illeti yüzünden okuduğum her belirtiyi kendim de var saniyorumCanım bak doktorunla iletişimin çok önemli, sık ilaç değiştirmek ve her sene antidepresan bırakıp-başlamak zorunda kalmak kilo aldırır. Doktorunuzla istişare yapabileceğiniz bir vakit ayarlayın ve bu işi sadece depakin gibi düzenleyicilerle nasıl götürebileceğinizi konuşun. İçgörünüzü geliştirirseniz antidepresan kullanmanız gerekmiyor. Sorun bunu psikiyatra, ihmal etmeyin.
Her benzer belirti bipolara işaret değil, bunun tahlilini kendi kendinize yapamazsınız.
Bipolar teşhisi zor bir hastalıktır, doktorlar dahi tanısında hatalara düşebilirken, siz buradaki tarifle bunu çözümleyemezsiniz. Lütfen bir doktora danışın.
Bence de psikoterapi alin arastiriyorlar kaynagini bulmaya calisiyorlar tetikleyen birsey vardir ayrica en onemlisi ibadetlerinizi aksatmayin kilmiyorsaniz namazini kilin dualarinizi eksik etmeyin ve sifa Allah (cellecelaluhu)tan tevekkul edin atlatirsinkz insaAllahsayfada benim gibi bipolar bozukluğu olan var mi ben 22 yasina girecegim ve hastaligimin ciddiyetini yeni anladım üniv hayatımı çok ciddi etkiledi ünive girmem 1 yıl sonra oldu tam 3.sınıftaydım çok güzel gidiyordum zor bir bölüm olmasına ragmen sonbaharın vizeleri cok iyiydi finallerin hiçbirine giremedim. hastanede yattım hastalıgım aglama nöbetleriyle tekrarladı ve bir yılım heba oldu.. 7 yıldır bu ilaçlar yüzünden 30 kilo aldım doktor kullanmak zorunda oldugumu söylüyor neye bulastiysam hep elime yüzüme bulastirdim o yüzden gönül işleriyle uğrasmiyorum okulumu bitirmeden. benimle ayni hastaliga sahip olanlar nelere dikkat etmeliyim suan serequel ve depakin kullanıyorum.
Bence de psikoterapi alin arastiriyorlar kaynagini bulmaya calisiyorlar tetikleyen birsey vardir ayrica en onemlisi ibadetlerinizi aksatmayin kilmiyorsaniz namazini kilin dualarinizi eksik etmeyin ve sifa Allah (cellecelaluhu)tan tevekkul edin atlatirsinkz insaAllah
Mazeretiniz varmis madem birsey demeyeyim simdilik...Bu hastalık hakkında bir fikriniz yok ise cidden yorum yapmayın, iyi niyetli yorumlarınız bile kötü sonuçlara yol açabilir.
Psikoteraplik bir şey değil canım bu, bu hastalığın tetikleyicisinin illa psikolojik kaynaklı olması gerekmiyor, basit bir alkol tüketimi vb. şeyler de atağa geçirebilir.
Ayrıca ibadetlerinizi aksatmayın filan da demeyin bu hastalara rica ediyorum; erotomani dönemindeki bir hastayı kısa zamanda manik atak geçirmeye sürüklersiniz belli olmaz.
Vebal alırsınız, bilginiz yoksa, ciddi bir şey bu.
doktorlar koydu teshisi. ben bipolar ne onu bile bilmiyordum anlattılar.Bipolar olduğunu nerden anladın peki? Belirtileri neydi?
arkadaslar bisey sorcam.borderline ile bipolar ayni midir bilen varmi
aynı benim durumum.benim bi yakınımda var bu rahatsızlık.ilaç kullanmak şart diye biliyorum dönem dönemde bi sekilde rahatsizlik hissettiğinde ilacın dozunu artirıyo doktorlar.öyleki ayakta uyuyacak hale geliyo manik halleri yatışsın diye.
bu hastalığı fazla hissettiğin duygular tetikliyomuş.fazla üzüntü,fazla mutluluk,fazla kaygı.... bu yakınımıda dini sohbetler cemaatler kötü etkiliyo bu durumda hemen altüst oluyo.
sana tavsiyem ilaclarını kullan aksatırsan hastalığın başlayabilir tekrar ve aşırı özgüven geliyomuş bu durumda ilaç kullanmayı reddediyomuş.öyle öyle hastalık ileri evrelere ulaşıyormuş ve bir süre hastanede yatırıyolar hep uyutuyolar ve uyuşturuyolar resmen.çıktıktan sonrada eski haline dönmesi biraz uzun sürüyor.ayrıca bu bahsettiğim kişide çok zeki.tabiki dua et insanı çok rahatlatan birşey dua.ama ilaclarını düzenli kullan kiloyu derdetme bu kadar kilo verilir. bi kendine gel sınavlarına gir sonra düşünürsun kiloyu
Psikoterapi ilaçların yerini alamaz, ancak bipolar bozukluğun özel ruhsal iç dinamiği nedeniyle vazgeçilmezdir ve özellikle şu açılardan gereklidirBu hastalık hakkında bir fikriniz yok ise cidden yorum yapmayın, iyi niyetli yorumlarınız bile kötü sonuçlara yol açabilir.
Psikoteraplik bir şey değil canım bu, bu hastalığın tetikleyicisinin illa psikolojik kaynaklı olması gerekmiyor, basit bir alkol tüketimi vb. şeyler de atağa geçirebilir.
Ayrıca ibadetlerinizi aksatmayın filan da demeyin bu hastalara rica ediyorum; erotomani dönemindeki bir hastayı kısa zamanda manik atak geçirmeye sürüklersiniz belli olmaz.
Vebal alırsınız, bilginiz yoksa, ciddi bir şey bu.
Psikoterapi ilaçların yerini alamaz, ancak bipolar bozukluğun özel ruhsal iç dinamiği nedeniyle vazgeçilmezdir ve özellikle şu açılardan gereklidir
- Yetersiz gelişme gösteren öz ölçütlerin varlığı durumunda başkalarının ölçütlerine aşırı uyumun ifadesi için,
- Özdeğer kaybı rizikosuna karşı ve depresif örneğin üstesinden gelinmesi için,
- Depresyonda eziyete ve manide sorumsuzluğa neden olabilecek zaman algılama bozukluklarının ortadan kaldırılması için.
- Alıntıdır. Gereksiz değil ilaç tedavisiyle paralel gitmeli canım. Ayrıca alkol sorunlarıyla da ilgileniyoruz
Psikoterapi ilaçların yerini alamaz, ancak bipolar bozukluğun özel ruhsal iç dinamiği nedeniyle vazgeçilmezdir ve özellikle şu açılardan gereklidir
- Yetersiz gelişme gösteren öz ölçütlerin varlığı durumunda başkalarının ölçütlerine aşırı uyumun ifadesi için,
- Özdeğer kaybı rizikosuna karşı ve depresif örneğin üstesinden gelinmesi için,
- Depresyonda eziyete ve manide sorumsuzluğa neden olabilecek zaman algılama bozukluklarının ortadan kaldırılması için.
- Alıntıdır. Gereksiz değil ilaç tedavisiyle paralel gitmeli canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?