bipolar bozukluk

Morbidanqel

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
861
375
323
sayfada benim gibi bipolar bozukluğu olan var mi ben 22 yasina girecegim ve hastaligimin ciddiyetini yeni anladım üniv hayatımı çok ciddi etkiledi ünive girmem 1 yıl sonra oldu tam 3.sınıftaydım çok güzel gidiyordum zor bir bölüm olmasına ragmen sonbaharın vizeleri cok iyiydi finallerin hiçbirine giremedim. hastanede yattım hastalıgım aglama nöbetleriyle tekrarladı ve bir yılım heba oldu.. 7 yıldır bu ilaçlar yüzünden 30 kilo aldım doktor kullanmak zorunda oldugumu söylüyor neye bulastiysam hep elime yüzüme bulastirdim o yüzden gönül işleriyle uğrasmiyorum okulumu bitirmeden. benimle ayni hastaliga sahip olanlar nelere dikkat etmeliyim suan serequel ve depakin kullanıyorum.

Bende uzun süre panik atak ve okb ile mücadele ettim halada iyileşmiş değilim tam olarak.sakın herşey sende biter ilaç falan kullanma diyenlere bakma yaşamayan asla asla asla bilemez hatta yaşamayan yorum bile yapmasın.ilaç kullanman gerekiyorsa kullanmalısın çünkü bu rahatsızlıklarda beyindeki hormon eksikliğinden.arada hafifliyor geçer gibi oluyor ama malesef ömür boyu mücadele etmemizi gerektiren bir rahatsızlık.hamileliğim biter bitmez ilaç bende kullanıcam malesef şuan bile şurup içiyorum.elimizde olan bişey değil.

Depakine devam et, günlük 2 ya da 3 vermiştir doktorun zaten,
baharlarda maniye giriyorsan, sonbahar ve ilkbahar zamanları kontrollü olarak antidepresan almayı azalt ki roket etkisi yaşama.

Aç, hastalığını sağlam kaynaklardan oku, doktoruna anlattır, bilenlere sor vb. mutlaka en ince ayrıntısına kadar, gerekirse ortalama bir doktordan çok daha iyi tanı. Tanı ki ne ile uğraştığını anla ve içgörünü geliştir.

Rutin hayata alış, uyku ve beslenme düzenin mutlaka olmalı. Kendine öyle bir biyo-saat kur ki dışına kaymaya başladığında depresyon mu geliyor mani mi geliyor hemen fark edebil. Geç yatma, gece uykusuz kalma, akşam en geç 1de uyumuş ol mesela, ne olur ne olmaz durumları için doktorunun tavsiye ettiği bir uyku ilacı buzdolabında dursun ve uyku açan şeylerden belli bir saatten sonra uzak dur.

Öğünlerini sabitle, mutlaka kahvaltını 9-10a kadar yapmış ol. Hep aynı saatlerde yemek yemeye çalış. Bunu yap ki iştah değişimlerini kolay gözlemle.

Bu hastalık geçmiyor ama kontrol edilebiliyor. Bazı zevklerinden vazgeçeceksin ve rutin bir hayat yaşayacaksın.
Ve emin ol, aşılabilir bir şey, eski hayatına kavuşacaksın.

ilaç şart teyzemden biliyorum kanda lityum değeri düşüyor dengelenmesi için maalesef

Hayır, kandaki lityum değeri bipolar hastalarında da normal, değer düşüklüğü yaşanmıyor.
Doktorlar sadece lityum oranını normal üstü arttırarak atak ortamı oluşma riskini düşürüyor.
Suni bir korunaklı bölge ayarlıyorlar yani.

Bu yüzden her 20 günde bir kan tahlili isteniyor, yüksek dozdan hasta zehirlenmesin diye.

ilaçlarını düzenli kullanman şart
öncelikle kendine bir doktor belirle hep ona git
teyzemin yaptığı hataydı: ilaçları alıp kendini iyi hissettiği bi zaman nasılsa iyiyim ben ya deyip ilaçları bıraktı mahvoldu..o yüzden ne kadar iyi hissedersen hisset doktorsuz ne ilaç al ne ilaç bırak..
ikincisi zaten rutin doktor kontrolün vardır ama mevsim geçişlerinde atakların olma olasılığı yüksektir kendini gözlemle tuhaflık hissedersen hemen doktora git bazen ilaçların dozunun düşürülmesi bazen artırılması gerekiyor çünkü
üçüncüsü çevrendekilere söyleme hastalığını ama evlenecğein zaman bunu karşındakine belirtmen gerek çünkü genetik yatkınlık isteyen bir hastalık
başka bir şey gelmedi aklıma başetmesi zor biliyorum ama başarabileceğine eminim
tek yapman gereken sabırlı davranmak ve kötü hissettiğinde ümitsizliğe kapılmamak iyi hissettiğinde tedaviyi boşlamamak

aklımda yanlış kalmış o halde
teşekkürler detaylı bilgilendirme için
sonuçta ilaç şart

psikoterapi alın.
ilaç ilaç nereye kadar.
Ilac ilac omrunun sonuna kadar Allah korusun bipolarin sonu tedavisi aksarsa sizofreni.
M Morbidanqel sizde caninizi sıkmayin ilac kullanmanuz sart birakmayi dahi dusunmeyin dahada iyi olacaksiniz umarim suan universite stresi hayat sartlarida etkiliyordur sizi hep mutlu olmaya bakin kiloda kolay siz once mezun olun ben sizi zayiflatirim

Bipolar bozukluk veya manik depresif hastalık (daha da eski ismiyle manik depresyon), bütün dünyada her 50 kişiden birini etkileyen (yâni %2), dolayısıyla da nisbeten sık görülen bir bozukluktur. Bipolar bozukluğu olan kişi, sıklıkla duygudurumunda aşırı yükselmelerden (duygudurum yükselmesi veya mani) çöküşlere (depresyon) ve yine yükselmelere dönüşen ve çoğu zaman aralarda normâl duygudurum dönemleri bulunan dalgalanmalar yaşar.

http://www.turkpsikiyatri.org/blog/2012/01/28/bipolar-bozukluk-nedir/

Allah sifa versin oncelikle
Benim annemde bipolar tam 15 yildir
Hep dr kontrolunde
Bir iki kere kafasina gore ilaclarini birakti geri geldi hastaligi basa dondu atak gecirdi cok zor bi hastalik cok cektik
Sakin ama sakin dr kontrolunden vazgecme ve ilaclarini saati saatine al
Zamanla dozlari dusebilir kendini iyi hissedikce

teşekkür ederim hem hastalık hemde ilköğretim mat öğretmenlıgi ne kadar zor oldugunu siz dusunun. hep arkadaslarim son sinifa gectiler benden dusuk not olanlar ben beklemedeyim aynaya bile bakamiyorum 60 kilodan 90 kiloya vurdum. 70 kilo ya duserim belki diye burda devlet hastanesinde akupuntura baslayacagm.yurtta kaliyordum yurt ortami cok kotu diye ailemle eve ciktik odaklanma sorunum var ciddi bir sekilde karamsarlik.

Bipolar olduğunu nerden anladın peki? Belirtileri neydi?

Babam ve dedem bipolar. Benim de beynimin sağ tarafında kist çıktı. Duygu durum bozukluğu yaratıyor. Seninki gibi ciddi bir şey yaşamadım. Ama mevsim geçişleri hep zordur. Spor yap. Yoga pilates meditasyon çok faydası oluyor.kilo vermene de faydası olur.
Okul önemli evet ama derslerden kalırsan da canın sağolsun. Her şeyini ona endeksleme. Karşına seveceğin biri çıkarsa kendini geri çekme hastalığın yüzünden.

Bipolar olduğunu nerden anladın peki? Belirtileri neydi?
2009 da psikiyatriste gitmistik cok küçükken içedönüğüm diye sosyal fobi anksiyete teshisi konuldu. sonra bipolar oldugumu bu hastaneye yattıgmda anladim iyi bir doktora gtmk gerek kesinlikle kimi zaman para harcama istegi kimi zaman hicbir sey istememe bu dengesiz olan benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…