- 27 Eylül 2023
- 1.103
- -43
- 38
- Konu Sahibi falwlessone1
-
hekimler daha iyi bilir tabi canım ama bazı dönemler aşırı depresyonda bazı dönemler çok mutlu aşırı harcama yapan sorumsuz takılan biri misinArkadaşlar anlamadığım bir nokta var ki:
Bir psikiyatrist doktor daha 10 dk bile konuşmadan bana bipolarsın derken bir doçent psikiyatrist hanımefendi 2 kere çağırıp 1 ay arayla,ben patolojik bir şey göremiyorum isterse bir psikologla gorusebilir diyor.
Sorun kimde?
Kendimi tanitayim 19 yasindayim ve 2 yıl önce bipolar tip 1 teshisi kondu.
Genel ozelliklerim hayal gücüm çok geniş,yazma konusunda basariliyim,7.siniftan önce çok çalışkan ve basariliydim akademik hayatımda sonrasinda derslere ilgim neredeyse sıfırlandı.
3 Türkiye 1.ligim vardı.Ikisi 3. biri 8.sinifta.
7.sinif ve sonrasında derslere ilgimin sifirlanmasinda bipolar etkili olmuş olabilir mi?
Şu an sorumsuzum hatta uzun zamandır mezuna kaldığım halde ders çalışmıyorum mesela.hekimler daha iyi bilir tabi canım ama bazı dönemler aşırı depresyonda bazı dönemler çok mutlu aşırı harcama yapan sorumsuz takılan biri misin
İlaçları kullanmadigimda öfkeli oluyorum ve sanki kötü biriymişim gibi davranıyorum.anlık durum değişimleri öfke kontrolsüzlüğü depresif hallerdeyken bi anda mutluluk değişik haller. bir doktora daha görünün bence.
Bilemiyorum ki ama olabilir.Cunku bana çok zekisin diyorlar ama 85.45 ortalamayla bitirdim liseyi.bence sende dehb olabilir
bu açıdan değerlendirdin mi?
oğlum da dehbli ve benziyorsunuz
Prof dr Kayihan Oğuz Karamustafaliogluna randevum var 12 gün sonra.Tesekkurler yine de.Eger imkaniniz var ise Prof.Dr.Selcuk Aslan'i oneririm. Benim en yakinim bipolar teshisli ve hayatimizi Selcuk bey kurtardi diyebilirim.
oğlum da hem üstün zekalı hem dehbliBilemiyorum ki ama olabilir.Cunku bana çok zekisin diyorlar ama 85.45 ortalamayla bitirdim liseyi.
Bunu da gideceğim profesore söyleyeceğim.Bakalim ne olacak?oğlum da hem üstün zekalı hem dehbli
poransiyelini yeterince gösteremiyor
deneme sınavında mesela 7,8 yanlış yapıor ama hep dikkatten .
ilaç kullanıyoruz baya olumlu etkisi var
ilaç kullanmayınca argo,küfür,hırçınlık,agresiflik ve ödev yapmak istememe,sıkılma,odaklanma sorunları oluyor
sana benziyor
Ha bu arada hangi ilaçları kullanıyor?Bunu da gideceğim profesore söyleyeceğim.Bakalim ne olacak?
12 gün sonra zaten net teşhis için bir profesore gidicem.Burda yazmış olduklarınızla kimse size teşhis koyamaz yapılan yorumlardan etkilenip tedavinizi zarar verebilirsiniz yakınım bipolar lütfen siz doktorunuzu dinleyin
85 de çok büyük bir ortama değil zeki olabilirsiniz de bunlarla hastalık arasındaki bağlantıyı da kuramadım benBilemiyorum ki ama olabilir.Cunku bana çok zekisin diyorlar ama 85.45 ortalamayla bitirdim liseyi.
Dönem dönem insan bu hallere girebiliyor regl dönemi yaklaştığında ya da haberleri izlediğinde ya da çevresinde olumsuz bir olay duyduğunda hatta ve hatta geçmişte bilinçaltında kalmış olumsuz yaşadığı şeyleri bile düşünüp bu tarz bir hayata karşı soğuma olabiliyor bunlarla hemen teşhis koyamayız genel ve uzun süren bir değerlendirme gerekiyor doktor takibindeŞu an sorumsuzum hatta uzun zamandır mezuna kaldığım halde ders çalışmıyorum mesela.
Sanki hiçbir şey yapmak istemiyorum bu dünyadan içim soğumuş gibi davranıyorum.
Bipolar vb.psikiyatrik rahatsızlıklar zeka kullanımını olumsuz etkiliyormuş.O yüzden belirttim.Ornegin bipolar limbik sistemi etkiliyor.Bne de diyorum ki prefrontal lobun kullanması gereken enerjiyi limbik sistem mi kullanıyor acaba?85 de çok büyük bir ortama değil zeki olabilirsiniz de bunlarla hastalık arasındaki bağlantıyı da kuramadım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?