• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bipolar biri ile sevgili olur musunuz?

melissaon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2024
54
-6
1
22
Yıllar önce bipolar teşhisi konulmuş fakat tedaviyi reddeden ilaç kullanmayan, sık sık atak yaşayan bir erkek ile sevgili olmak sizce doğru mu? Eğer sevgili olursak beraber hastalığın üstesinden gelinebilir mi yoksa kendim için daha kötü mü olur fikir verebilir misiniz?

Yıllar önce bipolar teşhisi konulmuş fakat tedaviyi reddeden ilaç kullanmayan, sık sık atak yaşayan bir erkek ile sevgili olmak sizce doğru mu? Eğer sevgili olursak beraber hastalığın üstesinden gelinebilir mi yoksa kendim için daha kötü mü olur fikir verebilir misiniz?
boşver

Deli olursun birak

Sence doğru mu? Yani neyin üstesinden gelmeyi planlıyorsunuz, siz doktor musunuz? Ailesinin ikna edemediğini siz mi ikna edeceksiniz? Neden peki bu kadar mı değersiz hayatın

Sence doğru mu? Yani neyin üstesinden gelmeyi planlıyorsunuz, siz doktor musunuz? Ailesinin ikna edemediğini siz mi ikna edeceksiniz? Neden peki bu kadar mı değersiz hayatın
Annesi babası yok ki çocuk yurdunda büyümüş o yüzden biraz da yardım etmek gibi. Sizce bu yanlış bir karar mı?

Annesi babası yok ki çocuk yurdunda büyümüş o yüzden biraz da yardım etmek gibi. Sizce bu yanlış bir karar mı?
Yanlış karar iyileşmek insanın içinden gelecek. Bipolar zor bir rahatsızlıktır. Siz tammül edecek kadar güçlü müsünüz? Yaşınız kaç

Tedaviyi reddediyorsa alevli dönemleri çok zor olur. Sağlıklı bir ilişki kurulmaz. Tedaviyi reddetmesi çok büyük sorun. Ama tedavi olduğu sürece sorun olmaz. Zaten belli süre sonra atak geçirmeyi tetikledikleri şeyleri öğreniyorlar onlardan uzak durup hemen doktoruna gidiyorlar ilaçla düzene giriyorlar.

Tahammül edebilecek misiniz ? Duygusal bakmayın birde hassas bir yapıdayım demissiniz. Kimseyi iyilestirmekle mükellef değilsiniz bırakın kendi tedavi olsun iyileşsin.

Ayy bayılıyorum bu kafa modeline. Hee beraber üstesinden gelirsiniz 😂grip değil bu ciddi bir problem.

Bu tür rahatsızlıklar hasta için değil de hasta yakını için zor çünkü çoğu atak dönemi hatırlamıyor bile ama siz maalesef her şeyi hatırlayacaksınız kolay bir şey değil

arkadaşım öncelikle merhaba sadece sorunu okudum genç bi arkadaşımızsan eğer sakın öyle bir hataya düşme hayatını karartırsın. Annem ve babam psikiyatrik hasta ve 31 yaşındayım 8 yaşından beri uğraşıyorum. Tabi ki boşandılar babam bipolar ve ne annem ne ben umurunda olmadık. Bipolar iyileşmez bu kronik bir hastalık aksini iddia edene de sakın inanma. Çocuk kucağında annenin evine dönmeyi ve tek başına çocuğuna bakmak için çabalamayı göze alırım diyorsan sen bilirsin tabi

Değil.

arkadaşım öncelikle merhaba sadece sorunu okudum genç bi arkadaşımızsan eğer sakın öyle bir hataya düşme hayatını karartırsın. Annem ve babam psikiyatrik hasta ve 31 yaşındayım 8 yaşından beri uğraşıyorum. Tabi ki boşandılar babam bipolar ve ne annem ne ben umurunda olmadık. Bipolar iyileşmez bu kronik bir hastalık aksini iddia edene de sakın inanma. Çocuk kucağında annenin evine dönmeyi ve tek başına çocuğuna bakmak için çabalamayı göze alırım diyorsan sen bilirsin tabi
He bir de önemli değil bende kafayı sıyırırım hep beraber delirirz diyorsan da sen bilirsin

Tedaviyi reddetme sanırım hepsinde var...Karşımda 50 yasında birinin 4 yaşında çocuk gibi zıpladıgını gördüm...

Tutup zorlada götüremıyorsun seni öyle bir aşağılıyor öyle manipüle ediyor ki artık bıkıyorsun...

Atak zamanları var..Savurganlık zamanları mesela...Bi de tam özür raporuda alamayınca kafasına göre çek senet eve koltuk yıgmalar...

Kazandıgı parayı aptalca yerlere vermeler...Ee bu durumundan yararlanmak ısteyen akrabalar...

Saymakla bitmez...Ancak ağlata ağlata bir şekılde hastaneye götürüp doktora rica edeceksin yatsın diye..

O zaman 6 ay normal sen ben gibi oluyorlar sonra yine başa sarmaca...

Ben hasta değilim ilaç kullanmam..Ben hasta değilim iğne vurdurmam ya da vurdurdum yalanı...

Sana diyorum ki; lütfen saçmalama....

Back