Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim oğlum da 5 aylık ama hala 2-3 parmak açıklık var,tam olarak kapalı değil.devit 3 veriyormusun,günde kaç defa?bazı bebeklerde devit kullanımı da bıngıldağın erken kapanmasına neden oluyor diye duymuştum.ben günde 1 defa 3 damla veriyorum.kızlar bebısleınızın bıngıldakalrı ne zman kapandı .. bızımkı 5 aylık sankı kapandı gıbı erken degıl mı
kafasının on tarfındakı yumusaklık gıttı gıbı eskısı gıbı degıll .. saglık ocagına gtrup göstreyım evt belkı devitten olabılırartekscım yanlışın olması lazım kapanması ımkansız dıye dusunuyorum bu ayda ustelık arkadas kapanmaması sorun demıs doğruda erken kapanmamasıda ap ayrı bır sorun ensesındekı kapanır evette kafasının ortasındakı zamanında kapanması en sağlıklısı bundan sonrası uzman tv ıden alıntıdır Eğer bebeğin kafatası kemikleri birbirine iyice yapışık olursa bu kanaldan geçmesi mümkün olmaz. Bu nedenle bebeğin kafasının üst tarafında, dört parça kafatası kemiğinin henüz birbirine birleşmediği yumuşak bir kesim (bıngıldak) vardır.
Bıngıldak normal şartlarda bebek 8 ile 18 aylık arasındayken kaybolur yani kapanır. Bıngıldağın kapanmasının nedeni kafatası kemiklerinin kaynamış olmasıdır.
Her bebekte bıngıldak büyüklüğü değişiktir. Genellikle geniş bıngıldaklar daha geç kapanır. Kimi bebekte doğumdan 9 ay sonra kafatası kemikleri birleşirken, kimi bebeklerde ancak 2 yaşına gelince bıngıldak kaybolur.
Eğer bıngıldak çocuk 2 yaşını geçmiş olmasına rağmen hâlâ yok olmamışsa bir doktora başvurmak gerekir. Aynı şekilde bıngıldağın erken (ilk aylarda) kaybolması da anormallik olduğuna işaret eder.
eyvah eyvah,
benim götrdüğüm sağlık ocağındaki doktor deviti günde 8 damlaya kadar verebilirsin demişti..
bende günde 6 damla veriyordum. bebişim daha 27 günlük...
hata mı etmişim..
bu devit normalde kaç damla verilmeli...gaz ilaçlarını da kaça damlaya kadar kullanabilriz? ben zincoyu kullanıyorum, bunu kullanan varmı?
eyvah eyvah,
benim götrdüğüm sağlık ocağındaki doktor deviti günde 8 damlaya kadar verebilirsin demişti..
Bende günde 6 damla veriyordum. Bebişim daha 27 günlük...
Hata mı etmişim..
Bu devit normalde kaç damla verilmeli...gaz ilaçlarını da kaça damlaya kadar kullanabilriz? Ben zincoyu kullanıyorum, bunu kullanan varmı?
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
ama kafama takılan bişey oldu?
bıngıldağın kapanıp kapanmadığını nasıl ölçüyorsunuz?
ben anlamadım da