Çocuk Hastalıkları bıngıldağın erken kapanmaya başlaması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım bıngıldak erken kapanırsa kafa çapını sureklı olcuyorlar
annıs canım ıkı gozunun ortasından yukarı dogru elınle cıkarsan kafasındakı boşlugu gorursun canım

selam benimde 3 aylık kızım var son kontrolunde dr bıngıldağının kapaşı olduğunu,devit3ü kesmemizi söyledi ne yapacağımızı bilemiyoruz bu konuda bilgisi olan var mı?

bıngıldak kapanınca kafa cevresını olcuyorlar
kafa cevresı buyuyormu dıye..

bazı bebeklerın erken kapanıyor bazıların gecc

kizlar benim bebegim yok basligi tesadüfen okudum...

benim kuzenimin oglu efedede bingildagin erken kapanma sorunu yasanmisti ve onda malesef ameliyat etmek zorunda kaldilar

dogum sirasinda bebegin basini fazlami skmslar nolmus anlamadim orasini tam ama bebek 2-3 aylikken bingildak erken kapaniyo denildi ve eger düzelmezse ameliyat sart dediler

bingildagin kapanmasi suan icin bi sorun cikarmaz ama 2-3 yaslarinda cocugun zihinsel gelisiminde zararli olabilir dedi doktorlar

efe 6-7 aylik olana kadar beklediler ve bi düzelme olminca mecburen ameliyata aldilar ve cok kötü bi ameliyatti Allahim bütün bebekleri korusun her bebegin kaldirabilecegi bi ameliyat diil :1no2:

tam detaylari bilmiyorum ama kafa tasini kirip yapmislar ameliyati ve baya uzun sürmüs

efe ameliyata girmeden önce kuzenime ameliyatin riskli olmadigini ama bebegin narkosu kaldiramiyabilceni söylediler...

herseye hazirlikli ol bebegini kaybedebilirsin demislerdi

sükür hic bi sorun cikmadi ve bebisimiz suan cok saglikli nazar degmesin ama narkosa dayanamicak diye cok korktuk

bide biz ameliyat sonrasi efe aci duymaya baslinca zor olur diyoduk ama hic aglamadi bile.. kafasida cok uzun süre sarili kaldi ama onu bile cikarmaya calismadi cok uslu durdu kuzum ya Allahim bidaha böyle bise yasatmasin kuzenimin teldeki sesi hala kulaklarimda nasi agliyodu :1no2:

cnm çok uzuldum gecmış olsun

benim bebeğim de 2 aylık bıngıldağı 0.5 dediler bende çok korkuyorum kafası büyüyor şimdilik sorun yok
muş

Arkadaşlar bıngıldagın erken kapanması ile ilgili sorun yaşayanlarda son durum nedir? Cevap yazınız lütfen...

arkadaşlar; bütün yazıları okudum kah korktum kah rahatladım.

kızım 1aylık oldu bugün aşısı için sağlık ocağına gittik kontrolde doktor bılgıldağının küçük olduğunu söyledi ne oluğunu bilmediğim için endişem çok olmadı ama şimdi araştırdıkça iyice korkmaya başladım yarın çocuk doktoruna gideceğiz bakalım ne diycek inşallah birşey çıkmaz.

hepinize çok geçmiş olsun hanımlar

NevGuL merhaba

bana bu amelıyat ıle ılgılı ulaşmanız mumkun mu? ben sıze ozel mesaj atamıyorum sız bna mesaj atıp telefon yada maıl adresı verırmısınız
tesekkur ederım

NevGuL merhaba

bana bu amelıyat ıle ılgılı ulaşmanız mumkun mu? ben sıze ozel mesaj atamıyorum sız bna mesaj atıp telefon yada maıl adresı verırmısınız
tesekkur ederım

bende merak ediyorum kimse sonrasını yazmamış ameliyatı yazmamış size ulaşmak isterim

merhaba arkadaşlar; öncesinde çocuk hemşireliği de yaptığımdan iyi dinleyin
1 -bıngıldak kafa çevresi büyümesinde önemlidir fakat erken kapanması illede kafa çevresi küçük olacak demek değildir
2- bunu sorduğum için biliyorum, eskiden bende kesin derdim ama devit kesilmez, çünkü hergün verilen doz düşük doz
3- kafa çevresinin küçük yada büyük olması sıklıkla ana, babadan oluyormuş
dolayısıyla iyi doktor takibi önemli, çok nadiren kafa çevresi küçük olanlar ameliyat oluyor; soru işareti olursa zaten beyin cerrahına gözükmek gerkir
öptüm hepinizi

evet elle muayene yaplıyor ve kaç cm olduğu anlaşılıyor, sağlık ocaklarında fazla bastırıyolar muayenede ama dr lar daha iyi anlıyor bence, erken kapanıyorsa bıngıldak davit3 kesmek ya da azaltmak gerekiyor. Allah hepimizin bebeğine doğru ve zamanında gelişim nasip etsin...

benim bebeğimde 23 aylık fakat bıngıldağı hala kapnamadı ama çok küçük bir nohut büyüklüğünde sanki çok az.ama ben tedirginim 3 4 ay önce doktora götürdümde doktor yapısal olabilir dedi.herşeyi normal görünüyor şu anda dedi.,babasının kafası büyükse ondan da olabilir dedi çünkü kafaları büyüğk olan çocukların ki geç kapanabiliyormuş.hiç bir test falanda istemedi.sizce normal midir

Bebğim 35 günlük ,bıngıldağı 1 cm doktor baş gelişimi normal benim için önemli olan bu dedi ama ne bilim korktum yinede :/ off allah yardımcımız olsun

merhaba arkadaşlar
bizim gibi bu konuda sıkıntı yaşamış veya yaşayan arkadaşlar var mı
yardımcı olur ve bilgilendirir misiniz
bebeğimiz bıngıldağı kapalı doğdu,şu an 1 cm ve 1 aylık
sizin süreçleriniz nasıl gitti

Bebğim 35 günlük ,bıngıldağı 1 cm doktor baş gelişimi normal benim için önemli olan bu dedi ama ne bilim korktum yinede :/ off allah yardımcımız olsun
Merhaba bnm bebeğim 2 aylık bıngıldağı kapanmak üzere sizde son durum nedir acaba cevap yazarsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…