• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi Bindallı giymek istemeyenler buraya :)

makres

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
75
4
96
İstanbul
kızlarr fikirlerinize ihtiyacım varrr eylülde dügünüm var kapıda yapıcaz.. ama sorun şu ki ben bindallı giymek istemiyorumm.. kırmızı siyah karışımı elbise giymek istiyorumm.. tohafmı olurr bindallı giymemem.. bide boşa masraf gbi geliyoo. alsamda belki sadece 20 daka falan giyicem. sonra yine abiye giyicemm.. napmalıyım sizce.. istabulda olucak kına gecesiii

İstemiyorsan giymek zorunda değilsin ki.. Bende giymeyeceğim, düğün kına bir olacak. Gelinliğin üzerine Demet Akalın'ın ki gibi bir kırmızı ceket giymeyi düşünüyorum. Sende elbisenin üstüne kırmızı bolero ya da ceket atabilirsin.:31:

benimde kapıda olcak ama yarım saatliğinede olsa bindallıdan vazgeçmem.hem abiye aldıracağım hemde bindallı.
bence sende giy canım. sonuçta abiyeyi bi şekilde herhangi bir nişan,düğün vs de giyebiliriz ama bindallıyı bir daha asla giyemezsin.ayrıca ne bileyim ben herkese çok yakıştırıyorum bindallıyı

almayı düşüdügüm elbiseyi çok begendim tam kınalık bence .. int. bulabilirsem gösteriyim sizede resmini.. üstüne ceket giyersemm igrençolur gbi geliyo düşündümde şimdi siz diyincee.. kırmızı tülbent olabilir kına bitimindee olmazmı

benimde kapıda olcak ama yarım saatliğinede olsa bindallıdan vazgeçmem.hem abiye aldıracağım hemde bindallı.
bence sende giy canım. sonuçta abiyeyi bi şekilde herhangi bir nişan,düğün vs de giyebiliriz ama bindallıyı bir daha asla giyemezsin.ayrıca ne bileyim ben herkese çok yakıştırıyorum bindallıyı

bindallı alırsamda çok sade olmalı. çok kargaşa geliyo bana bu bindallı çok şataftlı gbii.. alamyı düşündügün bindallının resmi varsa gösteririmisin. bi model varmı kafanda

Olabilir elbette, sonuçta illa böyle olacak diye bir şey yok. Ben elbisenizi görmediğim için böyle bir örnek verdim.

Gelinliğini aldın sanırım değil mi?
Bir arkadaşım gelinliğini diktiriyor bir gelinlikçiye, kına konusunda yeri ayarlamıştı falan konuşurken dedi ki "kına kıyafetimi gelinlikçi veriyor, kiralama ücreti de almayacak ama gelinliği teslim ederken onu da iade edeceğim"...
Bir diğer konuda ben geçende bir yere sordum kına kıyafetlerinin kirası o kadar büyük meblalar değil. Belki düşünebilirsin diye söylemek istedim...

Ayrıca, kına yakılırken giyiliyor sadece bindallı, o yüzden bende vazgeçmem sanırım bundan.
Sonuçta bir gelenek, dediğin gibi aşırı masraftan kaçınmak için veya istemediğin için olmasa da olur.
ama karşı taraf bu konuda ne düşünüyor onu da bilmen gerekir. belki onlar giymeni isterler, hani adet yerini bulsun diye... :34:

Hayırlı uğurlu olsun canım şimdiden.
Her ne olursa olsun, çok mutlu olun inşallah!
Sen gönlünden nasıl geçiyorsa öyle davran, nasılsa gün senin günün olacak... :16:

bindallı alırsamda çok sade olmalı. çok kargaşa geliyo bana bu bindallı çok şataftlı gbii.. alamyı düşündügün bindallının resmi varsa gösteririmisin. bi model varmı kafanda

canım evet aklımda bikaç model var ama sen beğenmezsin çünkü ben şatafat severim:1: hayatta bir kere yaşanacak şey bunlar deyip sadelikten kaçınırım.
bu arada mutlaka fesli olsun istiyorum:17:

Gelinliğini aldın sanırım değil mi?
Bir arkadaşım gelinliğini diktiriyor bir gelinlikçiye, kına konusunda yeri ayarlamıştı falan konuşurken dedi ki "kına kıyafetimi gelinlikçi veriyor, kiralama ücreti de almayacak ama gelinliği teslim ederken onu da iade edeceğim"...
Bir diğer konuda ben geçende bir yere sordum kına kıyafetlerinin kirası o kadar büyük meblalar değil. Belki düşünebilirsin diye söylemek istedim...

Ayrıca, kına yakılırken giyiliyor sadece bindallı, o yüzden bende vazgeçmem sanırım bundan.
Sonuçta bir gelenek, dediğin gibi aşırı masraftan kaçınmak için veya istemediğin için olmasa da olur.
ama karşı taraf bu konuda ne düşünüyor onu da bilmen gerekir. belki onlar giymeni isterler, hani adet yerini bulsun diye... :34:

Hayırlı uğurlu olsun canım şimdiden.
Her ne olursa olsun, çok mutlu olun inşallah!
Sen gönlünden nasıl geçiyorsa öyle davran, nasılsa gün senin günün olacak... :16:
karşı tarafa hiç sormadımm haklısın :) ama onlar karışmazlar pekk bize bırakırlarr. kiralamayı bi araştırıyim benn.. gelinligim aldımm ama hiç aklıma gelmedi bindallıyı sormakk sorsam iyi olucak sanırımm.. giymesem :( ben pek gitmem dügün kına falann.. herkez giyiyomu bunu yaww :*

Ben fazla geleneksel olayları sevmedigimden işin sade tarafındayım kırmızı güzel bir tuvalet giyicem o gece bindallı falan da giymicem ben begenmiyorum :37: begenmedigim şeyide giy mem :51:

Ben de bindallı giymemeyi düşünüyorum Allah nasip eder de o günleri görürsem.:27:Hatice Sultan'ın gelinliği vardı yaa kırmızı öyle bir şey istiyorum.:17:

Back