Bilmiyorum napacağımı bilmiyorum , bi fikir lütfen

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
Ben Yakın zamanda iki ameliyat oldum başka ilde , ev aldık bu süreçte , eşimin ailesi gelmedi ne geçmiş olsun a ne hayırlı olsun a , Kayın elti hiç ses yok zaten , Ben de bi kaç aydır kv gile gitmiyorum çok kırgınım ama hep eşim için adım artım alttan aldım bu defa da eşime içimde öfke beslemeye başladım hatta nefret derecesine geldim çünkü hep benden bekledi , onların taburlarını normalleştirmeye çalıştı , ben o insanlara ılımlı davrandıkça kendimden ve eşimden tiksinir oldum , sorum şu ameliyat sonrası Kayın la karşılaştık bi geçmiş olsun demedi , eşime söylediğimde aklına gelmemiştir diyo , 31 yaşında adam bu Bahsettiğim , kaynın çocuğu olacak bi kaç ay sonra aynı İldeyiz , gitsem içimde yine çok öfke birikir diye korkuyorum gitmesem araya soğukluk sokan ben mi olurum diye beynimi yiyorum ben de çocuk istiyorum olduğunda onlar duyarsız kalırsapk üzülürüm üzülüyorum aynı bu ameliyat olmam ve ev almama duyarsız kaldıkları gibi , onları silip atmak en Güzeli ama eşim yüzünden silemiyorım bu defa da yapıcılıklarım bana ağır geliyor , bunlarla boğuşmaktan ameliyat sonrası istirahat imi bike yapamadım Pazartesi ile başlıcam öyle yorgun bitkin öfkeli ve çaresizim ki .... Sizce nasıl yapayım çocuk doğduğunda ???

Ben olsaydım giderdim öfkenin bastir bence ve eşini suçlama baksın o da arada kaliyor dur sen onlara adım at eşine şikayet etme o da yakında fark eder inşallah sıkma canını cok da mühim değil onların sana hayırli olsun veya geçmiş olsun demeleri seni uzmelerine izin verme Ben diyim onlar yerine ameliyatın için cooooook gecms olsun allah yardimcin olsun yeni evinde hayırlı ugurlu olsun allah kem gözlerden korusun sizi :)

Eşini suclama. Taşima suyla degirmen donmez. Onlar akil edemiyorsa esinin sucu yok. Ama sende bebek gormeye gitme hicte ilgilenme. Bisey derlerse gelmem gerektigini bilmiyordum dersin.

Su anda tamda senin durumundayim canim , annem ameliyat oldu 2 gun yaninda ben kaldim sonra evime getirdim baktim , eltim , kv de hepimiz ayni binada oturuyoruz hic biri ne aradi ne sordu, su an cildiracam sinirden hepsinden nefret ediyorum. Bu gun bana , yarin onlara diyorum.

Ben olsam gitmezdim. Ama esimi de suclamazdim. Soguksa aramiz soguk kalsin. Beni takmayan insanlari neden takayim ki? Ben yoluma bakarim, onlar da yollarina baksinlar. Esim de gitsin gorussun. Beni zorlamadigi surece sikinti de cikartmazdim.

Hatırladığım kadarıyla eşinizin ailesiyle anlaşamıyordunuz zaten.
Ama ameliyat olmuşsunuz geçmiş olsun demeleri icap olurdu.
Çok ayıp etmişler.Bundan sonra yapacağınız etkiye karşı tepki.
Değer gördüğünüz kadar değer vereceksiniz ve bunu kafanıza takıp
üzülmeyeceksiniz.

gidin bence ama oldu bittiye getirin.
mesela dışardayken gidip görelim bebeği deyin eşinize öyle gidin.
orda da geçerken bebeği de görmüş olalım dedik gibi konuşma yapın.
yani önem vermediğinizi anlasınlar..
madem onlar sizi saymıyor sizde saymışşş gibi yapın..

Ben de giderdim herhalde.
Rahatsız olduğum bir şeyi karşımdakine yapmazdım.
Eğer gitmezsem kendi değer yargılarıma ters düşmüş olurum.
Fakat gittiğimde de mesafeli davranır çok da kalmazdım. Bu şekilde kırgınlığınızı da belli etmiş olursunuz bence.

Bu konuda eşinizi suçlamayın, ailesinin davranışlarının farkında olsa da ne diyebilir ki, siz eşisiniz onlar da ailesi o yüzden arada kalan eşiniz oluyor bu durumda. Eltiniz doğum yaptığında gitmezdim bebek görmeye sizin yerinizde olsam, bir şekilde yüz yüze geldiğinizde de bir şey dediklerinde bende ameliyat oldum ama ne gelen oldu ne giden onu geçtim arayıp soran hatta yolda karşılaştığımda bile geçmiş olsun diyen olmadı. O yüzden bende böyle şeyler sizin ailede pek önemli sayılmıyor diye düşündüm ve bende öyle davranmaya karar verdim dersiniz.

Eşin suçlama herkese kendinden mesuldur ailesini odunlugunu adama yıkma!!!
Ailesi sana nsl davranıyorsa öyle davran bu kadar üzme kendini soguklarsa sende soguk ol bebek görmeye git ama sıcak davranma

Esin,senin onlardan bekleyipte goremedigin,ilgiyi,samimiyeti,onlara karsi senin gostermen zorunda oldugunu savunmadikca,kocanla sorun cikarmana gerek yok.ki bu kocanin sucu degil,tamamen ailesiyle ilgili bir mevzu...merak etme esin ne kadar ailesini savunmak isterse de,gercegi goruyordur ama dogru diyorsun benim ailem suclu da diyemiyordur sana karsi..
Sen bebek gormeye git,ama bir amca yenge samimiyetinde degil,hediyesini takip,yarim saat oturup kalkarsin..yeri geldiginde onlarin degil,senin soyleyecek lafin olur eger gidersen.

Gitme bosver diycem arkadasim ama pasa pasa gidiceksin ben sana soleyim.cunku anladigim kadariyla esinde sana gecmis olsun dememelerini normal goruyo gibi.aradan birkac ay gecicek eltinin dogumuna kadar senin ameliyat meselen unutulacak.ve sen gitmediginde goze baticak senin huzurun kacicak.hos gerci istemerek gittimi gitti bile sayilmaz.niye insanlari bole zorlarlar kendini saydirmaya onuda anlamamda.isimiz zor arkadasim ya bu deveyi guduez ya bu diyardan gidicez

Gelmiyorşarsa,arayıp sormuyorlarsa sen de gitmezsin aramazsın sormazsın.Çocuğu olacak gitmesem soğukuğpu sokan ben olacağım v.s....... gibi düşünceler bile gereksiz.Eşine de dersin bana gelmeyene gitmem bu kadar.Bunun için öfkelenmeye çaresiz hissetmeye gerek yok.Kafanda büyütme.Hayatta kendi yuvamdan sağlığımdan daha önemli değil dışarıdakiler.İnsanlara hiçbirşey olmamış gibi davranırsanız,yaptıkları hataları normalleştirmiş olursunuz.

iyilik yap denize at...doğacak çocuğun suçu günahı yok..sen git bence hediyeni götür..insanlık görsünler..

Esini suclamak en son dusuncen olsun , sonucta ailesi ne diyebilirki.

Cocuk dogunca git bence ama ayak ustu git hayirli olsuj de cik gel 5 dakika yeter. ..

O kadar üzülüyorum ki , bazı arkadaşların dediğin gibi yatın birgün benim ameliyatım unutulacak ama onların başına Ufacık bişey gelse ortalık ayağa Kalkıyor , eşime de güvenemiyorum , yani benden bekler diye , beni suçlar diye , gidersem eğer sırf eşim için gidecem ana içimde çok ama çok öfke birikecek , sadece bi ameliyat oldum geçmiş oldun demediler sitemi değil benimkisi çok daha derin şeylerle birikmişliğin çaresizliği , çaresizim çünkü mecbur tutulmaktan artık öfkem hücrelerime kadar işlemiş durumda , eşime kızmamın sebebi ise bana her türlü baskıyı suçlamayı yaptı zamanında şimdi bu insanlar böyle davranınca huyları bu diyo , halbuki benden beklerler ken herşeyin bilincindeler , çok çaresiZşm , kararsızım

Onlarin huyu bu diye kilif hazir zatende.kimsede gelinin huyu demiyo.aynen bende senin gibi zorunlu tutuluyorum.anliyorum icindeki kirginligi.ama sabretarkadasim sabrin sonu selamettir.offf offf birde bunlar bizim en yakinlarimiz.inan artik annee giderken bile yuregim hop hop biseymi derler tavirmi yaparlar diye.bi zaan sonra sikiyo artik bunlar insani.nevar sanki iyi gecinseler herkes mutlu olsa ama tek tarafli olmuyo malesef

ah şu eşlerin aileleri canım içinden nasıl geliyorsa öyle davran gitmezsen eşine gelmedi deyip seni kötüleyebilirler eşinle tartışırsın gitsen kendini kötü hissedersin büyüklük sende kalasın Rabbim büyük bende dış gebelik yaşadım düşük yaptım eşimin ailesi kaynanam geçmiş olsun diye telefon bile etmediler sürekli çocuk yapın diyen insanlar hiç oralı bile olmadılar buğün k.valdenin hastalandığını duydum boş ver deyip arayıp geçmiş olsun dedim utansınlar Allah a havale et onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…