- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.227
ayrıntı ayrıntı ayrıntı..Sevgili kk hatunları içinizde belki az çok eski konumu hatırlayanlar olur. Olmayanlar içinde özet geçeyim, 1 buçuk ay önce sevgilim anlamsız yere beni terk etmişti. Çocuk o günden beri sırra kadem bastı, yani kaçtı gibi bir şey benden. Doğru düzgün bir açıklama yapıp ayrılmayı bile tercih etmedi, bu da benim gururumu çok kırmıştı açıkçası.
Neyse kararsızlığıma gelince şöyle ki ben bu çocukla geçen sene staj yaptığım yerde tanışmıştım. Bunun dışında başka yerlerde de staj yaptım ama buraya ayrı bir ısınmıştım. Üretimde çalışan işçisinden mühendisine, insan kaynaklarında çalışanlardan departman müdürlerine kadar herkesle muhabbetim vardı, ben onları onlar da beni sevdi bayağı. Bana oradaki stajı ayarlayan bir mühendis vardı, kendisi çalıştığı departmanda müdür konumunda. Stajım biterken de bana mezun olunca yine bir gel yanıma bakalım sana bir şey ayarlayabilir miyiz demişti.
Ben mezun oldum, yavaştan iş aramaya başlıyorum. Ama ne bir torpilim ne bir tanıdığım var. Şu kariyer sitelerinde de durum zaten içler acısı bir ilana binlerce kişi başvuruyor. Zaten doğru düzgün yeni mezun birini arayan da yok. Yani kariyer sitesinden iş bulma imkanım doğal olarak bayağı zor, olsa bile çok uzun süre beklemem gerekebilir. Ve benim maddi olarak da çok fazla bekleme lüksüm yok. Ne kadar erken işe girersem o kadar iyi olur.
Şimdi ben bu bahsettiğim adamın yanına gidip konuşmak istiyorum aslında. Kendisi 15 senedir falan sektörün içinde, sınıf arkadaşlarının falan çoğu müdür konumuna yükselmiştir başka firmalarda. Belki beni birine yönlendirir. Hani gidip direk bana iş bulma konusunda yardımcı olur musunuz demeye utanıyorum ama sanki ziyaret için gelmiş gibi gidip "bende bu aralar iş aramaya başladım" falan desem bana yardımcı olabilir belki. Zaten mezun olduğunda yanıma uğra diyen de kendisiydi. Ama konuşmaya gittiğimde eski sevgilimle karşılaşacağım. Ve bunu hiç istemiyorum. Kendi kendine "bunca zamandır fabrikaya gelmedi, ayrıldık 1 buçuk 2 ay sonra pat diye geldi" diyecek. Onu görmek için geldiğimi düşünecek. Kısaca onun egosunu şişirmek istemiyorum, kendisi dünyanın onun etrafında döndüğünü sanıyor da biraz. Beni orada gördüğünde %100 onun için oradayım sanacak.
Ayrıca bahsettiğim fabrikada bana yardımcı olacağını söyleyen mühendisin departmanına benim mezun olduğum bölümden birini arıyorlar. Çok fazla tecrübede aramamışlar ilanda. Başvursam insan kaynaklarındaki kişilerle de, bu kendisine bağlı çalışacağım mühendisle de aram iyi olduğu için belki bana yardımcı olabilirler iş konusunda. Ama gelin görün ki ilan 1 buçuk aydır orada ama ben başvurmadım sırf ayrıldığım kişi eğer işe girersem "geldi dibimde işe başladı" demesin diye. Belki başka birini bile almışlardır bu süre zarfında. Annem sürekli soruyor son staj yaptığın yerdekilerle çok iyiydin bir ilan varsa başvur hemen diye, bende beni başvurmam konusunda zorlamasın diye ilan yok deyip geçiştiriyorum.
Bir de ayrıldığım kişi sağolsun sevgiliyken fabrikanın yarısına birlikte olduğumuzu yaymış. Nasılsa millet beni seviyor ya beraber olduğumuz için mutlu olurlar diye. Şimdi kim bilir millete neler demiştir ayrılma nedenimiz olarak. Ben bile bilmiyorum neden ayrıldığımızı :)
Arkadaşlarımda diyor ki niye gurur yapıyorsun? Kariyerin, geleceğin daha önemli. Onun ne düşüneceğini önemseme. Git o mühendisle bir konuş. Belki orada belki başka bir yerde sana iş ayarlamaya çalışır.
Peki siz olsanız ne yaparsınız? Sevgilinizin egosunu şişirmeyi, onla karşılaşmayı falan önemsemeyip gidip işin peşinde mi koşturursunuz, yoksa onun ağzına ne laf vereceğim elbet başka yerlerde iş konusunda bir kısmetim vardır deyip kendi imkanlarınızla çabalamaya devam mı edersiniz?
Bayağı uzun olmuş ama karışık anlatmamak için ayrıntılı yazdım biraz. Ama cidden çok kararsızım. Okuyanlara ve yorum yapanlara şimdiden çok teşekkürler :)
tabi ki de git görüş.
olmasa bile bu da bir tecrübedir.
10 yıl sonra şu kadar satırı bir cümlelik olay için yazdığına gülersin.