- 27 Eylül 2023
- 1.103
- -44
- Konu Sahibi falwlessone1
Bilişsel işlevlerin hızlı olmaması ne demek?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bana bir norolog şunu kastetmişti sanırım duyguların hızlı bilişsel islevlerin değil.Yavaş düşünmek yavaş harekete geçmek?
Bana bir norolog şunu kastetmişti sanırım duyguların hızlı bilişsel islevlerin değil.Akıl yürütmeyle ilgili becerileri yavaş demek. Pratik düşünemiyor akılcı öneriler sunamıyor demek vs
Yani şu sonuc çıkar mı Boğaziçi'nde o bölümü kazanmak için extra zekaya ihtiyaç yok sonucu çıkar mı?Bana bir norolog şunu kastetmişti sanırım duyguların hızlı bilişsel islevlerin değil.
Belki de normaldir bilişsel islevlerim.
Extra hızlı değildir yani.
Ama bir doçent psikiyatrist ise sanırım bogazici siyasete bilimi ve u.i'i kazanabilecek biri olduğumu kastetmişti.
Hayır aksine kazanamazsın demek.Bana bir norolog şunu kastetmişti sanırım duyguların hızlı bilişsel islevlerin değil.
Ama bir doçent psikiyatrist ise sanırım bogazici siyasete bilimi ve u.i'i kazanabilecek biri olduğumu kastetmişti.
Ama bir doçent.psikiyatrist de animsadigim kadarıyla bogazici siyaset bilimi ve u.i'i kalabileceği kastetmistiBilişsel işlev öğrenme hızımız, ve akıl yürütme becerimiz en kaba tabirle. Öğrendiğimiz bir şeyi başka bir yerde kullanma becerimiz Bunların yavaş olması geç öğrenme, geç anlama, öğrendiklerini farklı yerde uygulayamama getirir. Mesela toplama işlemi öğrenen bir ilkokul öğrencisi, bilişsel yavaşlığı varsa toplama işleminin kullanılacağı şekilde formüle edilmiş matematik problemini idrak edip çözemez yada geç çözer.
doçent öyle diyorsa öyledir. ama bilişsel yavaşlık sınav becerisi ile doğrudan ilgili. hem zamana karşı yarışılıyor hem öğrendiklerinizi uygulama beceriniz sınavda test ediliyor. ama size neyi ne bağlamda söyledi bilmiyorum tabiki. az cok bellidir zaten bi insanın hangi üniversiteyi kazanıp kazanamayacağı. okul başarısı, dershane başarısı, deneme sınavı başarısı vs.Ama bir doçent.psikiyatrist de animsadigim kadarıyla bogazici siyaset bilimi ve u.i'i kalabileceği kastetmisti
Öz düzenleme kapasitesi biraz düşük olan dikkat eksikliği , algılama , hatırlama konusunda biraz zayıf olanBilişsel işlevlerin hızlı olmaması ne demek?
Ama doçent norolog niye öyle dedi acaba?doçent öyle diyorsa öyledir. ama bilişsel yavaşlık sınav becerisi ile doğrudan ilgili. hem zamana karşı yarışılıyor hem öğrendiklerinizi uygulama beceriniz sınavda test ediliyor. ama size neyi ne bağlamda söyledi bilmiyorum tabiki. az cok bellidir zaten bi insanın hangi üniversiteyi kazanıp kazanamayacağı. okul başarısı, dershane başarısı, deneme sınavı başarısı vs.
bilemiyorum ki. sizi muayene eden o. ben sadece sorunuzu cevapladım. doğrudur oyle dediyse.Ama doçent norolog niye öyle dedi acaba?
Tmm da docent norolog ve doçent psikiyatristin dediklerine ne diyorsunuz?Aslında çok güzel açıklamışlar. Ben de biraz daha farklı anlatmaya çalışayım. Hızlı karar verememe gibi düşünün. Bilgi alınmış ama nerede ve nasıl kullanılacağı bilinmiyor gibi...
Dümdüz tembelsin diyememiş tabi okumuş adam.Bana bir norolog şunu kastetmişti sanırım duyguların hızlı bilişsel islevlerin değil.
Nıye boyle degısık konusuyosun deyip keline patlatsaydınız bıtaneBana bir norolog şunu kastetmişti sanırım duyguların hızlı bilişsel islevlerin değil.
Demeyin öyle.Nıye boyle degısık konusuyosun deyip keline patlatsaydınız bıtane
Sorsaymisim.Nıye boyle degısık konusuyosun deyip keline patlatsaydınız bıtane