Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri Nasıl Okunur?

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
Bilgisayar teknolojileri ve bilişim teknolojilerini sevenlerin tercih ettiği Bilişim Teknolojileri bölümü, İşletme bilim dalına ait teorik dersleri de bünyesinde barındırır. Bilgisayar ve yönetim bilgisine ait dersleri ile mezun olacaklar için çeşitli alanlarda istihdam olanakları yaratır.

Bölüm, teknolojik gelişme ve modern yönetim bilimlerini disiplinler arası yaklaşımla bir araya getirmiştir. Teknoloji altyapısını yüksek yoğunlukta kullanan katma değeri yüksek proje ve işleri yapacak çalışanların eğitimi amacıyla kurulmuştur. Ülkemizde bilgi teknolojilerinin kullanımının her geçen gün giderek artması bölümü seçecek öğrenciler için bulunmaz bir fırsattır.

Bölüme YGS-1 puan türüne göre yerleştirme yapılır. 4 yıllık olan bölüm 2 staj dönemi ile öğrenilen teorik bilgileri pratikle pekiştirme amaç edinilerek hazırlanır. Özel sektörün yaygınlaştırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmalar düşünüldüğünde bölüm öğrencileri mezun olduklarında iş fırsatlarına hızlı bir şekilde ulaşabilir.

Derslerin çoğu bilgisayar laboratuvarlarında gerçekleştirilir. Donanım ve yazılımlar hakkında geniş ders içeriğine sahip olan bu bölüm, öğrencileri yazılım kulüpleri aracılığıyla yurt içi ve yurt dışı birçok projede öğrenci olarak görev alabilir. Ayrıca son yıllarda yaygınlaşan öğrenci değişim programları vasıtasıyla yurt dışı üniversitelerde ortaklaşa yürütülen programlarda ders görülebilir, hem dil eğitimi hem de yurtdışı deneyimi yaşanabilir.

Eğitim Programı

Okulun birinci yılında dersler, öğrencilerin yabancı dilini geliştirmelerine ve bölüm derslerini anlamalarına yardımcı olacak temel dersleri (matematik, işletme vb) içerir.

İkinci ve üçüncü yıllarda uygulama ağırlıklı ağ yönetim sistemi, internet programcılığı, veritabanı yönetim sistemleri, veritabanı analizi, tasarım yazılımı ve sistem mühendisliği gibi derslerin yanı sıra genel kültür ağırlıklı seçmeli dersler okutulur.

Dördüncü yılda ise alanla ilgili yoğun bir program bulunur. Bazı üniversitelerde bir dönem, bazılarında 2 dönem uygulanan mezuniyet projesi edinilen bilgileri ortaya koyma açısından önemlidir.

İstihdama İlişkin Bilgiler

Bölüm mezunları, bilgi teknolojileri ile ilgili tüm alanlarda çeşitli kademelerde çalışma yeterliliğine sahiptirler. Ayrıca Bilgi Teknolojileri alanında ya da İşletmenin master programlarına girebilirler. Web tasarımı ve yönetimi, veri tabanı yönetim sistemleri, yazılım mühendisliği, sistem mühendisliği ve mimarlığı, proje yönetimi gibi işlerde kolaylıkla çalışabilirler. Çalışma ve iş koşulları düşünüldüğünde ortalamanın üstünde bir geliri vardır.
Kaynak:nasilkolay

X