Bilir Misiniz..? Babalar da ağlar..

duselal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2008
201
0

Bilir Misiniz..? Babalar da ağlar..
Hic birimiz hayatta en cok Babamizi sevemedik.
Daha dogrusu Babaya duymamiz gereken sevgilerin önüne daima baska sevgiler gecti.
Erteledik sevgimizi ve yetiskin oldugumuzda da utandik Babaya sevgimizi söylemeye, kabullenmeye. Babamizi cok sevmis olabiliriz ancak Babamiz hayatta iken degil.

Ya Babamizi kaybedince onun yoklugunun acisi bize ögretti Baba sevgisini ya da biz Baba olunca anladik baba yüreginin ne demek oldugunu.
Kizlar el ocagina gidince anladi baba ocaginin kadrini baba kucaginin sicakligini.

Babalar pek anlasilmadi yavrularinca ya da nedendir bilinmez daima yanlis anlasildi. Gelenek Babalara bebeklerini kucaklarina alip koklaya koklaya öpmesini sevmesini yasakladi kinadi.

Bizler uyurken bir hirsiz gibi sokulup öpebildiler ancak. Aglamalari yasakti babalarin. Duygulari sindirilmis yada dogustan yürekleri dondurulmustu.
Suskun bir teslimiyete mahkum edilmislerdi adeta. Yitik hazinelerimizdi onlar.

Aglama bu günler gelirde gecer Babam
Aglama bu dertler elbet biter Babam
Ocaksiz köylerimde dumanlar biter
Ben yandim sen yanma Allah askina Babam

Kimi Anneler icin "Aksam Baban gelsin yaramazligini söyleyecegim" diye cocuklari korkutmaya yarayan varliklardi yada aksama kadar calisip bir sekilde eve eli dolu gelmeye yarayan is güzar adamlardi. Kimi annelerde babalarimizi oldugu görebilmemizi engelleyen perdelerdi.

Toplumsal degerler ne adinadir bilinmez. Babalar ile evlatlar arasindaki duygusal baglar arasina duvar örmüstü, yetismekte olan cocuklar da aradiklari sevgiyi annelerinde bulmaya calisirlardi. Annelerine her seylerini söyleyip paylasirlardi da is Babalarina gelince ürkek bir ceylan gibi suskun kalirlardi.
Cep harcligi dahi bablardan istenemeyip araya sefeatci olarak anneler sürülürdü ortaya. Tabi Babalarda her seyi en son duymak gibi bir talihsizligi yasarlardi isteselerde istemeselerde.

Babalar buzdolabinin icindeki lambalar gibidir buzdolabinin kapagini acmadikca icerisini gormemizi saglayan lambalarin varliginin farkina bile varmayiz. Ic dünyalarini oldugu gibi görmekte acemilik cektigimiz babalarimiz nedense pesin hükümlerle ön yargilarla anlamaya calisiriz.
Gün olur yargisiz infaza tutariz babayi.

Yüce Islam dininin babalara verdigi kutsal degeri babalarin elinden alan yozlasmis kültürler neslin mayasini sekillendiren baba bilincini koflastirmaya calismistir...

Babaya gereken muhabbet ve hürmeti "geri kafalilik" olarak niteleyen ve maneviyatimizi dinamitleyen yoz kültüre karsi baba imajinin Ayet ve Hadis isiginda yeniden diriltmeye mecburuz.

Sokakta cocuklara oyun oynayan, oyunlari bozulmasin diye namazini uzun tutan, namaz kilarken sirtina cikan cocuklara, ses cikartmayan bacaklarinin arasini acip cocuklarinin hareketlerini kisitlamayan, aglayan cocugunu sesine dayanamayip namazini acilen bitiren ve cocugunun derdini soran bir

Peygamberin Örnekligindeki Baba imajini evrenin her bölgesinde ki yetim Yüreklere yansıtmak misyonumuz olmalıdır.
Nasil bir Baba sorusunun cevabi Hz. Muhammed (sav) gibi bir Baba olmalıdır... (alıntı) :bbo::bbo:

:​

Yazı gerçekten çok anlamlı.
Ama bizim evde durum tam tersi.
Babamı ne kadar çok sevdiğimi ona her fırsatta söler ve hissetiririm.
Akşamları işten eve yorgun geldiğinde ceketini alır uzanması için yastığını başının altına koyarım.Daha sonra yemek hazırlanır ve hep beraber yemek yenilir.Babamın sehbasına kül tabağı ve sigarasıda konulur artık değmeyin babamın keyfine.:1hug:Eve geç geldiği günler biz çoktan uyumuş oluruz.Gelir odamıza girer üstümüzü örter kardeşimle yanağıma bir öpücük kondurur ve öle gider odamızdan.Hatta tatil günlermizde kardeşimle iddalaşırız yataklarımız karşılıklı babam önce hangimizin yanında yatıcak diye.Kazanan kimi zaman kardeşim kimi zaman ben olurum ikimizinde gönlünü yapar öle çıkar odamızdan.

Hayatta kimin ne olcağı hiçbirzaman belli değil.Ben bunun farkındayım ve gerçekten çok şanslıyım böyle bir aileye sahip olduğum için.Bence herkes nefes aldığı her anın değerini bilmeli ve çevresindekilere yarın hiç olmıcaklarmış gibi davranmalı.

Canım Babişkom ben seni çok seviyorummmmmmmm:1hug::1hug:

senağlamakeşke yaşıyor olsaydıda koklasaydım babacığımı.

biz birbirimize sevgisini gösteren bireyleriz ama insan doyamıyo.babacığımın o eline dokunduğumda hisettiğim tenini işten geldiğinde terli gömleğiyle sarılmayı hadi bakalım diyişini komik dizilerde filimlerde kahkaha sını cok özledim.daha bircok güzelliğini ....................senağlamasenağlamasenağlamasenağlama
lütfen babanız anneniz sevdikleriniz yanınızdaysa sarılın onlara ve SENİ SEVİYORUM DİYİN.
insan kanadı kırık hissediyo kendini

BABACIĞIM SENİ COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK SEVİYORUM.......

ben babama babam da bana bekarken çok düşkündük babam istemiyor diye sevdiğimden bile vazgeçtim tamam baba istemiyorsan olmasın dedim çünkü babama çok inanır ve güvenirim babam geri adım attı sevdiğimi anlamış olacak ki....ve en önemlisi onu kırmadığım için.şu an sevdiğim kişiyle yedi yıllık evliyim.ama babamın inanın her söylediği çıktı eşimle mutluyum ama rahat değilim ailesi yüzünden babamda öyle söylemişti zaten.
Babam şu an bir kaç yıldır çok mutsuz kardeşim yüzünden kardeşim mutsuzluğa doğru adım adım yaklaşıyor babam o çocukla olmaz diyor kardeşim inatla vazgeçmiyor.önünde titrediğimiz saygıda kusur etmemeye çalıştığımız canım babacığıma kardeşim küstahça karşılık veriyor.O yenilmez dediğimiz babacığım perişan durumda dokunsan ağlayacak belki de bizden gizli ağlıyor kim bilir kızının mutsuzluğuna seyirci kalmak istemiyor ama kardeşim onu gerçekten çok üzüyor
canım babamın üzülmesini istemiyorum onu gerçekten çok seviyorum

Allah babamı başımızdan eksik etmesin,benim babamı kelimelerle anlatmam çok zor olacak ama deneyeceğim umarım okuyan biri olur:)
O benim nefes alışım en çok sevdiğim herşeyin üzerinde olan mükemmel ötesi bir varlık.Sürekli arkadaşımdır benim biz iki kız kardeşiz ablam biraz daha evcimendir ama ben biraz erkek gibi yetiştiğimden dolayı babamla daha çok ortak noktamız var,tabiiki annemide tıpkaı babam gibi herşeyden çok seviyorum:))
Kızları için dünyayı karşısına alacak kadar kahramandır benim babam her baba gibi,
Lisedeyken o kadar borcumuz olmasına rağmen bilgisayar istiyorum dememizi hiç ikiletmeden gidip 36 ay dolar taksitiyle alıp ne kadar zorlanmıştı öderken ama yinede boynunuz bükük kalmasın arkadaşlarınızın yanında diyen bir baba her baba gibi,
Geçtiğimiz şubat ayında by-pass ameliyatı olmuştu o ameliyattan çıkana kadar dünya durdu sanki herşey anlamsızlaşmıştı,ameliyattan yoğun bakıma götürürlerken asansörde ayağını görüp o an dünyalar benim olsa o kadar mutlu olamazdım,ameliyat iyi geçmişti çünkü...
duygusaldır benim babam her babalı kızlı film izlese gözleri dolar,ben izmir dışında çalıştığım için yılda 2 defa görebiliyorum sadece telefonda çok özledimmm seni demesiyle aynı gün uçağa binip gelirim...
her baba aynıdır ama benim babama olan sevgim çok başka...
O benim nefes alışım çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…