- 11 Nisan 2013
- 1.665
- 2.366
-
- Konu Sahibi hayatdevamedecek
geçtiğimiz kış 6 ay , haftada 2 gün pilates kursuna gittim , çok faydasını gördüm.her gün düzenli yaptığım tek şey, Tibet yogası. yoganı ardından o günkü yorgunluk durumuma göre 15- 20 dk bölgesel ve esneme amaçlı hareketler yapıyorum. gün içinde her fırsatta hareket etmeye çalışıyorum.Hayat devam edecek spor olarak ne yapıyorsun?
Nekadar aynı şeyleri yaşayıp aynı düşüncelerdeyiz. Ama keşke bende ideal kilomda olsaydım sizin gibi. En azından aynaya baktığınızda mutlusunuz. Bu sizi frenlemede büyük etken olur. Yolunuz açık olsun inş.11. temmuz. 2015. cumartesi
dün regl 2. gündü. yeme krizlerimin önüne geçemedim.Psikolojimde, midemde mahvoldu.
İmkanım olsa bu günlerde mutfağın kapısından bile geçmem ama ev ahalisi yemek ister. Neyse, yapcak birşey yok .bu günlerimizede binlerce kere şükürler olsun.
SONUNDA PİŞMAN OLMAYACAK KADAR YEMEYİ BAŞARSAM, çok rahat edeceğim .inşallah onudabaşarıcam. bugüne kadar neleri başardığıma bakarsam, kendimde o ışığı görüyorum.
Merhabaa :) yazdiklarinizi okuyunca bana yardimci olabileceginizi hissettim .kendimi tanitiyim 22 yasindayim gencligim 55 65 arasi gecti demissiniz benimki 65 70 arasi geçiyor ve 55 olmayi istiyorum ideal kilom bu belki o. zaman kapkalin bacaklarim da incelir cok mutsuzum bacaklarimin kalinligindan her yaz depresyona giriyorum lutfen yardim edin.55 kiloya ve daha superi 48 kiloya nasil dustugunuzu ayrintili anlatirsaniz cok sevinirim.karatay demissiniz kqc ay uyguladiniz daha cok yaglariniz erimis karatayla mukemmel benim korkum karatayla beslensem kilo versem sonradan normal beslenirsem daha da kilo alirmiyim bunu merak ediuorum.bieaz uzun oldu farkindayim icimi doktum yardimci olursaniz duaciniz oolurumSADE HAYAT EN KOLAYI...
sade beslenme, sade giyinme, sade ev dekorasyonu, sade spor aktiviteleri ypmak...
örnekler daha da çoğaltılabilir....
vücudumuza saçma sapan , gerksiz gıdaları sokup sonrada vücudumuzu bunların zararlı atıklarından arındırmaya çalışmak , iç organlarımızı , hormonlarımızı , beynimizi , bütün yaşamsal sistemlerimizi boşuna yormaktan , yaşlandırmaktan başka neye yarar ki ?
edebiyatı ilkokul yıllarından beri çok severim. Hep kitaplık, kütüphanecilik kolunun başkanı seçilirdim. Kitap okumak en büyük hobim. yazmayıda çok seviyorum. Evde günlüğüm var ama burda ayrıca beslenme günüğüm olmasını istedim.Bazen kendim geri dönüp okuyorum. söz uçar yazı kalır misali, insan yazmayınca çoğu şeyleri unutuıyor.Günlüğünüz çok farklı ve cok güzel. Okurken çok zevk aldım. Cok ilham vetici seyler yazıyorsunuz. Acaba edebiyat ile yakından ilgili misiniz merak ettim.
Zaten beni biraz taniyorsunuz, mücadelemiz cok benziyor. Gunlugunuzu takipteyim
canım bende seni doyana kadar yeme, açlığını anlama gibi bir topiğin vardı, ordan takip ediyorum. Benim en büyük sorunumi duygusal yeme olunca başlığın ilgimi çekti.Merhaba :)
Cok cok tesekkuler verdiginiz bilgiler için hepsini ozellikle karatayi uygulamaya baslayacagim.diger topiginizi de bastan sona okuyacagim.bir de tibetin 5 hareketini yapiyormussunu ben de ilk hafta yaptim sonea 5. Harekette bilegimi incittim nasil da hevesliydim oysaki simdi bilegim daha iyi ama cekiniyorum biraz. Siz tibetin sac dokulmesini onleme cilt parlakligi sıkılasma etkilerini ya da baska guzel ozelliklerini yasadiniz mi masallah 21 tekrara gelmissiniz belki ben de cesaret ederim yeniden :)canım bende seni doyana kadar yeme, açlığını anlama gibi bir topiğin vardı, ordan takip ediyorum. Benim en büyük sorunumi duygusal yeme olunca başlığın ilgimi çekti.
Baştan yazayım ben açık sözlüyümdür, Darılmaca, gücenmece yok.Canan Karatay ı bu yüzden de çok seviyorum. Dan dan herşeyi söylemek bazen hoş olmuyor ama huyum böyle napayım.
Keşke bende senin yaşındayken şu anki biilinçli halimde olsaydım ama mümkün değil tabii.
Bacakların kalınsa, zayıflasan bile bacakların zayıflar ama yine vücuduna oranla kalın kalır. Öncelikle vücumuzu sevmekle , kabullenmekle işe başlıyoruz. Bu vücutları biz seçmedik, bize bahşedileni Kabul etmek en güzel yol.Sonuçta manken değiliz, hayatımızı görselliğimizle kazanmıyoruz.
Benim ilk topiğim diyet yöntemleri ve deneyimlerimiz bölümünde, " Kişisel tarihime bir not düşmek istedim " ilgini çekerse okuyabilirsin.Bütün detaylar orda. Kilo korumaya geçince günlük tarzında yazmaya başladım. o yüzden diyet günlükleri bölümüne geldim.
Karatay kilo vermek için bana çok iyi geldi ama sürdürülebilirlik açısından sıkıcı.ömür boyu 2 öğün beslenme benim için mümkün değil.
Herkesin vücudu, hormonları,iç organları farklı çalışıyor.Deneme yanılma yoluyla vücudumuza en iyi gelen beslenme düzenini buluyoruz.
diyet gruplarında kilomuzu koruyoruz topiğindede güzel tüyolar var, göz atabilirsin.
Ben istediğim kiloya indikten sonar genelde kalori sayma yöntemini uyguladım.günlük 1200 cl aşmamaya çalışıyorum. Bu kalorileride protein ve sebze ağırlıklı alıyorum.Karbonhidratı mümkün olduğunca az almaya gayret ediyorum. İşlenmiş, paketli ürün pek tüketmem ama pms dönem beni altüst ediyor. napalım, bunada şükür. Sonrasında dengeleyerek 2 yıldı kilomu bir şekilde korudum.
birde hareket şart.Günlük hiç yapacak zamanın yoksa bile kilo vermede 1 saat, korumada en az yarım saat yürüyüş şart.
Bollllllllllll suyu unutmuyoruz.Acıktıkça su iç....