Bilinçaltına inen meditasyon önerisi verebilecek var mı ?

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
355
53
13
Arkadaşlar ben küçükken bir şeyden korkmuşum ama bulamıyorum . Yalnız bırakılma ihmal annemin korkulu tavırları şiddet vardı ama bende her an şeytan görebilirim cin görebilirim korkusu karanlık korkusu var 6-7 yaşımdan beri . Buna bağlı bişey görcem diye korkup hayal ediyorum . Terapiye gidiyorum travma tedavisi için ama derine inemiyorum korktuğum için meditasyon biliyor musunuz yüzleşme yaşayabileceğim bunu çözmem gerek

Psikoloji alanında bilgi sahibi olanlar bu konuda daha doğru bilgi verir ama psikolog seanslarında yanlış hatırlamıyorsam EMDR diye bir yöntem vardı. Bu yöntem ile çocukluğunda veya hayatının geçmiş dönemlerinde travma yaratan olay ve kişilerle yuzlesiyorsun. Benim arkadaşımın seanslarında birçok kez bu yöntem kullanildi. Bunu arastirabilirsiniz ve doktorunuza danışabilirsiniz.

Psikoloji alanında bilgi sahibi olanlar bu konuda daha doğru bilgi verir ama psikolog seanslarında yanlış hatırlamıyorsam EMDR diye bir yöntem vardı. Bu yöntem ile çocukluğunda veya hayatının geçmiş dönemlerinde travma yaratan olay ve kişilerle yuzlesiyorsun. Benim arkadaşımın seanslarında birçok kez bu yöntem kullanildi. Bunu arastirabilirsiniz ve doktorunuza danışabilirsiniz.
Zaten Emdr tedavisi alıyorum annemin beni yalnız bıraktığı en önemli anlarımda yanımda olmadığı hep korktuğumm geliyor gözümün önüne hala yalnızken korkarım . Annem korku dolu biriydi hep korku filmi izler korkutur bizi korkulu şeyler anlatırdı ondan mı etkilendim bilmiyorum çözemedim tam inemiyorum en derine hatırlayamıyorum

Zaten Emdr tedavisi alıyorum annemin beni yalnız bıraktığı en önemli anlarımda yanımda olmadığı hep korktuğumm geliyor gözümün önüne hala yalnızken korkarım . Annem korku dolu biriydi hep korku filmi izler korkutur bizi korkulu şeyler anlatırdı ondan mı etkilendim bilmiyorum çözemedim tam inemiyorum en derine hatırlayamıyorum
Niye öyle şeyler yapıyordu ki

Allah yardımcınız olsun. Bilgisi olan arkadaşlar farklı yorumlar da yapar elbet ancak size tip alaninda psikiyatr yön verebilir. Eğer inancınız var ise de bol bol dua okuyabilirsiniz.
Ya psikiyatri ilaç verecek kullandım daha önce ama ben ilaç kullanmak değil bunu kökten çözmek istiyorum namaz kılıp dua ediyorum tabi ama travmatik bir şey olduğundan ilaçlar o günki korkuyu yok etse de asıl bataklığı kurutmuyor

Arkadaşlar ben küçükken bir şeyden korkmuşum ama bulamıyorum . Yalnız bırakılma ihmal annemin korkulu tavırları şiddet vardı ama bende her an şeytan görebilirim cin görebilirim korkusu karanlık korkusu var 6-7 yaşımdan beri . Buna bağlı bişey görcem diye korkup hayal ediyorum . Terapiye gidiyorum travma tedavisi için ama derine inemiyorum korktuğum için meditasyon biliyor musunuz yüzleşme yaşayabileceğim bunu çözmem gerek
kendi başınıza yapabileceğiniz meditasyon örneği bilmiyorum ama alanında yetkin bir terapistten EMDR terapisi almanızı öneririm. doğrudan travmalar üzerinden gidiliyor. bu tarz konularda oldukça etkili bir terapi yöntemi.

kendi başınıza yapabileceğiniz meditasyon örneği bilmiyorum ama alanında yetkin bir terapistten EMDR terapisi almanızı öneririm. doğrudan travmalar üzerinden gidiliyor. bu tarz konularda oldukça etkili bir terapi yöntemi.
Emdr alıyorum geçen seans annemin beni hep yalnız bıraktığı (çalışmadığı halde ) anneanneyle her yere gönderdiğini gördüm ve acı verdi bana . Sonra yalnızlıktan neden bu kadar korktuğumu anladım . Fakat korku hissim artttı duyarlılaştım heralde . Korku neden var bu kadar onu anlayamadım yanımda hep şeytan cin muhabbeti seni dışardan aldık muhabbeti annemin korkulu rüyalarını sürekli anlatması o tarz hikayeler anlatması mı sebep oldu bilmiyorum ama bir şey oldu ki böyle hala korkuyorum . Bulamıyorum küçükken bir şey gördüm veya duydum diye düşünüyorum ama ne

Emdr alıyorum geçen seans annemin beni hep yalnız bıraktığı (çalışmadığı halde ) anneanneyle her yere gönderdiğini gördüm ve acı verdi bana . Sonra yalnızlıktan neden bu kadar korktuğumu anladım . Fakat korku hissim artttı duyarlılaştım heralde . Korku neden var bu kadar onu anlayamadım yanımda hep şeytan cin muhabbeti seni dışardan aldık muhabbeti annemin korkulu rüyalarını sürekli anlatması o tarz hikayeler anlatması mı sebep oldu bilmiyorum ama bir şey oldu ki böyle hala korkuyorum . Bulamıyorum küçükken bir şey gördüm veya duydum diye düşünüyorum ama ne
Hmm, üzüldüm açıkçası 😕 o halde bdt deneyebilirsiniz, bu yöntem de oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Umarım en kısa sürede iyi hissedersiniz 🙏🏻🌸😞❤️

şöyle diyeyim bu tarz bir şeyin bilinçte gerçekleşmesi için (yani sizin için gerçek kılınması için) sizde yapışabileceği bir deneyim, duygu olması gerek. aynen bahsettiğiniz gibi bir korku, nefret, tiksinme, yargı vb. karanlık. karanlık karanlığı çeker gibi düşünün. o sebeple bir şey bulmanız gerektiği konusunda sizi tebrik ederim doğru yoldasınız. ama sadece bu konu üzerine gitmeyin, detaylı bir bilinçaltı kazısı gerekli bana kalırsa. bana da olurdu her gece neler çektim allah bilir ama benim artık hiç aklıma gelmiyor. hiç hem de inanın. geçenlerde bir başlıkta birine yazdığım bir şey vardı uzun zaman oldu yapalı ben de yapayım tekrar madem diyip ss almıştım, yolluyorum. gölge çalışması deniyor bir bakıma ona ait uygulamadır. bu benim yaptığım versiyonu.
Ekran Resmi 2025-03-26 18.58.46.webp

açıkçası inanıyorsanız yaratıcıya inancınızın güçlenmesi, her halükarda ise kendinize inancınızın güçlenmesi ile tamamen kurtulmak mümkün. yani bana hiçbir şey zarar veremez düşüncesi. meditasyon olarak bilmiyorum çünkü meditasyon yapmıyorum ama durmadan zihnimin içini gözlerim.
ho'oponopono tekniği olarak bir araştırın isterseniz, sesli videoları da var eskiden bu konudan bağımsız onunla uyuduğum oldu bir dönem.
"özür dilerim, beni affet, seni seviyorum, teşekkür ederim." kısaca bu ve sonsuz tekrarı. kendime ve başkalarına hatta bana zarar verenlere tekrar ederek söylediğim çok olmuştur hem zihnimde hem kendi kendime sesli.

Yanlızlıktan korkma sebebiniz kendinizden korkmanız. Yani kendinizle başbaşa kalmaktan çok korkuyorsunuz. Anneniz siz bebekken sizle ilgilenmemiş. Ağlarken kucağına alıp susturmamış. Ağlarken tek başına bırakılan bebeklerde yanlızlık anksiyetesi oluyor

Yanlızlıktan korkma sebebiniz kendinizden korkmanız. Yani kendinizle başbaşa kalmaktan çok korkuyorsunuz. Anneniz siz bebekken sizle ilgilenmemiş. Ağlarken kucağına alıp susturmamış. Ağlarken tek başına bırakılan bebeklerde yanlızlık anksiyetesi oluyor
Evet ihmal edilmişim, aramda 1 buçuk yaş olan erkek kardeşim var hasta doğmuş onla daha çok ilgilenmişler annemde okb li 16 yaşında doğurmuş beni muhtemelen yalnız kaldım

Evet ihmal edilmişim, aramda 1 buçuk yaş olan erkek kardeşim var hasta doğmuş onla daha çok ilgilenmişler annemde okb li 16 yaşında doğurmuş beni muhtemelen yalnız kaldım
Kendimden korkuyorum evet beynime yön veremiyorum sanki zihnimde sürekli takıntılı açıklamalar yapıyorum terapinin bu aşamasında artık farkettim mesela sanki zihnimde annem var bana soruyor tekrarlı sorularını ben de tekrar cevap veriyorum bir iş yaparken sorun yaşadığım insanlarla aramdaki sorunu sanki onlar bana bir şeyler söylüyor ben de cevap veriyorum vs gibi tekrar tekrar açıklıyorum . Çok bunaldım gerçekten . Farkettiğimden beri biraz güçlendim en azından o an durdurup biraz dinlenebiliyorum . Eskiden farketmediğim normal sandığım için tüm gün düşünürdüm . Bende de takıntı oluştu sanırım .

şöyle diyeyim bu tarz bir şeyin bilinçte gerçekleşmesi için (yani sizin için gerçek kılınması için) sizde yapışabileceği bir deneyim, duygu olması gerek. aynen bahsettiğiniz gibi bir korku, nefret, tiksinme, yargı vb. karanlık. karanlık karanlığı çeker gibi düşünün. o sebeple bir şey bulmanız gerektiği konusunda sizi tebrik ederim doğru yoldasınız. ama sadece bu konu üzerine gitmeyin, detaylı bir bilinçaltı kazısı gerekli bana kalırsa. bana da olurdu her gece neler çektim allah bilir ama benim artık hiç aklıma gelmiyor. hiç hem de inanın. geçenlerde bir başlıkta birine yazdığım bir şey vardı uzun zaman oldu yapalı ben de yapayım tekrar madem diyip ss almıştım, yolluyorum. gölge çalışması deniyor bir bakıma ona ait uygulamadır. bu benim yaptığım versiyonu.
Eki Görüntüle 3567547

açıkçası inanıyorsanız yaratıcıya inancınızın güçlenmesi, her halükarda ise kendinize inancınızın güçlenmesi ile tamamen kurtulmak mümkün. yani bana hiçbir şey zarar veremez düşüncesi. meditasyon olarak bilmiyorum çünkü meditasyon yapmıyorum ama durmadan zihnimin içini gözlerim.
ho'oponopono tekniği olarak bir araştırın isterseniz, sesli videoları da var eskiden bu konudan bağımsız onunla uyuduğum oldu bir dönem.
"özür dilerim, beni affet, seni seviyorum, teşekkür ederim." kısaca bu ve sonsuz tekrarı. kendime ve başkalarına hatta bana zarar verenlere tekrar ederek söylediğim çok olmuştur hem zihnimde hem kendi kendime sesli.
Teşekkür ederim attığınız yöntemin olumlu özelliklerini ortaya çıkarma kısmını hiç bilmiyordum ilk kısmını yapıyordum evet yapıcam bunu

Teşekkür ederim attığınız yöntemin olumlu özelliklerini ortaya çıkarma kısmını hiç bilmiyordum ilk kısmını yapıyordum evet yapıcam bunu
eğer düzenli olarak aklınıza düşünceler üşüştükçe yazarsanız ve zaman zaman da sakin hissettiğiniz vakitler analiz kısmına geçerseniz mutlaka işe yaradığını göreceğinize söz veririm. fakat zaman alacak bu. acele etmeyin. en önemlisi de kendimize dair yeni bilgiler edindikçe eylemsel olarak değiştirmek. farklı biri olmak için öyle davranmanız gerek. o zaman bütün kontrol size geçecek. hem zihninizin içi hem de tepkileriniz. çok fazla şeyi yendim böyle ve kendimle gurur duydum. ama ben de yapmaya devam edeceğim

eğer düzenli olarak aklınıza düşünceler üşüştükçe yazarsanız ve zaman zaman da sakin hissettiğiniz vakitler analiz kısmına geçerseniz mutlaka işe yaradığını göreceğinize söz veririm. fakat zaman alacak bu. acele etmeyin. en önemlisi de kendimize dair yeni bilgiler edindikçe eylemsel olarak değiştirmek. farklı biri olmak için öyle davranmanız gerek. o zaman bütün kontrol size geçecek. hem zihninizin içi hem de tepkileriniz. çok fazla şeyi yendim böyle ve kendimle gurur duydum. ama ben de yapmaya devam edeceğim
Ya ben şunu anlamıyorum aniden kendime yabancılaşma duygularımı düşüncelerimi kontrol edemiyorum hissinden dolayı ve takıntımdan dolayı sanki kendimi dışarıdan izliyor hissi dünya bi simülasyon hissi (derealizasyon depersonalizasyon) yaşıyorum . Durduk yere oluyor böyle hayat zehir olmaya başladı .

Ya ben şunu anlamıyorum aniden kendime yabancılaşma duygularımı düşüncelerimi kontrol edemiyorum hissinden dolayı ve takıntımdan dolayı sanki kendimi dışarıdan izliyor hissi dünya bi simülasyon hissi (derealizasyon depersonalizasyon) yaşıyorum . Durduk yere oluyor böyle hayat zehir olmaya başladı .
evet bahsettiğiniz hissi biliyorum. bu konuda meditasyon guruları (bilmiyorum doğru mu isimlendirdim?) şöyle söylerler; "eğer kafanın içinde konuşan ses sensen, peki eğer o zaman o sesi dinleyen kim?" yani yunus emre'nin de "bir ben var benden içeri" dediği şeydir bana kalırsa. yani kişinin fiziksel bedeninden, avatarından ibaret olmayan, bu hayattaki deneyimlerinden ibaret olmayan, doğumunda çevreden bağımsız belirli kişilik özellikleriyle gelen, ilahi kaynağa bağlı olan, felsefede töz (öz) olarak geçen, ruh, tin. zaman içinde bize toplum, aile, okul vb. tarafından öğretilen doğru-yanlış algıları ve birtakım normlar, yaşadığımız duygusal travma ve deneyimler, savunma mekanizmaları, negatif inançlar ile ilahi yani sonsuz olandan uzaklaşırız. kendine yabancılaşma ve kafandaki sesin seni kontrol ettiği hissi aslında bu durumun bir illüzyonudur. gölge kavramını jung açısından araştırırsanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. ailede, işyerinde, sevgiliyle, arkadaşla, ebeveyn olarak farklı roller içerisine gireriz yani çeşitli gölgelerimiz oluşur bir bakıma. bu durum sosyoloji-psikoloji kapsamında ele alınan bir kavram. fakat içimizde, kimsenin bulunmadığı ve o sesle başbaşa kaldığımız yerde bambaşka biriyiz. gölge çalışmasının yani kendine yolculuk denilen ve hatta ilim bilmek denilen şey, ezoterik ve okült geleneklerde, tasavvuf, kabala, gnostisizm gibi farklı ibrahimi dinlerin ruhani geleneklerinde, eski çağlardan beri yani sümer, mısır, hint, maya vb. geleneklerde hedeflenen ilk amaç aslında bu ruhu keşfetmek üzerine olan çeşitli pratiklerdir. kişinin iradesini eline alması için bu gölgeleri ışığa ulaştırması gerekir. yani ilk adım farkına varmaktır. ikinci adım anlamak. üçüncü adım eylemi değiştirmek. sonrasını zamana bırakıyoruz ve pratiklerimizi devam ettiriyoruz. yani basitçe özetlemem gerekirse siz kendini keşfettikçe ve eylemlerinizle desteklediğiniz sürece irade terbiyesini öğrenir ve ruhani dönüşüm yani simya eylemiş olursunuz. kafanızdaki sesi yalnızca dinlemeyi ve tepki vermemeyi öğrenirsiniz. siz farkına vardıkça ve değiştikçe o ses de değişir. siz izleyen siz olarak kontrolü ele alırsınız zaten. sonrasında kendiniz gibi hissedeceğinizden ötürü bütün takıntı, öfke, nefret, yabancılık, kıskançlık, kin vb. karanlık duygulardan arınırsınız, elbette biz tapınak ya da tekkede yaşamıyoruz, bu duyguları herhangi bir deneyim yaşadıktan sonra size gelse bile yüzeye kontrolsüzce çıkamadan siz onları çözümler ve aşabilirsiniz. eylemlerinizi, düşüncelerinizi o ses değil siz yönetirsiniz. ilahi olana yaklaşırsınız, o size huzur verir çünkü her şeyin olması gerektiği gibi işlediği anlayışı gelir. kader planı daha görünür olur. siz rahatlarsınız çünkü gitmeniz gereken yolda gittiğinizi ama bu yolun da önceden belirlenmiş taşlarla döşendiğini bilirsiniz. tevafuk gibi. o taşların üzerinde kontrolsüzce gitmez siz yön verirsiniz kaderinize, size izin verilen noktalarda. islamdaki külli ve cüzzi irade gibi. ilahi olana güven gelir. tevekkül gibi. yalnız hissetmezsiniz. iman gibi. geçmişle hesabınızı kapatır, gelecekle ilgili yoğun kaygı duymazsınız. ruhani terbiye yani irade terbiyesi bu demek aslında. kendini bulmak, uyanmak dedikleri. isimler hep değişmiş ama binlerce yıldır anlatılmaya çalışılan insanın manevi yönü, bu hayata tekamül için gelmiş olması gibi. tekamül dediğin kendini terbiye etmek. bu veya benzeri herhangi bir konuda sorularınızı, aklınıza takılanları istediğin kadar sorun ben bilgim dahilinde elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. mesele yalnızca disiplin, sabır ve azim. hepsini kendi kendime öğrendim ve mutlaka eksiklerim de var. ama özünü kavrayabildiğimi düşünüyorum ve pek çok duygumu dönüştürebildim.

Son düzenleme:
bu arada dünya bir simülasyon zaten. bunu illa bilgisayar programı gibi düşünmeyin. her ne olursa olsun buranın esasen gerçek olmadığı ama bizim açımızdan bir gerçeklik olduğu ve beyinlerimiz aracılığıyla elektromanyetik dalgaları algılayıp bu sinyalleri çeşitli verilere dönüştürdüğümüz ve kolektif olarak bir gerçekliğe şahitlik ettiğimiz çok belli. beynimiz bir dönüştürücü. kuantum fiziğini araştırırsanız, youtube'da çok güzel videolar var, bebar bilim fizik serisi var mesela, dediğimi daha iyi anlarsınız. hatta size gerçekliğin ne olduğu hakkında araştırma yapılmış bir video göndereceğim belki ilginizi çeker. çeşitli dini inanışlarda, belirli bir dine ait olmayan ruhçu geleneklerde (diğer yorumumda bahsettiğim eski gelenekler) buranın bir sahne olduğu ve bizim içerisindeki oyuncular olduğumuz ve buraya şahitlik etmek ve anlamak üzere geldiğimiz bilgisi vardır. eğer bunları içselleştirebilirseniz hayattaki deneyimler sizi şuan olduğu kadar germeyecek ve burada bulunmanızın bir amacı olduğunu bilerek, kendinizi içinizde olduğunuzu bildiğiniz insan olarak görüp, kim olmak istiyorsanız o olacaksınız ve zihninizin kontrolünü çeşitli aşamalardan geçerek olsa bile elinize alacaksınız. cevaplar hemen gelmiyor ama sorular sordukça içeride belirli bir mantık bütünü oluşuyor. elbette benim de cevapsız kaldığım yerler var ama dünyaya baktığım penceremde gerçekten belirli bir sistem algısı oluşturmuş durumdayım ve bu bana burada olmakla ilgili güven veriyor.

bahsettiğim video:
.
.

bebar bilim fizik serisi:
.
.

ek olarak önerdiklerim:
.
.
alan watts türkiye kanalı

kendisi karşılaştırmalı dinler profesörüydü yanlış hatırlamıyorsam ve konuşmalar üniversitede verdiği derslerden. ilginizi çeker bence.
benim en sevdiğim konuşması, aşığım bu fikre:
.
.

şuan aklıma gelenler bunlar oldu. kişisel gelişim kitapları, ruhani öğretiler ve bol bol araştırma ve bilgiyi kabul etmeden önce denemek ve bol bol sorgulamak bana yardımcı oldu. içinden çıkmak istediğiniz her şeyden çıkabilirsiniz. hayatta her şeyin kontrolü bizde olmasa bile hayata bakış açımızda ve zihnimizle ilgili kontrol bizde.

Back
X