• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bilim agacı-Bıgem-Akasya-Petunya-Minikeller anaokulu kreşleri hakkında bilgi lazım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Gulperi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2007
471
18
623
Diğer
Merhaba anneler. bana bu anaokulu kreslere gıdenlerın yorumları ve goruslerı lazım. Onerı olarak bana hangısını onerırsınız acaba.Ben bırı ıle gorusdum mesela bısey tuhaf geldı suan 40 ogrencımız var dedı uyku odasında toplamda kabaca 10 yatak vardı. Simdi bu cocukların hepsı yaslarına gore uyumaya bılır ama dıger yarısı uyursa nerde uyuyacak .Diger yerlerı tamam oyun bolumu yemek orda pısırılıyo.Tuvaletler kucuk yanı onların standartına gore.

Bı tanesı ıse bız yerını bulamadık ama ılk gttıgımız yer bahsettı 350 tl ye hersey dahıl afiş asmış mış.Ne kadar verımlı olur bılemem gorusemedık de.
Neyse deyıp cıkdım ama dıger yerlerın cogu kapalı ıdı o da garıp geldı cumartesı ogleden sonra olmasına ragmen kapıda kaldık.

Bu okullara gıdenler varmı aramızda.Yardımınız gereklı

Teşekkurler şimdiden....

Anlaşılan kımse duymamıs bu okulları. Kac kısı bakmıs ama cevap yok...:24:

Malesef degıl. Bu okullar anadolu yakası pendik tarafında.

merhaba okul konusunda son durum nedir merak ettim
pendik te mutlu karınca anaokulu var tavsiye ederim tüm öğretmenler çocuklarla çok ilgililer

Merhaba sn.kiyymet. Daha bakınma asamasındayım. Gündönümü anaokulunuda gıdıp görmek ıstiyorum ınt.den bakdıgım kadarı ıle cook buyuk bır bahcesı var.Fıyat da onemlı tabıı.

Sizin bu bahsettıgınız yerın fıyatı hakkında da bılgınız varmı acaba servıs ne kadar okul ne kadar. Ben esenyalı tafaındayım pendık e ulasım otobusle mumkun. yol uzayınca km. hesabıda farklı oluyor tabıı kı.

Cevabınızı beklıyorum

teşekkurler..

merhaba canım
mutlu karıncaya kızımı 1 ay gönderebildim kızımda 3,5 yaşındaydı tam ama alışamadı
fakat sorun bizden yani babasından kaynaklanıyordu sabah evden çıkarken ağlayarak çıkıyoduk babası evde oluyodu ve şu çocuğu niye ağlatıyosun gitmek istemiyo demesi kızım için gitmeme bahanesiydi daha çok yüz buluyodu ama ben onu bi şekiilde kandırıp götürdüğümde okuldan o kadar mutlu çıkıyoduki anlatamam tam bir mutlu karıncaydı girerken ki ve çıkarkenki çocuk bambaşka farklı çocuklar diye düşünürsün :) o drece
neyse kısacası okula gelelim yarım gün olarak haziran döneminde göndermiştim 450 tl ücreti vardı ama servisi varmı bilmiyorum evime yakın ben kendim götürüyodum 450 içine yemek dahildi devam etseydik eğer senede bir kere ye mahsus 150 tl temizlik ücreti gibi bir ücret aldıklarını söylemişlerdi ayriyetten malzemeler falan alıcaktık yani boyalar oyun hamurları falan liste vericeklerdi
açıkçası binamızda kızımın yaşıtı iki çocuk daha var onlar bizden önce başladılar oraya halen devam ediyolar gayet memnunlar
istersen face den mutlu karınca anaokulu pendik diye aratırsan resimlerini falan görebilirsin

Sn.kiyymet.Bilgier ıcın teşekkür ederım. Bugun gıdıp gorusdugum gündönümü ana okulunda karar kıldık. Bakalım ılk 5 gun yarım gun olarak gıdıcez.Kızımın tepkılerıne görede normal tam gune donucez. Benım ıncelemelırme gore ılk ızlenım cok ıyı.

iyi günler...

Merhaba anneler. bana bu anaokulu kreslere gıdenlerın yorumları ve goruslerı lazım. Onerı olarak bana hangısını onerırsınız acaba.Ben bırı ıle gorusdum mesela bısey tuhaf geldı suan 40 ogrencımız var dedı uyku odasında toplamda kabaca 10 yatak vardı. Simdi bu cocukların hepsı yaslarına gore uyumaya bılır ama dıger yarısı uyursa nerde uyuyacak .Diger yerlerı tamam oyun bolumu yemek orda pısırılıyo.Tuvaletler kucuk yanı onların standartına gore.

Bı tanesı ıse bız yerını bulamadık ama ılk gttıgımız yer bahsettı 350 tl ye hersey dahıl afiş asmış mış.Ne kadar verımlı olur bılemem gorusemedık de.
Neyse deyıp cıkdım ama dıger yerlerın cogu kapalı ıdı o da garıp geldı cumartesı ogleden sonra olmasına ragmen kapıda kaldık.

Bu okullara gıdenler varmı aramızda.Yardımınız gereklı

Teşekkurler şimdiden....

Merhaba Nergis Hanım;
Ben Özel Bigem Anaokulu'nun Kurucusuyum. Okululumuz hakkında ve size tuhaf gelen konularla ilgili bilgilendirmek isterim.
Okulumuz Pendik Güzelyalı'da bulunmaktadır. 2 katlı müstakil,önünde ve arkasında bahçesi olan bir okuldur.
Uyku olarak şu şekilde bilgilendirmek isterim sizi:Özel bir durumları olmadıkları müddetçe, 2008-2009 doğumlu çocukları biz uyutmuyoruz,veli uyutulmasını istese de.Mesela biz de 2010 doğumlu çocuklar uyutuluyor,doğrusu da budur.Yatak kapasitesi de biz de 10 kampet bulunmaktadır.Her ne kadar sınıfın kontejyanı 15 olsa da bilerek o yaş grubuna fazla öğrenci almıyoruz,eğitim nedeniyle...
Okulumuzda 08:00 -17:00 saatleri arasında eğitim olmaktadır.
07:00-09:30 arasında sabah servislerim, 16:45-19:10'ye kadar akşam servislerimiz vardır.Bu nedenle hem çalışan hem de çalışmayan velilerimizin çocuklarını okulumuza kayıt edebiliyoruz.
Yemek 3 öğün çıkmaktadır. Sabah Kahvaltısı, Öğlen Yemeği,İkindi Kahvaltısı.Bazen ara öğün olarak meyve menümüsü koyuyoruz,Süprizlerimiz oluyor.Kahvaltı da kışın zencefilli bal,bal,pekmez alışkanlığı kazandırıyoruz öğrencilerimize.4 saat arayla bir yemek yedikleri için,düzene girdiğinde,yemek alışkanlıkları oluyor çocuklarımızın...
Emir kipleriyle çocuklarımıza hitaplarda bulunmuyoruz.Aslında disiplini öğrencilerimize ne ceza ne de abartılı ödül ile veriyoruz. Bizim disiplin anlayışımız anne ve babayı da yanımıza alaraktan kararlılık,süreklilikle kazandırmaktır. Okulda yaptığımız eğitimi ailelere verip,ailenin yanında da o tutumu sergilemisini sağlıyoruz. Bu elbette kolay olmadığı gibi zorda değil..Her gün ödev veriyoruz.Çünkü çocuklarınızı hayata hazırlıyoruz.Okulöncesi eğitim kurumu olduğu için,biz aile ile bir bütün olmaya çalışıyoruz.Bu nedenden dolayı eğitim ailede başlamış oluyor ve okulda da sürekliliğini kazandırıyoruz. Çocuk ilkokula başladığı zaman fazla sıkıntı yaşamadan eğitimini sürdürebiliyor.
Eğitim şeklimiz tam gündür. Saat 10:00 dan 16:45 e kadar eğitimlerimiz sürer.
Branş derslerimiz : Satranç ,Mental Aritmatik,Dans-Bale,Resim,Müzik ve İngilizce derslerimiz vardır.
İngilizce hafta da 5 gündür ve tüm sınıflarımız da uygulanmaktadır.
Satranç Hafta da 1 gündür.1 saat işlenir.
Mental Aritmatik hafta da 1 gündür.1-2 saat işlenir.
Dans-Bale,Resim,Müzik bu dersler de hafta da 1 gündür.
Satranç ve Mental Aritmatik dersleri ücretlidir. Diğer branş derslerini sınıf öğretmenlerimiz verdiği için aylık ücrete tabiidir.
Aylık alınan ücretler velilerimizin çalışma saatlerine ve yaşlarına göre düzenlenir.
Aylık ücret dışında velilerimizden aldığımız kitap kırtasiye temizlik gideri olarak senelik belirlenen ücret alınır.Veli eğer kendisi almak ister ise listeyi verdiğimiz zaman kendisi de alabilir.
Ödemeleri elden ,bankadan ya da kredi kartıyla alınabilir. Ödeme konusunda gecikme olduğunda kurum bilgilendirilirse veliye kolaylık ta sağlanabiliyor.
Açıkçası bazen ücrete bakmamak gerekiyor. Biz kurum olarak karşımızdaki velinin iyiniyetli olduğunu düşünerekten veliye bir nevi kolaylık sağlamış oluyoruz.
Ve son olaraktan evet uykunun eğitimin içinde yeri vardır,bunu unutmamak gerekir. Ama çocuğunuz okula uyumaya gelmiyor,eğitim almaya geliyor.Bu yüzden siz veliler için önemli olan eğitimdir.Mesela örnek vereyim.Biz sabah kahvaltı sonra öğle yemeğine kadar yaklaşık 2 saat bir eğitim yapabiliyoruz.Eğer ben 2008-2009 doğumlu çocuğu uyutursam saat12:00-12:30 gibi öğle yemeğinin arkasından,temizlik pijama yatağa yatış derken yaklaşık saat 13:00 olacaktır.Çocuğunuz yaklaşık 15-30 dk yatağında dönecek,yeri gelecek kalkacak.. vs saat 13:30 gibi uykuya dalacak 1-1,5 saat uyuduklarını düşünün.Saat 14:30-15:00 'e kadar uyuyacak. Sonra yine yaklaşık yarım saat giyinme el yüz yıkama vakti olacak.Saat 15:00-15:30 oldu mu? Eee sonra ne olacak?Sonra ikindi kahvaltısı yapıp çocuklarınız evlerine gönderilecek.Eğitim dediğiniz bu mudur? 2010-2011 doğumlu yavrularımız için eğitim normal ama 2009-2008 doğumlu öğrencilemiz için bu hiç doğru bir durum değil.Eğer sadece uyku istiyorsanız,bakım vs o zaman çocuğunuzu Sosyal Hizmetlere bağlı kreşlere vermeniz gerekiyor.Çünkü Sosyal Hizmetlere bağlı kurumlar da eğitim bir nevi ikinci plandadır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda ise eğitim ön plandadır.
Kreş dediğiniz zaman bakım ön planda olduğu için Sosyal Hizmetler olarak bilinir, Okul ya da anaokulu dediğiniz zaman adı üstünde okul ibaresi yer aldığı için MEB olarak bilinir yani eğitim kurumudur.
Kreşte herşey çocukların önüne sürülür,yardım,edilir,bir anne baba bakımı gibi,çünkü çocuklar anne babaların gözünde hiç büyümezler ve yapamazmış gibi bensiz olmazmış gibi düşünülür.
Ama Anaokulu Meb dediğiniz..Öğrencinin kendisinin yapabilmesi,bir birey gibi konuşabilmesi,..vs kısacası kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlanır.
Bu yüzden son sözüm:önemli olan dış görünüş,değildir önemli olan çocuğunuza neler kattığıdır,ne verdiğidir. Sonuçta benim beğendiğimi en yakın dostum beğenmeyebilir. Bu yüzden zevkler ve renkler tartışılmaz. Hiç tanımadığınız kimselerin zevklerine göre hareket etmemek lazım, her ne kadar çok tanıdığım kimse de olsa....Sonuçta çocuğunuzu veriyorsunuz...

Kafanıza takılan başka bir soru olduğu zaman memnuniyetle cevaplamaya hazırım.
Pendik Özel Bigem Anaokulu Kurucusu
Hale Güneş ÜNAL
Sevgi ve Saygılarımla...:128:

Sn.kiyymet.Bilgier ıcın teşekkür ederım. Bugun gıdıp gorusdugum gündönümü ana okulunda karar kıldık. Bakalım ılk 5 gun yarım gun olarak gıdıcez.Kızımın tepkılerıne görede normal tam gune donucez. Benım ıncelemelırme gore ılk ızlenım cok ıyı.

iyi günler...

gündönümü anaokulundan memnunmusunuz?ben de düşünüyorum da.

Konu eski ama hortlatayım dedim, Bu başlıktaki kreşlerden Minikeller' e bebeğini ya da çocuğunu bırakan üye var mıdır acaba?

Back