Dayı bir yerde hata yapmış bence bir kaç tahminim var ama önce sormak istiyorum annene dayiya ne vermek istemiş ?benimde annanem malını dayıma verebilmek için önce bir adama satış göstermiş dayıda 2 sene bekleyip o adamdan "sözde" geri satın almış...anane ölünce annemler itiraz etti kasıtlı satış kararı çıktı ve annemler haklarını aldılar ...sizin içinde eğer rızanız yoksa hakkınızı adalet yoluyla aramayı deneyin
Bildiğim kadarıyla kızlar ile erkekler aynı miktarı alamıyor eşitsizlik ortadan kalkmış oluyor kavga patırtı olmasın , babamın amacı budur iyi yani da su onun dışında ben ölürsem varisim çocuğum veya eşim olur heralde bu da çok iyi bir şey.Buna nr gerek var ölünce zaten çocukları alır ki o parayi
Ben sizin olayı anlamafımBildiğim kadarıyla kızlar ile erkekler aynı miktarı alamıyor eşitsizlik ortadan kalkmış oluyor kavga patırtı olmasın , babamın amacı budur iyi yani da su onun dışında ben ölürsem varisim çocuğum veya eşim olur heralde bu da çok iyi bir şey.
Olur. Noter huzurunda yapılan vasiyet oldukça kolay şekilde bozulur.Merhaba
Çok sevdiğim bı komsum var. Bu komşumun bir amcası var 63 yaşlarında. Kendisi çok zenginmis. Amcasının esi ,çocugu yok. 5 kardeşi var 12 tanede yeğeni. Tüm mirasını sağlık raporu şahitler ve noter huzurunda öldükten sonra olma sartiyla komşu ablama bırakmış. Ölümden sonra itiraz etme durumunda herhangi bi sıkıntı olur mu? İptali gibi. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Makul mu bulmuşum o nerden çıktı?Ben sizin olayı anlamafım
Babanız dolaylı yoldan oğullarının hakkını garantiye aldı. Sizinkini farklı srkilde
Çünkü eşinize hak kalmasın diye.
Eşinize bu kadar mı güveniyorsunuz?
İşin ilginci babanıza birsey olsa eşinizin zaten söz hakkı yok ki kardeslerinixle oturup siz anlaşacaksınız. O gün gelirde gerekirse siz hakkınızdan vazgecersiniz.
Ben sizin bu yapılanı makul bulmanızı valla billa hiç anlayamadım
Farklı şekilde değil işte komşusuna bırakmış ya adam yabancı biri muhtemelen babam da yabancı birine verdiği için dolayısıyla surecin başlangıcı aynı ilerlemiş nasıl farklı oluyor onu diyorum ben benzer emsal bir şey anlatmaya çalışıyorum.Ben sizin olayı anlamafım
Babanız dolaylı yoldan oğullarının hakkını garantiye aldı. Sizinkini farklı srkilde
Çünkü eşinize hak kalmasın diye.
Eşinize bu kadar mı güveniyorsunuz?
İşin ilginci babanıza birsey olsa eşinizin zaten söz hakkı yok ki kardeslerinixle oturup siz anlaşacaksınız. O gün gelirde gerekirse siz hakkınızdan vazgecersiniz.
Ben sizin bu yapılanı makul bulmanızı valla billa hiç anlayamadım
Yazmışsınız ya iyi yanı da ben ölünce varisim eşim çocugum oluyor diye. Ben babanızın eşinize kalmaması için oğullarına bıraktığını ve sizin bunu onayladığınızı anladım.Makul mu bulmuşum o nerden çıktı?
Eşimin konuyla ne alakası var onu nerden çıkardınız yanlış anlamışsınız sanırım bir daha okuyun isterseniz veya anlayabileceğim şekilde anlatır mısınız bir kez daha ?
Komşuya bırakmamış. 12 yegenden birini secmiş. Tek bir tegene tüm malı bırakmayı vasiyet etmiş.Farklı şekilde değil işte komşusuna bırakmış ya adam yabancı biri muhtemelen babam da yabancı birine verdiği için dolayısıyla surecin başlangıcı aynı ilerlemiş nasıl farklı oluyor onu diyorum ben benzer emsal bir şey anlatmaya çalışıyorum.
Iyi yanı esime cocuguma kaliyor bankadaki para dedim ya ben onlardan önce ölürsem evladıma eşime bir şey kalması güzel bir olay bence bunu kastediyorum.Yazmışsınız ya iyi yanı da ben ölünce varisim eşim çocugum oluyor diye. Ben babanızın eşinize kalmaması için oğullarına bıraktığını ve sizin bunu onayladığınızı anladım.
Siz tekrar anlatır mısınız? Babanız neden oğullarına garantiledi malını. Tam olarak kimden koruyor?
ananemle dayım aynı bahçede oturuyordu yerin tapusu annenimdi dayının evi yıkılmasın kızlar o bahçeden hak alamasın diye annane o bahçeyi komple dayıya bırakmak istiyor ve başkasına satıp sonrasında dayıda ondan alıyorDayı bir yerde hata yapmış bence bir kaç tahminim var ama önce sormak istiyorum annene dayiya ne vermek istemiş ?
O da çok bariz bi olaymış ya baştan böyle bir işe kalkışmamalıydı dayı bey .ananemle dayım aynı bahçede oturuyordu yerin tapusu annenimdi dayının evi yıkılmasın kızlar o bahçeden hak alamasın diye annane o bahçeyi komple dayıya bırakmak istiyor ve başkasına satıp sonrasında dayıda ondan alıyor
Ben erkeklere ev verilmesini makul buldunuz sandım o yüzden sasırdım.Iyi yanı esime cocuguma kaliyor bankadaki para dedim ya ben onlardan önce ölürsem evladıma eşime bir şey kalması güzel bir olay bence bunu kastediyorum.
Ben o zaman küçüktüm ergenlik dönemleri falan abilerim resitti, hiçbirimiz evli değildik. Babam kızlara bir şey bırakmayacağını açıkça söylüyordu ilerde evlenince kocam kotu biri cikarsa bulasmasin diye de boyle mal devretmeyi uygun gormus . Hani eslerin git payini iste die eslerine baski yapan hatta doven bile tipler var ya hani .
Tabi aradan onca zaman geçti.
Babam akıllandı oğulları babamın ikinci evliliğini( imam nikahli) kaldıramadı görüşmüyorlar ben de 3-4 yıl babamla görüşmedim hicbir sekilde ama esim gorusuyordu.
Babam bir gün bana ev vereceğini söyledi verdi
Sonra başka sebeplerden babamla görüşme kararı aldım. 5 aydır telefonla görüşüyoruz bu sürede de banka hesabına adıma para yatırdığını vs söyledi, bunu da bi tek ben biliyorum , kardeşim babamın hesabını kullanıyor ordan baktım cidden doğru yüklü miktarda para koymuş. Yani bu süreçte maldı mirastı aile bağlarımız köpük olduğu için durumlarımı haklarımı kısmen araştırdım avukata gittim herhangi bir işlem başlatmadim çünkü babam hayatta . Böyle yani kaba taslak.
Güvenceye gelince onu da hesap etmiş ama bakın nasıl , ben okudum , okumuş ve memur olacağımı hesaba katıyor yani adam o zamanlar neyin güvensizliğini yaşıyordu tam olarak bilemiyorum , üniversitedeyken bi gün abimin üzerine bir şey yapmış ama annemle gizli konuşuyorlar ben sofra kaldırıyorum her mutfağa gittiğimde bir şeyler konuşuyorlar gelince susuyorlar , annem ağzından kaçırdı kızlara bir şey yok mu dedi , babam da o okudu alacağını aldı dedi ( okutmayı masraftan sayarak)Ben erkeklere ev verilmesini makul buldunuz sandım o yüzden sasırdım.
Dediğiniz doğru damat fena cıkar riski hesaplanıyor da damat fena biriyse asıl o zaman kızın güvencesi olmalı de mi? Bunu hesaplamıyorlar.
İnşallah eşinizle evinize mutlu olursunuz.
Ailelerde bu mal mülkten bozuşmalar hep oluyormuş. Benim de babam hepimize birer tane verdi ama biz hiç birimiz ilgilenmiyoruz. Tapu bizde olsa bile kazanan babamız o aliır kiralarını.
Bir ara size vereyim kiralardan dedi kabul etmedik harca kendin dedik. Ama bir abim evlerin birini yazlık yapıcam diyip duruyor (sanki kendi almış da) o zaman tepem atıyor. Yazlık lazımsa gitsin alsın. Babamın olan mal üzerinde kendine ait gibi konuşması hoşuna gitmiyor. Kısacası kardes bile olsa özen göstermiyor herkes. Hakkı neyse almak lazım.
Biri ilgileniyor aslında (Kendine planlıyor bişeyler) ama babam hayatta suan zaten babamın olanın kac katı kendinde var hala babamınkini ortak sanıyor. Herkes kendi kazancına odaklanma babama ait olan da babama anneme konfor saglasa.Güvenceye gelince onu da hesap etmiş ama bakın nasıl , ben okudum , okumuş ve memur olacağımı hesaba katıyor yani adam o zamanlar neyin güvensizliğini yaşıyordu tam olarak bilemiyorum , üniversitedeyken bi gün abimin üzerine bir şey yapmış ama annemle gizli konuşuyorlar ben sofra kaldırıyorum her mutfağa gittiğimde bir şeyler konuşuyorlar gelince susuyorlar , annem ağzından kaçırdı kızlara bir şey yok mu dedi , babam da o okudu alacağını aldı dedi ( okutmayı masraftan sayarak)
Bende dedimki oğulların da okusaydı mesela ama onlar sırf erkek diye mal verirdiniz ama dedim babam sinirlendi ama bir şey diyemedineyseki zamanla hak yerini buluyor diye düşünüyorum, bi de sizin olayda su var kimse ilgilenmiyor , biri bi mal ile ilgilenirse emin olun diğeri mutlaka bi arıza çıkartıyor.
Anne baba nin adil olması mantıklı hareket etmesi çok önemli işte ölmeden önce paylaştıran var mesela onlara imreniyorum adam hem kendini garantiye alacak mali ayarlıyor hem cocuklarini . Öldükten sonra arkada kalanların rezaleti sınavı çok kötü oluyor yaBiri ilgileniyor aslında (Kendine planlıyor bişeyler) ama babam hayatta suan zaten babamın olanın kac katı kendinde var hala babamınkini ortak sanıyor. Herkes kendi kazancına odaklanma babama ait olan da babama anneme konfor saglasa.
İleride bir gün bölünme durumu olsa o abim sanki mesele cıkarır gibime geliyor.
Dedim ya abimin huyunu suyunu begenmiyor um.Anne baba nin adil olması mantıklı hareket etmesi çok önemli işte ölmeden önce paylaştıran var mesela onlara imreniyorum adam hem kendini garantiye alacak mali ayarlıyor hem cocuklarini . Öldükten sonra arkada kalanların rezaleti sınavı çok kötü oluyor ya
Mal bölüşme gününe kadar sakin dursa kardeşiniz yine iyi o zaman herkes düşen payı alır hiç değilse konuşmalar boş olur.
Anneye kalınca olaylar patlıyor baba yok herkes anneye baskı yapıyor bana ver bana ver diye biz bunu da yaşıyoruz annemin tarlası var babam verdi onu da aralarında paylaşamıyorlar her yıl kavga oluyor.
O abinizin huyunu suyunu iyi takip etmek lazim gönül isterki yas tutalım adam akıllı olsun her şey de işte ölenle olunmuyor maalesef uyanık olmak gerekiyor çünkü cenazeyi matem değil fırsat gören evlat çok
Eşimin kuzeni de uyanık daha herkes hayattayken bahçelere gözünü dikmiş gel ev yapalım icine demiş kendi b.kuna eşimi de sürükleyecekti. bunlar hep oralara tek basina konma çalışmaları gibi geldi bana avınızınki hem durumu iyi dediniz bu ne hırs böyle demeden edemiycem günahını almimdaDedim ya abimin huyunu suyunu begenmiyor um.
Bi ev var tatil yöresinde kirada Son yıllarda gündeme getiriyor. Bu ev bize yazlık olsun gideriz diye.
E kiracı Cıkınca ev bos kalınca babaların geliri azalacak. Tuhaf yani. Sana lazımsa git ev lazımsa al. Adamın kiracısı ı cıkarınca yıllık kirasını verecekmisin. Hayır. Aklı sıra hepimiz gideriz diyor.
Ben ne giderim ne de oraya gitsem evde kalırım dedim.
Evet iyi elbette. Bizim hepimizin durumu babamızdan iyi ve de üç kardes benzer durumlardayız. Zaten bir ev ile hiç birimizin hayatı değişmez, ama üç evin kirası ile babamın hayatı değişir.Eşimin kuzeni de uyanık daha herkes hayattayken bahçelere gözünü dikmiş gel ev yapalım icine demiş kendi b.kuna eşimi de sürükleyecekti. bunlar hep oralara tek basina konma çalışmaları gibi geldi bana avınızınki hem durumu iyi dediniz bu ne hırs böyle demeden edemiycem günahını almimda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?