Kan bağı olmayan birine satış işlemi üzerinden bırakılan mala kimse hak iddia edemez. Ama kanbagi olan birileri arasında oluyorsa küçük bir ihtimal hak iddia edilebilir o yüzden her ihtimale karşı mal adam öldükten sonra hic vakit kaybetmeden güvenilir birinin üzerine gecirilir 1 yıl sonra tekrar mali kendi üzerine alabilir kişi.Merhaba
Çok sevdiğim bı komsum var. Bu komşumun bir amcası var 63 yaşlarında. Kendisi çok zenginmis. Amcasının esi ,çocugu yok. 5 kardeşi var 12 tanede yeğeni. Tüm mirasını sağlık raporu şahitler ve noter huzurunda öldükten sonra olma sartiyla komşu ablama bırakmış. Ölümden sonra itiraz etme durumunda herhangi bi sıkıntı olur mu? İptali gibi. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Ha bi de şöyle bir şey var babam bankada tüm çocuklara ben öldükten sonra almak şartıyla para bırakmış onda mesela payıma kimse dokunamıyor.Kan bağı olmayan birine satış işlemi üzerinden bırakılan mala kimse hak iddia edemez. Ama kanbagi olan birileri arasında oluyorsa küçük bir ihtimal hak iddia edilebilir o yüzden her ihtimale karşı mal adam öldükten sonra hic vakit kaybetmeden güvenilir birinin üzerine gecirilir 1 yıl sonra tekrar mali kendi üzerine alabilir kişi.
Soruyu anladıysam cevabı bu.
Babam abilerimin üzerine mal verdiğinde önce yabancı birine satar gibi gösterip bi süre sonra abilerim kendi üzerlerine alırdı ki ben evlendigimde kocam hak istemesin diye.
Hafızası için doktor raporu da alındı mı? Rapor olunca bişey yapamıyorlar diye kulağımda kalmış.Merhaba
Çok sevdiğim bı komsum var. Bu komşumun bir amcası var 63 yaşlarında. Kendisi çok zenginmis. Amcasının esi ,çocugu yok. 5 kardeşi var 12 tanede yeğeni. Tüm mirasını sağlık raporu şahitler ve noter huzurunda öldükten sonra olma sartiyla komşu ablama bırakmış. Ölümden sonra itiraz etme durumunda herhangi bi sıkıntı olur mu? İptali gibi. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Birakabiliyor ya oldukten sonra 3 aylik sure var kisilerin dava acmasi icin. Kisiler acmazsa avukatlar giriyor devreye aileler bulunup mal hakkinda gorusuluyor hukuken kim ne hak ediyosa o veriliyor. Ama bu dava bos cikar adamın hem raporu var hem şahitleri.Dava açabilirler. Komşunuz kazansa bile dava sonuçlanana kadar dokunamaz hicbir şeye diye biliyorum. Yine de her şey ona kalır diye düşünüyorum. Adam istediğine bırakamaz mı ki?
Aaa cok ilgincKan bağı olmayan birine satış işlemi üzerinden bırakılan mala kimse hak iddia edemez. Ama kanbagi olan birileri arasında oluyorsa küçük bir ihtimal hak iddia edilebilir o yüzden her ihtimale karşı mal adam öldükten sonra hic vakit kaybetmeden güvenilir birinin üzerine gecirilir 1 yıl sonra tekrar mali kendi üzerine alabilir kişi.
Babam abilerimin üzerine mal verdiğinde önce yabancı birine satar gibi gösterip bi süre sonra abilerim kendi üzerlerine alırdı ki ben evlendigimde kocam hak istemesin diye.
Buna nr gerek var ölünce zaten çocukları alır ki o parayiHa bi de şöyle bir şey var babam bankada tüm çocuklara ben öldükten sonra almak şartıyla para bırakmış onda mesela payıma kimse dokunamıyor.
Aynısı bizim başımazda olduğu için oldukça bilgim var , eşimi amcası evlat edinmiş 3 aylık iken ama resmî olarak nufüsüna almamış karısıyla beraber çok güzel büyütmüşler eşime ama iş miras kısmına gelince 70 yaşlarına geldiler eşim 40 yaşında
Önce noterde onaylanmış miras bıraktılar 5 sene evvel ama sonrasında bir avukat tanıdığımız saklı pay diye birşey olduğunu söylediler mirasının 3/1 ini istediğin birine bırakabiliyorsun veraset ilamında vasiyet okunuyor yasal mirasçıları(kardeş,anne-baba ) saklı pay için dava açabilir bu hakları var
Biz sorunu, eşimi resmî olarak evlat edinmeleriyle bulduk 36 yaşındaydı eşim evlat edinildiğinde komik ama gerekli bir durumdu bizim için acımızın yanında bir de mahkeme ile uğraşmak istemezdik
Kan bağı olmayan birine satış işlemi üzerinden bırakılan mala kimse hak iddia edemez. Ama kanbagi olan birileri arasında oluyorsa küçük bir ihtimal hak iddia edilebilir o yüzden her ihtimale karşı mal adam öldükten sonra hic vakit kaybetmeden güvenilir birinin üzerine gecirilir 1 yıl sonra tekrar mali kendi üzerine alabilir kişi.
Rapor var evet aile hekimi onaylı. Noter huzurunda 2 sahitle verilmisHafızası için doktor raporu da alındı mı? Rapor olunca bişey yapamıyorlar diye kulağımda kalmış.
Aslında tamda böyle açığa çıktı. Haberimde yoktu benim. Bu miras olayı geçen sene olmuş aslında hiç akıllarına aksi bı durum gelmemiş. Dun haberlerde izleyince bugün bana danisti. Bende buraya sorabilecegimi soyledim fikir almak istedik.Konunuz bugün gazatelwrde çıkan huysuz Virjin olayına ne kadar benziyor
Aile hekimi raporu yeterli olur mu ya da uzman raporu gerekir mi onu araştırın.Rapor var evet aile hekimi onaylı. Noter huzurunda 2 sahitle verilmis
Noterden aile hekimi raporu denmiş o şekilde almışlar noter yönlendirmiş yani. Sanırım 65 yaş üstünden büyük değil ondan tam bilmiyorum tabiiBişey yapamazlar o zaman herşey resmi yapılmış. Aile hekimi raporu yeterli olur mu ya da uzman raporu gerekir mi onu araştırın.
Bizim bir tanıdıkta şöyle yaptı malı once baskasina satmis gibi gecirdi sonra asil vermek istedigi ikinci karısına ilk satış yapilan kisiden gecirdiler sebebi adam ölürse ilk karısından olan cocuklari hak iddaa edemesin diyeMerhaba
Sanmıyorum bişey çıkacağını herşey yasal sonuçta. Ama bi avukata gidip garantilemenizde fayda varNoterden aile hekimi raporu denmiş o şekilde almışlar noter yönlendirmiş yani. Sanırım 65 yaş üstünden büyük değil ondan tam bilmiyorum tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?