• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisi olanlar lütfen cevaplamadan geçmeyin! Acil!

kamuran85

Oğluşummm :))
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
6.066
578
198
Merhaba arkadaşlar.
Benim aöf 3. Sınıfta olmam gerekiyordu ama bu yıl kaydımı yeniletmedim. Bahar döneminde yenileteceğim. Ikinci sınıftan sadece ticaret hukuku dersim vardı. Kredili sisteme geçince bu ders ikiye ayrılmış. Biri bahar döneminde biri güz döneminde verilecekmiş. Ben bu dersi iki dönemde verdikten sonra önlisans diplomamı alabilir miyim?
Kredili sisteme geçilince ikinci sınıfa eskiden olmayan dersler eklemişler. Bunların sınavına da girmek zorunda mıyım? Benim zamanımda sadece ticaret hukuku kalmıştı. Bu yeni ikinci sınıf derslerini seçmeden ticaret hukuku adı altında iki dersi verip önlisans diplomamı alabilir miyim?
Yani diploma almak için belli bir kredi toplamak zorunda mıyım?
Yoksa ortalamamın 2,00'ın üstünde ve hiçbir dersten FF almamış olmam yeterli mi?

Bilenler yardımcı olsun lütfen!
Açıköğretim bürosundan doğru bir cevap alamadım...

Eğer dersler bahar döneminde ise bahar döneminde sınava girip geçerseniz diploma alabilirsiniz.Ama güz dönemindeyse güz dönemindeki derslerinden de başarılı sonuç almanız gerekir ki bildiğim kadarıyla kayıt yenileme süresi doldu...

Eğer dersler bahar döneminde ise bahar döneminde sınava girip geçerseniz diploma alabilirsiniz.Ama güz dönemindeyse güz dönemindeki derslerinden de başarılı sonuç almanız gerekir ki bildiğim kadarıyla kayıt yenileme süresi doldu...

Onu anladım da bu kredili sistemle birlikte ikinci sınıfa eklenen yeni dersler de var. Bunları da seçip sınavına girmek zorunda mıyım?
Bu önlisans diploması almak için 120 kredi toplama zorunluluğu diye bir şey var mıdır?

Onu anladım da bu kredili sistemle birlikte ikinci sınıfa eklenen yeni dersler de var. Bunları da seçip sınavına girmek zorunda mıyım?
Bu önlisans diploması almak için 120 kredi toplama zorunluluğu diye bir şey var mıdır?

evet yeni eklenen dersleri seçip geçer not almak ve 120 krediyi doldurmak zorundasınız malesef...

Murat açıköğretime sordum. Kredi önemli değil dedi.
Kim haklı anlamadım..

Belki yine sistem değişmiştir. Onlar daha iyi bilir sürekli takipçiler çünkü ama benim bildiğim genel not ortalama 2 ve üzerü olup ff not olmayınca mezun olunuyor... Sınıf geçme içinde dönem not ortalamalarına bakılıyor...

Selamlar.Açık öğretim İşletme fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim fakat 10.dönemim yani 5.senem. 7 sene içerisinde mezun olamazsam kaydım mı siliniyor yoksa sadece öğrencilik haklarımı mı kaybediyorum?

Kimsecikler yok mu yardımcı olabilcek?:26:

Son düzenleme:
Kimsecikler yok mu yardımcı olabilcek?:26:

Aöf, kpss, ve adliye katiplik sınavları hakkında her türlü yardımcı olabilirim. burda pek bulunamıyorum çünkü . Her türlü konuda mesaj atıp bilgi alabilirsiniz. Elimden geldiğince ve bilgim yettiğince cevaplarım . :54::54:

Son düzenleyen: Moderatör:
..................... adresinden mesaj kutusundan mesaj atıp bilgi alabilirsiniz. Aöf, kpss, ve adliye katiplik sınavları hakkında her türlü yardımcı olabilirim. burda pek bulunamıyorum çünkü . Her türlü konuda mesaj atıp bilgi alabilirsiniz. Elimden geldiğince ve bilgim yettiğince cevaplarım . :54::54:[/QUOTE]

...................... adresinden mesaj kutusundan mesaj atıp bilgi alabilirsiniz. Aöf, kpss, ve adliye katiplik sınavları hakkında her türlü yardımcı olabilirim. burda pek bulunamıyorum çünkü . Her türlü konuda mesaj atıp bilgi alabilirsiniz. Elimden geldiğince ve bilgim yettiğince cevaplarım . :54::54:[/QUOTE]

Back