Bilgisi olan?

Cemrerva

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2019
66
26
8
31
iyi aksamlar arkadaslar
ben kadin dogum doktoruna hormon testi vermem gerekiyor ve suan reglim.reglin 3.gunu veriliyor bu test ve ben su konuda kararsiz kaldim.
bi regl uygumasinda ilk regl oldugum gunu girdim ve o uygulamaya gore suan 3. Gunumdeyim ve soyle ki o ilk regl gunum sadece kahverengi lekelenmem . 2 gunu tam regl kani gordum. Simdi ben 2. Gunden sayip gitsem hormon testi yaptrmaya yarin 3.gunum gideyim mi yoksa ilk gunden sayarsak yarin 4.günüm ve test.gunu gecmis oluyor napsam bilemedim.bilmem anlatabildimmi

Ben 7 gün baktırdım olur yani adetin basladı değil sonları bakılır 3 gunu den itibaren dedi doktor bana.

Bana hep 3-5. günlerinde gel diyor. 3-4-5.gün gidebilirsin. Kahverengi olması önemsiz kanama ne zaman başladıysa o zaman ilk gündür, şuan 3.gündesiniz yani.

Bana hep 3-5. günlerinde gel diyor. 3-4-5.gün gidebilirsin. Kahverengi olması önemsiz kanama ne zaman başladıysa o zaman ilk gündür, şuan 3.gündesiniz yani.

Anladim kanamam dun basladi. Dun bugun ve o zman yarin 3.günüm
Tesekurler ben yanlis hesaplayip gitmiyim diyordum bide malüm covid. Yarin gideyim o zman

Anladim kanamam dun basladi. Dun bugun ve o zman yarin 3.günüm
Tesekurler ben yanlis hesaplayip gitmiyim diyordum bide malüm covid. Yarin gideyim o zman
Evet 3.gün.
Ama 4 ve 5. Günlerde de gidebilirsin. Aklında bulunsun. Çok geçmiş olsun.

Bana da kesinlikle 2 ya da 3. Gün dediler haftasonuna denk gelirse bir dahaki ay bakarız dediler.

Hormon testi, kan tetkikleriyle yapılan hormon ölçümleri sonucunda hastalıkların teşhisi, hastalıkların seyri yapılabilir. Hormon testi birden fazla testten oluşur. Yapılması diğer testlere göre zor olduğundan, daha maliyetlidir. Rutin bazal hormon tahlillerini her merkezde yaptırabilir, özel testleri ise belirli merkezlerde yaptırabilirsiniz. Hormon testi yapıldığı nedene göre en uygun zamanda yapılmalıdır. Yani adet görmeyle alakalı ise, en uygun zamanda yapılması testin doğruluğunu etkileyecektir. Bir aylık adet döngüsünde kadının hormonal dengesi sürekli olarak değişim gösterir. Bunun için en doğru zaman olan adet başlangıcından sonraki 2. gün ile 5. güne kadar hormon testinin yapılması ve en iyi neticenin alınması gerekir.
Kaynak:

Evet.net bilgiymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…