Bilgisi olan ? :(

Nysbsvr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
37
2
1
27
Öncelikle herkese merhaba buraya yeni üyeyim. 19 yaşındayım ve 10 aydır birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var. Erkek arkadaşımın lupus hastası olduğunu öğrendim. Yani kendisi söyledi. Bu hastalığı bilen veya aynı hastalığı taşıyan biri var mı ( ona birşey olmasından çok korkuyorum. Böyle bir hastalık ölümle sonuçlanmaz dimi

Daha dun selena gomez icin gormustum bu haberi. Bobrekleri bitmis ve bobrek nakli yapilmis. Pek icerigini bilmiyorum hastaligin. Ama en yeni ornek bu ve yasiyor.

Gunese cikmamasi gerek ve kortizon tedavisi gormesi gerek.bagisiklik sistemi ile alakali bir sey.kalp ve bobrege etki ediyor ama derecesine gore tedavisi var diye biliyorum

Lupus hastalığı çeşitli organlara yapışan bir hastalık. Acaba erkek arkadaşınız Selena Gomez olayından sonra ilgi çekmek için söylemiş olabilir mi?
Yok o olaydan sonra değil. Bana bunu yaklaşık 1 ay önce söyledi. Şimdi forum açmak istedim. Öyle birşey söz konusu değil

Daha cok kadinlarsa görülen romatolojik bir hastalık. Bağışıklık sistemiyle alakalı aslen. Ama hangi organa yonelirse, o organi bitirebiliyor. Güneşe çıkınca cilt problemleri yaygın bir belirtisi. Trombosit düşüklüğüne sebep olabiliyor. Atak dönemleri dışında sanırım devamli bi ilac tedavisi verilmiyor. Ilerleyen zamanlarda eklem agrilari, yataktan zor kalkma gibi şikayetler olabiliyor. Ama teshisi cok zor konulan bir hastalık. Bende suphelenmislerdi. Doktor bulmak da zor çünkü romatoliji dendiginde iki çeşidi var. Biri fizik tedavi romatoliji,biri dahiliye romatoliji. Bağışıklık sistemiyle ilgilenen kısım dahiliye romatoloji oluyor, sayılı doktor var turkiyede. Çok uğraştım ben, kesin teşhis konulamadı. Otoimmun deniyor sanirim, vucudun kendi kendine saldırması gibi birsey. Sistem birden bir organa yöneliyor ve orayı yok etmek istiyor.

Lupus'un çeşitleri var. İki tanıdığıma bu hastalığın teşhisi koyuldu ikisi de farklı. Normal hayatlarını devam ettiriyorlar birisi baya ağır ilaçlar kullanıyor diğeri daha 15 yaşında bir kız devamlı kullandığı ilaç yok yaklaşık 2 ay hastanede yattı şimdi kontrol altında. Geçmiş olsun.

İleride bir sorun çıkar mı sizce duyduğunuz her hangi bir şey var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…