Bilgisi olan yada benzer durumu yaşayan varsa ne olur bilgi versin!

motive78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2010
50
0

kızlar son bir aydır çok üzgünüm.2.5 yaşındaki kızımın düşmesi sonucunda kaval kemiğinin ayak bileğine yakın bir yerde çatlama olmuş.doktor röntgenden sonra alçıya almamız lazım ddi.aldılar alçıya 25 gün alçıda kaldı ve üç gün önce alçısı alındı kemiği kaynamış ama bileğini yürürken kırmadan basıyor yere ve doğal olarak aksıyor yürürken.çok üzülüyorum doktor geçici bir durum diyor ama ben kendimi teskin edemiyorum.ayrıca bileğindeki kaslar çok sertleşmiş gece uykudayken normal ama gündüz taş gibi.

benzer durumu yaşan yada bilgisi olan varsa Allah rızası için paylaşsın lütfen!!!!!!!!!!

Merak etme canım düzelir. Benimde oğlumun el bileği kırılmıştı. Alçıdan sonra kolunu düz tutamıyor kırıyordu. Doktoru bana her akşam uygulanacak bir masaj gösterdi. 10-15 gün sonra düzeldi.
Alçıdaki kaslar çalışmadığı için tembelleşiyor, zamanla düzelir.

Merak etme canım düzelir. Benimde oğlumun el bileği kırılmıştı. Alçıdan sonra kolunu düz tutamıyor kırıyordu. Doktoru bana her akşam uygulanacak bir masaj gösterdi. 10-15 gün sonra düzeldi.
Alçıdaki kaslar çalışmadığı için tembelleşiyor, zamanla düzelir.

teşekkür ederim canım sağolasın ayrıca sizede çok geçmiş olsun!
anne olmak bu demekmiş işte çok üzülüyorum onu öyle gördükçe.....

ilgili arkadaşların tümüne şimdiden teşekkür ederim kızlarrrr eksik olmayın
ben ayrıca panikatak hastasıyım belkide bu yüzdenmi bu kadar endişeliyim bilmiyorum ama gece uyku düzenim bozuldu son bir aydır......

Son düzenleme:
benim yigenimin de kolunda benzer bir durum olmustu
alcısı cıktıktan sonra
her gun bir kova ılık - sıcak arası su dolduruyordu ablam
onun icinde hareket ettiriyordu kolunu yavas yavas
bilek hareketini güclendirmek icin
benzeri ayak bilegine de uygulanabilir belki doktora danısılıp tabi

canım üzülme geçici tabiki ,hareketsiz kaldığı için olur ,kaslar tembelleşmiştir ,zamanla düzelecek üzülme..

Geçmiş olsun.
Çocuk bu, basmaya zaten korkuyordur şimdi.
Tam basamıyırdur.
Eminim kısa zamamda düzelecektir.

Keşke konu hakkında bilgim olsa
yüreğinize su serpsem
rahatlatsam sizi...
üzülmeyin düzelir inşallah
Allahın izniyle atlatırsıız
Çok geçmiş olsun...

geçmiş olsun.

uzun süreli alçılarda kaslarda zayıflık ve güçlü olan kasta kuvvetlenme meydana gelebiliyor.

ufaklık daha 2.5 yaşında olduğu için bu durumu çabucak atlatacaktır.

büyük ihtimalle baldırındaki (bacağın arkasındaki) kasları elinize daha sert geliyordur.

eğer onu yatmaya ikna ederseniz, elinizle topuğunu kavrayıp, önkolunuzla, vücudunuzu kullanarak, ayağını kendisine doğru 5-10 saniyeliğine canını yakmayacak kadar itebilirsiniz. yapacağınız bu germe ile kası rahatlayabilirsiniz.

alçı sonrası eğer bacakta ödem yoksa, çok fazla sıcak olmayan suyun içinde 15 dk boyunca bekletip öyle minik germeler yapabilirsiniz.

Benim de küçükken sağ kaval kemiğim kırılmıştı.
Bende düzgün yürüyememiştim alçıdan çıkınca, annem hatta farklı 3 doktora daha götürmüştü :KK1:
Zamanla geçiyor, normal bir durum, geçmiş olsun..

kızlar eksik olmayın çok çok teşekkürler ederim inanın içimi ferahlattınız
hele son mesajı okuyunca daha bi rahatladım çünkü aynı durumu yaşamışsınız sizde.
bende 3 ayrı doktora götürdüm hepsi düzeleceğini söyledi.
çok sağolun kızlar
ü

Benim de küçükken sağ kaval kemiğim kırılmıştı.
Bende düzgün yürüyememiştim alçıdan çıkınca, annem hatta farklı 3 doktora daha götürmüştü :KK1:
Zamanla geçiyor, normal bir durum, geçmiş olsun..

merhaba canım,
öncelikle hassasiyet gösterip cevap yazdığın için teşekkür ederm.
canım annene sorarmısın lütfen seni götürdüğü doktorlar herhangi bir hareket yada fizik tedavimi önerdi yoksa kendi kendinemi zaman ile geçti ...
bana yazarsan inan çok sevinirim mesaj kutum kapalı ise açmayı bilmiyorum lütfen konuyu açtığım bir derdim var bölümüne yazarmısın
çok teşekkürler

benim kardesimde kücükken dirsekte kikirdak skismis ama Allah islah etsin güya futbolcularin doktoru olan bir doktor(nasil bir doktorsa)hic teshis koymadan ayda iki defa cagriyordu ve alciya aliyordu cocugmun bilegi inceldi artik o sekilde kalmisti pislik adam sirf para icin ayda iki defa cagriyordu neyse en son kontrolde halam yetr artik dedi para vermedi baska bir doktor bulduk birseyi yok dedi ilik suda 5 vakit haraket edin acsin kapasin dedi ve sükür iyi oldu ..cocugum kücüktü alci acilip kolu acilmayinca burnu kanadi korkudan yavrumun,sizde ilik suda mesaj yapin hareket ettirmeye calisin..
ama birde söyle birsey bende 7 yasinda trafik kazasi gecirdim kaburgam kirilip cigere batmis ic kanama gecirmistim orayi delmsiler kanamayi bosaltmak icin,bantliydi ben yürürken basimi kaldiramiyordum bi tarafa egik yürüyordum cok aciyacak gibi hissediyordum dik duramiyordum sonucta kücük cocuk agriyacak diye korkuyordur belkide
cok gecmis olsun

Son düzenleme:
X