Kızlar kardeşimi yüzünde ve ayaklarında şişme, sürekli uykuya meyillilik ve kusma problemlerinden devlet hastanesine götürdük.Şikayetleri 4-5 günlük falandı. Acil yatışı yapıldı ve ben dosyasında ABY(akut böbrek yetmezliği) tanısı gördüm halen araştırma yapılmakta 2 gündür ve doktorlardan BİYOPSİ yapılacağını duydum.
Biyopsi hakkında bilgisi veya tecrübeleri olan varsa bir de bu ABY hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Sağol canım biyopsi yaptıran bir tanıdığın var mı ya da ABY hastalığı olan?Geçmiş olsun, Biyopsi, bir doku parçasının mikroskop altında muayenesinde içindeki hücre türlerini inceleme işidir. Bu durumda kardeşinizin böbreğinden ufak bir parça alınıp incelenmesi yapılacaktır. ABY açılımı (Akut Böbrek Yetmezliğidir) Böbreğin üstlenmiş olduğu fonksiyonlardaki ani azalmaya akut böbrek yetmezliği adı verilir.
Sağol canım biyopsi yaptıran bir tanıdığın var mı ya da ABY hastalığı olan?
Biyopsi bende oldu, ama ABY hastalığı bir arkadaşımda vardı.
Bende ki biyopsi; vücudumda bir yerde şişlik vardı, oradan parça alındı. (biyopsiye) İncelemeye gönderildi. Temiz çıktı..
Şimdi sizin durumda bir parça alınıp inceleme yapılacaktır, durumu nedir diye...Bu Akut böbrek yetmezliğiniz çeşitli nedenleri vardır. Bazıları fazla antibiyotik kullanımından, bazen ağrı kesicilerden, İdrar yolları enfeksiyonlarından kaynaklı olanı, ya da başka enfeksiyonların sebep olabildiği görülür. Birde suyun az kullanılmasından, böbreklere giden suyun yetersiz gelmesinden bile kaynaklı olabiliyor. Böbrekte taş varsa da büyük sebeblerden biridir. Kardeşinizin sebebi araştırılması için biyopsi istenmiştir. Benim arkadaşımın sorunu böbreğinde taş olmasından kaynaklıydı...
Birde biyopsi uygulamasında tümör araştırmasıda yapılacaktır. ABY Böbrek fonksiyonlarının %10-15inin kaybıdır. Genellikle tedavi sonucunda fonksiyonlarda geri dönüş yaşanır. Onun için içinizi ferah tutun, inşallah biyopsi sonucunuz güzel gelir. Biyopsi yapıldı mı yapılacak mı? Geçmiş olsun, Sağlıklı haberlerini duyarız inşallah.
Bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten şu an bunlarla ilk defa karşılaştığımız için söylediklerin çok önemli bizim için.Biyopsi yapılmadı henüz senin biyopsin iğneyle olan mıydı,zor bir şey mi?Bir de ABY olan arkadaşın diyalizle mi yaşıyor yoksa ilaçla mı tedavisi yapılıyor.Çok sağol inşallah.Bİz de sağlıklı haberlerini bekliyoruz şu an.Hala araştırmaları devam ediyor.Bağcılar eğitim araştırma hastanesinin böyle olduğunu bilmiyordum ama gerçekten güzel araştırıyorlar.Her gün ayrı bir tetkik yapılıyor göz, kalp vs. onlara bile bakılıyor.
Rica ederim canım, iyi haberler duymak benide sevindirir. Benim biyopsi şırıngalı bir aletti, ucunta bıçak vardı. Onunla bir et parçası kestiler. Şişeye kondu, gönderildi. Zor birşey değil, alınan yer yara oldu pansuman yapılıp kapandı. Daha sonra iyileşiyor, Biyopsi korkulacak bir şey değil, asıl iş sonucunu beklemek oluyor.
Arkadaşım, ilaç tedavi görüyor. Bir ameliyat geçirdi, böbreklerindeki taşlar alındı. Çok şükür ki çok ilerlememiş. Şimdilik iyi yediklerinede dikkat ediyor ve bol su tüketiyor...Onun vücudu taş üretiyormuş, onun için temkinli olması gerekliymiş. Kontrollerinede sık sık gider oldu.. Senin kardeşinin kide ilerlememiştir, inşallah canım. Allah korusun, diyalize bağlanmak zor olur. Öyle komşumuz var şeker hastası kendisi böbrekleride rahatsız diyalize gidip geliyor. Arabayla evden diyaliz aracı gelip alıyor. Biyopsi bir olsun, onun sonucuna da göre size birşeyler söylerler. Belki ilaçla tedavi belkide ufak bir ameliyat olup sağlığına kavuşur. Hep iyi düşünelim ve iyi olsun...Dualarım sizlerle.
Elitt konuyu şimdi gördüm, çok geçmiş olsun, umarım basit bir şey çıkar biyopsi sonucunda. Ne zaman çıkacak sonuçlar ? Güzel haberlerini bekliyorum ..
Henüz biyopsi yapılmadı canım ne zaman olacağı da belli değil maalesef.Çok sağol ben de giremiyorum zaten buraya.
Bir de çok sinirliyim bir hastaneye ve tek deneyimimiz değil onları anlatmak istiyorum,konu açmak istiyorum burada siz de sakın gitmeyin oraya diye.Bir de adı var reziller ya.Hastalıkta doktor seçimi çok önemli ama böyle bir hastanede böyle saçma durumlarla karşılamak sinir ediyor beni üstelik 1 kere de değil hastane adını vermek yasak mı bilmiyorum ama me..pol diyeyim çok sinirliyim sakın gitmeyin o aptal yere.Tanıdığım herkese söylüyorum her zaman da söyleyeceğim.
Gerçekten çok önemli, hasta ve hasta yakınları zaten üzgünken hastane ve doktorların en az eğitimleri kadar insanlık da öğrenmesi gerekiyor. Söyle niye söylenmesin ki insanları uyarmak için. . Ama şu işlemler yapılsın bir içiniz rahatlasın da geriye kalan kızgınlık olsun yeter ki, bir de tıp fakültelerini araştırabilirsiniz aslında, genellikle her şeyi çok güzel araştırıyorlar, insanın için rahat oluyor.
Konu yapılan muamele değil maalesef.Kardeşimin şikayetlerini anlattık hiçbir şey yok diye gönderdiler.Devlet hastanesine gittik sonra orada durumu ciddi diye yatırdılar aynı gün.Zaten devlet hastanelerine yatışı o kadar kolay yapmıyorlar biliyorsundur.Bundan önce de buna benzer bir iki durum yaşamıştık orasıyla.Herkes bilsin istiyorum ne kadar çok kişi öğrenirse o kadar iyi.Zaten orası da üniversite hastanesi çok bilindik bir yer ama içi boşmuş maalesef.Şu an eğitim araştırma hastanesinde yatıyor.Konuyu ''bir derdim var'' bölümüne açaaığım sanırım en çok orası okunur.
Çok şaşırdım, iyi bir hastane diye biliyordum orayı, kulaktan duyma da olsa, bence direkman hukuki yollara başvurun, bir şey yok diye devlet hastanesine gitmeseniz hesabını kim verecekti ?
Haklısın ama şu an kardeşimle ilgileniyoruz ve başımıza hiç böyle bir şey gelmediği için bu hukuki konular ve haklarımız konusunda pek bilgili değiliz.Bİraz bilgim olsa ben zaten durmayacağım.Konuyu açtım bak istersen daha neler oldu anlattım orda.