Bilgisi olan paylaşsın;Tekrarlanan İdrar yolu iltihabı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dudi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
Arkadaslar yaklasik 4 yildir bu dertten muzdaribim,inanin kullanmadigim antibiotik denemedigim bitki cayi,kur kalmadi ama sonuc hep ayni hüsran:1no2:3yil boyunca araliksiz enfeksiyon oldum,haftanin nerdeyse her günü ürologtaydim uzun süreli antibiotik tedavisi uygulandi,hatta bundan dolayi hastanede bile yattim gunde 3 defa1000mg lik antibiotoklar aldim ve inanin hastaneden ciktiktan iki gun sonra yine enfeksiyon oldu ve gene antibiotik:kızgın:Daha sonra doktorum bi asi tavsiye etti bi suru para odeyim yaptirdim acisida cabasi ama faydasi olmadi desem yalan olur nerdeyse 1 sene rahat ettim ama bir haftadir yine antibiotik aliyorum biktim artik:çok üzgünüm:ayni zamanda cocukta dusunuyoruz hatta suan hamile bile olabilirim,dr bebek yoldayken antibiotik bisey yapmaz dedi ama ben hamileligin ilerleyen zamaninda napicam bu aciya dayanmak imkansiz hayatimi mahfediyo yaa.nolur bisey bilen ,deneyen,gören ,duyan varsa yazsin yalvaririmsenağlamaartik aci cekmek istemiyorum resmen pisikolojimi bozdu bu hastalik,her seferinde wc ye korkarak gidiyorum

Canım benim enfeksionun en büyü nedeni nem bende aynı soundan muzdaribim yıllardır enfeksiyon ve bende bebek olmayıda engelliyor bu durum ama iki ay önce doktorun verdiği her zamanki ilaçları kullanmaya başladım ayrıca nem dengesi sağlaması için balans activ jell diye bir jel kullanıyorum ve organik ped alıorum günlük şu an birşey yok inşallah böyle devam eder ve anne olurum artık...
Bir arkadaş çörekotu yağı yazmıştı buraya aldım ama denemeye korktum bilgisi olan biri varmı acaba?

geçmiş olsun canım ya...çok zor bir durum..tekrar eden idrar yolları enfeksiyonu böbrek hastalıklarınınn da habercisi olabiliyor o yönden bir sorun yok değil mi?

Ya dr bile sasiriyor hersey normal gozuküyor sadece bende cift böbrek var ama islevlerinin normal oldugunu söyledi dr,valla burda spieglung deniyo bi hortumla idrar yoluna girip su verip mesaneye bakiyo onu yaptirdim ,narkoz alip sistoskopi yaptirdim hersey normal idrar kültüründe hep e-coli bakteri cikiyo iltihaptan dolayi mesane cok yipranmis immun sistemini guclendirici ilaclar verdi 1 sene boyunca antibiotik kullandim en son 1 sene önce 3 lü bir asi var onu yaptirdim ve 1 sene cok rahattim ama sanirim etkisini yitirdi 1 haftadir yine var inanin moralim o kadar bozuk ki herseyi sil bastan yeniden yasiycam.Ya arkadaslar 3 yil az bi zamanmi 3 yil bu meretle ugrastim yaa, biktim artik dr ye gitmekten

aynı dert bendede var arkadaşım 1,2 senede bie tekrarlıyor,,hatta idrarım kanamalı bi şekilde geliyor.bende antibiyotik kullanıyorum..öyle zamanlar oluyoki sol tarafımın içinde sanki yumurta büyüklüğünde bişi var kalkarken otururken canım yanıyor sanki oynuyo içimde,,akıntımda çok geliyo...zannedersinki adet oluyomuşsun gibi akıntının gelişini hissediyorum..evleneli 3 sene oldu daha çocuk düşünmüyoruz ama inşallah yapmaya karar verdiğimizde bi problemle karşılaşmayız

aynı dert bendede var arkadaşım 1,2 senede bie tekrarlıyor,,hatta idrarım kanamalı bi şekilde geliyor.bende antibiyotik kullanıyorum..öyle zamanlar oluyoki sol tarafımın içinde sanki yumurta büyüklüğünde bişi var kalkarken otururken canım yanıyor sanki oynuyo içimde,,akıntımda çok geliyo...zannedersinki adet oluyomuşsun gibi akıntının gelişini hissediyorum..evleneli 3 sene oldu daha çocuk düşünmüyoruz ama inşallah yapmaya karar verdiğimizde bi problemle karşılaşmayız

canim ben evleneli 5 sene oldu ve inanki 4 yil bununla ugrasmaktan cocuk olucak diye korkuyodum asi yaptirdim 1 senedir rahattim tam duzeldi cocugunda zamanidir derken kabus geri dondu.Inan suan agrim yok antibiotik alinca geciyo ama bittikten bir iki gun sonra sanki o ilaclari ben almamisim gibi fazlasiyla geri dönüyosenağlamaOlucaklari simdiden bildigim icin agrim yokken bile antibiotik bitince nolcak diye dusunuyorum.Allah yardimcimiz olsun

canım ya ibrahim saraçğolunun karnabahar kürünü bir denesen.sitesinde var.ben yaptım ,umarım iyileşmişimdir.yani sonrasında doktora gidip hiç test falan yaptırmadım.arada bir mesanede ağrı oluyor ama sanırım soğuk aldığım için.birde bol bol su iç.günde 1,5-2 litre iç.onu da yapıyorum.aslında kontol amaçlı bir idrar kültürü yaptırsam iyi olur..sende bir dene istersen.bişi kaybetmezsin

canim ben evleneli 5 sene oldu ve inanki 4 yil bununla ugrasmaktan cocuk olucak diye korkuyodum asi yaptirdim 1 senedir rahattim tam duzeldi cocugunda zamanidir derken kabus geri dondu.Inan suan agrim yok antibiotik alinca geciyo ama bittikten bir iki gun sonra sanki o ilaclari ben almamisim gibi fazlasiyla geri dönüyosenağlamaOlucaklari simdiden bildigim icin agrim yokken bile antibiotik bitince nolcak diye dusunuyorum.Allah yardimcimiz olsun

dün doktora gittim canım ultrasyondan idrar yollarıma böbreklerime falan baktı doktor,,kullandığım antibiyotikler enfeksiyonu temizlemiş ama benim bahsettiğim ağrılarımının hala devam ettiğini söyledim doktoruma o da beni bir kadın doğum uzmanına sevk etti,bakalım neler olacak bir yandan korkuyorumda jinekolik masa fobiside var,bir takım aletlerle bakıyolar düşündükçe hiç gitmek istemiyorum ama mecburum..:çok üzgünüm:

Ben de 2-3 ayda bir sistit olup aşırı acı çekiyorum. Doktor bana yeni evleniğim için bu balayı sistiti doğum yapıncaya kadar olur dedi. acı çektiğimde antibiyotiği kullanıyorum hemen geçiyor ama nereye kadar bilmiyorum.:1no2:

seni çok iyi anlıyorum....bende son 5-6 yıldır oluyorum...ilk zamanlar yılda bir kez ve basıt bir şekilde...sdaha sonra yılda 2-3 gibi artmaya başladı.. son yıldada .idrarımda kan oldu...iltihap 2 ker arka arkaya üreme organlarına yayıldı...onun için de tedavi gördüm....tedavi gördüm 20 gün sonra tekrar doktara gittim. ve sorunum devam ediyor..doktorumda endoskobi yapalım dedi... nasıl oluyor dedim..idrar yolundan kamera ile girip temizleyeceğini söyledi...bende şimdi korkuyorum....ve daha iyi bir doktor arıyorum...sana bir şeyler yapılmış..bana söylenilen yapıldı mı...

arkadaşlar ben yeni evliyim 8 ay falan oldu bende aynı dertten müzdaribim evleneli 4 kere falan oldu bugün yine hepsindede kan geliyo işin kötü tarafı antibiyotige alerjim var bunun için kullanıyorum sonra mantar yapıyo onun tedavisine geciyorum bıktım artık ya canım cok yanıyo :(:(hepinizede gecmiş olsun

arkadaşlar ben yeni evliyim 8 ay falan oldu bende aynı dertten müzdaribim evleneli 4 kere falan oldu bugün yine hepsindede kan geliyo işin kötü tarafı antibiyotige alerjim var bunun için kullanıyorum sonra mantar yapıyo onun tedavisine geciyorum bıktım artık ya canım cok yanıyo :(:(hepinizede gecmiş olsun

Canim sakin dr kontrolunu ihmal etme ve kadin doktoru yerine iyi bir ürolaga git iyice ilerlemeden onlemini al.Inan ki ben dort yil cektim cok sukur suan iyiyim allah kimseye bu pis hastaligi vermesin yasayan bilir

Bende bu dertten müzdaripim.Çok sancım oluyor mesanede.Aslında idrar yaparken yanma falan olmuyor hiç.Sadece mesanem ağrıyor.daha doğrusu ağrayan mesane mi bilmiyorum.Sanki adetim gelecekmiş gibi bir sancı bu.ıdrar kaçırmamda oluyor arada bir.Galiba bu enfeksiyonlar tüm mesaneyi bozdu.Napıcam bilmiyorum.Kadın hastalıklarına gittim bişey çıkmadı.E coli nin tekrar üremesinden korkuyorum.Bel ağrım çok oluyor.Yatıca bu şikayetlerim geçiyor.Ayaktayken sanki daha fazla.Benim gibi şikayetleri olan varmı

ben de 4-5 aydır çekiyorum ya napcam şaşırdım idrara sıkışma kaşıntı yanma yık sadece kasıklarım mesane bölgesinde ağrı var herhangi bi bakteri yok sisteskopide yara olduğu görüldü yaralar yakıldı ama sorun hala devam ediyo hatta böbreklerim de ağrıyo artık..kaç çesşit antibiyotik içtim doktorum bi prof tavsiye etti ptesi ona gidicem artık.ne diycek..burda bi aşı duydum o nasıl bi aşı acaba onu mu yaptırsam kaç ay süreyle yapılıyo.bitaraftan da artık anne olmak istiyorum..allah yardımcımız olsun..

Benide arada yoklar idrar iltihabi...sonrasi yanma ve dakika basi tuvalete gitme hissi...kafamçokkarıştı

Bugünde yerdeki fayanslara terliksiz, yalin ayak gezdim biraz...cok sicakti ya...:bbo:

Simdi yavastan beni rahatsiz etmeye basladi idrar yollarim...insALLAH artmaz..! Aldim yanima kocaman bir sürahi su...sabaha kadar idarar yollarimi su ile yikamaya caliscam, olusabilecek mikroplari sellemek icin..!

TAVSIYE: Mutlaka "Yaban Mersin"i tavsiye ediyorum...Aktarlarda kurutulmusunu bulabilirsiniz..! Bir baska ismide "Cranberry"...kirmizi renkte kuru üzüm gibi..! Tadi gayet güzel..! Idrar yollarindaki mikroplari def ediyor...arada yada düzenli yenilebilir.! Siddetle tavsiye ediyorum..!!!

Herkese ACIL SIFALAR...gecmis olsun...! :Saruboceq:

ben de aynı dertten şikayetçiyim.. bende de yanma olmuyor ama kasıkta ağrı ve sık tuvalete cıkma var... bu kış kan geldi idrardan doktor önce antibiyotikler ardından 3 aylık pyolosepty diye bi ilaç verdi. kullandım ama geçmedi.dün gene tahlil yaptırdım lökosit ler fırlamış.. ya şu an antalya da yım ama fark etmez ya antalya ya ankara da iyi bir ürolog bilen var mı? kaç doktora gittim fayda yok.. yardımcı olun lütfen.. herkese geçmiş olsun

:çok üzgünüm:slmmm benimde kızım 5 yaşında bugun sıksık tuvalet ihtıyacı duyuyor ve idrarında yanma ve kan varr.idrar yolu iltihabımı acaba .:çok üzgünüm:..yarın hastahaneye götürecegim

yaklaşık 7 aydır bende sıkıntılıyım bu konuda,yoruldum doktora gıtmekten ama geçmiyo
öncelerı idrar yaparken yanmam olmuyordu sadece alt tarafta sızlama hissediyorudum.hayatımda ilk kez idrar yaparken yanmam oluyor yaklaşık 2 haftadr,sinir bozucu bişeymiş.haftaya tıp fakültesine gidicem..

İltihaptan müzdarip olanlara yeni öğrendiğim bi yöntemi söyleyeyim
Anlatan kişi kendisi kullandı Çok etkisini görmüş Çünkü vücutta çok ilthap birikmiş

Aktarlada bulabileceğiniz HAVACİVA otunu tereyağı ile hazırlıyorsunuz Şöyleki ;
1 yemek kaşığı teryağını tavada eritip Havacivayıda elinizle biraz ufalayıp 2 tatlı kaşığı eriyen yağa ekliyorsunuz

Sonra bu karışımı bi tabağa alın Her sabah kahvaltı öncesi 1 çay kaşığı yiyin
Yemesi kolay tadında kötü bişey yok
Doğrusu tereyağı tadı var
Bende 1 hafta kadar yedim Hatta bazı sabahlar bi lokma ekmeğin üzerine koyup yedim
Ama bende bişey olmadı Demekki iltihap yokki bişey olmadı
Ama iltihap olanda akıntı olarak çıkıyormuş
Hatta sinüsleri dolu olanlarda burun akıntısı yada gözde çapak gibi akıyormuş
Deneyin kötü bişey değil
Bu tarifi nette bulamadım ben

Back